Jaký koupit kotel?..

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

roman1648 píše:
to vypadá slušně, jestli je to na dotaci tak 1A...proč toho nevyužít že ;)
Jj a nechá se tam vrazit rošt a jedeš třeba polena. Jsem z něj nadšenej, je to fakt paráda. Až mi chcípne bojler momentálně pouze na el. tak pořídim kombinovanej a připojim k tomuhle a pojedu nonstop. Vyjde to líp než elektrika. Ten kotel si to umí obsluhovat všechno sám. Ta ŘJ je už fakt vymakaná.
Elektronika auta a technika........
776 829390
Ruda 1
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Ruda 1 »

Ahoj. Až do loňského dubna jsem měl v r.d. 50 let starý kotel emka.Cca 25kw.Topil jsem koksem a tím, co široko daleko šlo rozřezat a spálit.Už jsem starší a chtěl jsem trochu komfort, a ne se motat pořád kolem topení, tak jsem využil kotl.dotace a zakoupil kotel litinový na uhlí Attack.Automat s 300l násypkou.Dá se říci, že jsem spokojen.Násypka na podzim a když nemrzne vydrží až 6 dní, dá se naházet když je čas, nebo když se staví někdo z dětí.Co se týká financí, protopím asi stejně.Ruda
Pelep
Přispěvovatel

Příspěvek od Pelep »

My dostavěli teď barák a máme tam automat na uhlí Benekov Cosmotherm U25, můžu říct jediný ... luxus :) Vedle ve starým baráku topíme krbovkama s výměníkem do topení a to je mrdárna, shánět dřevo, 800 za metr to vozit na káře domu, skládat, řezat, odvážet do garáže, pak to nosit v bednách domu ke krbovkám, je z toho bordel, práce milion, vejdou se tam buď pár malejch polínek, nebo jedno větší, no pakárna... A stejně je ráno zima. V novým máme automat s násypkou na 280 litrů, na každým radiátoru termostatickou hlavici, takže si člověk může nastavit v koupelnách třeba 28 stupňů a v ložnici třeba 20, v obýváku 22... když teplota v místnosti dosáhne nastavený teploty na radiátoru, tak se radiátor zavře a v koupelně topí vesele dál. No a když je barák vytopenej, tak se kotel utlumí, jakmile teplota maličko klesne, radiátory začnou pouštět vodu do topení, ke kotli přijde chladnější voda a začne zase topit... Po těch letech prcání se dřevem a krbovkama ve starým baráku se v tom novým cejtim jako v ráji :-D Ještě tam nebydlíme, ale topíme tam od listopadu na 22° v celým baráku (ať je -20 nebo +10, teplota v baráku jak nahoře tak dole kolísá max o 1 stupeň, půl stupně nad a půl pod nastavenou teplotu ) a v průměru si kotel vzal 20 kg uhlí (ořech 2, 10-25 mm, 300 korun za metrák, nebo 400 pytlovanej s dopravou zadáčo) = cca 60/80 Kč za den, je zateplenej 16cm polystyrenem a v podkroví jsou šikminy a strop taky brutálně zateplený, strop 31 cm vaty + 5 cm tvrzenej polystyren a šikminy 21 cm vaty a 5 polyš, sokl zateplenej 10 cm tvrzenej polyš a podlahy taky 10 cm polyš. Plastový okna trojskla, střešní okna dvojskla. Barák obdélník, 150 m2 plocha. Jo jinak naprostá většina stavěná svépomocí, 2011 - 2016 :)

Obrázek

Obrázek
BMW E46 328i automat LPG
Passat b5 1.9 TDI-PD 85 kW 4Motion
EX:
BMW 318 TDS, chip, kat i egr pryč, jezdim na friťák nebo vyjetou hydrauliku.
Peugeot 106 1.4 Sport, Felda 1.3, Opel Kadett, Mazda 121
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Tak jsem to nějak rozlousknul...

Nějak se mi povedlo koupit za hodně dobře kotel na ruční přikládání - dřevo/hnědé uhlí a k němu nakonec i sadu na přestavbu na peletky - sundá se krytka, namontuje hořák a jedem.. (cena byla neodolatelná.. vše nové)
K tomu dodělám nějakou větší akumulačku pro provoz ne na peletky a uvidíme..
peletky jsem už nakoupil po 4,50... peletky vyloučí to, že např. mladý pán (ne)přikládá jak chce a pak to tak vypadá včetně dehtu protočeného z komína..
Třeba to k něčemu bude :)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“