Svítí pořád přední mlhovky na O1 při zapnutém zapalování???

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
čoud
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Svítí pořád přední mlhovky na O1 při zapnutém zapalování???

Příspěvek od čoud »

Svítí pořád přední mlhovky na O1 při zapnutém zapalování??? Přepínač na světla je vypnutý (sdružený) a pořád svítí kde je chyba v tom vypínači? Dík
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

A ked prepnes na parkovacky tak zhasnu? Ak ano tak vytihni vypinac svetiel a pozri ci nemas dorobenu prepojku na svorku TFL. Ak ano prepojku odpoj a mas po probleme. Ak nie, moze byt vadny spinac...
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

pokud je to alias denní, tak to bejvá ten spínač světel, jeden jsem rozebíral a bylo vidět, že jeden kontakt se trochu prohřál/zůstával viset... zkusil jsem očistit a napružit, ale jakou trvanlivost to bude mít těžko říct ;-)
pašíkombi AFN B597
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

nebo když se do toho spínače podíváš ono ty kontakty tam jsou dva stejné tak jdou přehodit, ten druhý není proudově zatížený
čoud
Přispěvovatel

Příspěvek od čoud »

amater píše:A ked prepnes na parkovacky tak zhasnu? Ak ano tak vytihni vypinac svetiel a pozri ci nemas dorobenu prepojku na svorku TFL. Ak ano prepojku odpoj a mas po probleme. Ak nie, moze byt vadny spinac...
Dík za radu, svítí pořád jak zapnu zapalování, je to závada z čista jasna nikdy předtím to neudělalo. Co je svorka TFL? Denní svícení tam nikdy zapojeno nebylo. Dnes jedu za kamarádem a zkusím celej přepínač přehodit z jiného auta a uvidím.
čoud
Přispěvovatel

Příspěvek od čoud »

FandaTDI píše:pokud je to alias denní, tak to bejvá ten spínač světel, jeden jsem rozebíral a bylo vidět, že jeden kontakt se trochu prohřál/zůstával viset... zkusil jsem očistit a napružit, ale jakou trvanlivost to bude mít těžko říct ;-)
Měl jsem to celý rozkuchaný (přepínač) a vevnitř z jedné strany asi 6 měd plíšků a na druhé straně taky šest plíšků a nikde nic nápadně vyhřátého nebylo.
čoud
Přispěvovatel

Příspěvek od čoud »

slovacek.milos píše:nebo když se do toho spínače podíváš ono ty kontakty tam jsou dva stejné tak jdou přehodit, ten druhý není proudově zatížený
Měl sem to rozebraný škoda že sem to nevyfotil, vevnitř nejde přehazovat nic jedině asi na 17 pin konektoru myslíš? co vede do toho přepínače?Obrázek
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="čoud"][quote="slovacek.milos"] já ti to z hlavy neřeknu
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

je to delší doba, já si to i fotil (ale možná to na foto taky nebude vidět, všiml jsem si toho až pak), ale vidět to bylo při nadzvednutí jedný z pacek blíž k tomu tišťáku, že ta "kontaktní kulička" byla trochu očouzená a až při podrobnějším zkoumání na dobrym světle jsem si všiml, že i ta měď kolem/u konce tý packy) je malinko "žlutější" ...
pašíkombi AFN B597
čoud
Přispěvovatel

Příspěvek od čoud »

Tak jsem od kamaráda přehodil přepínač a vše bylo v pořádku. Rozkuchal sem teda ten můj znova a byl tam ochozený takový plastový kolíček takže na druhé straně toho bazmeku byl furt sepnut ten CU plech (na fotce není vidět je to foceno zevnitř) kterej měl bejt rozpojenej a proto to dávalo pořád proud do předních mlhovek. Udělal se novej kolík delší železnej z řebiku mázl sem to indulonou poskládal a maká to, asi největší slabina celého přepínače možná tak odcházej všechny tydle přepínače. Fotnul sem to a zvýraznil šipkou v kolečku, na foto tam už kolíček není (maj tam bejt dva) jeden kolíček je když povytáhnete přepínač dovnitř do kabiny (zapnutí mlhovek)a druhej kolíček když povytáhnete na druhé cvaknutí tak druhé mlhovky.ObrázekObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“