Jj a nechá se tam vrazit rošt a jedeš třeba polena. Jsem z něj nadšenej, je to fakt paráda. Až mi chcípne bojler momentálně pouze na el. tak pořídim kombinovanej a připojim k tomuhle a pojedu nonstop. Vyjde to líp než elektrika. Ten kotel si to umí obsluhovat všechno sám. Ta ŘJ je už fakt vymakaná.roman1648 píše:
to vypadá slušně, jestli je to na dotaci tak 1A...proč toho nevyužít že
Jaký koupit kotel?..
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Elektronika auta a technika........
776 829390
776 829390
Ahoj. Až do loňského dubna jsem měl v r.d. 50 let starý kotel emka.Cca 25kw.Topil jsem koksem a tím, co široko daleko šlo rozřezat a spálit.Už jsem starší a chtěl jsem trochu komfort, a ne se motat pořád kolem topení, tak jsem využil kotl.dotace a zakoupil kotel litinový na uhlí Attack.Automat s 300l násypkou.Dá se říci, že jsem spokojen.Násypka na podzim a když nemrzne vydrží až 6 dní, dá se naházet když je čas, nebo když se staví někdo z dětí.Co se týká financí, protopím asi stejně.Ruda
My dostavěli teď barák a máme tam automat na uhlí Benekov Cosmotherm U25, můžu říct jediný ... luxus
Vedle ve starým baráku topíme krbovkama s výměníkem do topení a to je mrdárna, shánět dřevo, 800 za metr to vozit na káře domu, skládat, řezat, odvážet do garáže, pak to nosit v bednách domu ke krbovkám, je z toho bordel, práce milion, vejdou se tam buď pár malejch polínek, nebo jedno větší, no pakárna... A stejně je ráno zima. V novým máme automat s násypkou na 280 litrů, na každým radiátoru termostatickou hlavici, takže si člověk může nastavit v koupelnách třeba 28 stupňů a v ložnici třeba 20, v obýváku 22... když teplota v místnosti dosáhne nastavený teploty na radiátoru, tak se radiátor zavře a v koupelně topí vesele dál. No a když je barák vytopenej, tak se kotel utlumí, jakmile teplota maličko klesne, radiátory začnou pouštět vodu do topení, ke kotli přijde chladnější voda a začne zase topit... Po těch letech prcání se dřevem a krbovkama ve starým baráku se v tom novým cejtim jako v ráji
Ještě tam nebydlíme, ale topíme tam od listopadu na 22° v celým baráku (ať je -20 nebo +10, teplota v baráku jak nahoře tak dole kolísá max o 1 stupeň, půl stupně nad a půl pod nastavenou teplotu ) a v průměru si kotel vzal 20 kg uhlí (ořech 2, 10-25 mm, 300 korun za metrák, nebo 400 pytlovanej s dopravou zadáčo) = cca 60/80 Kč za den, je zateplenej 16cm polystyrenem a v podkroví jsou šikminy a strop taky brutálně zateplený, strop 31 cm vaty + 5 cm tvrzenej polystyren a šikminy 21 cm vaty a 5 polyš, sokl zateplenej 10 cm tvrzenej polyš a podlahy taky 10 cm polyš. Plastový okna trojskla, střešní okna dvojskla. Barák obdélník, 150 m2 plocha. Jo jinak naprostá většina stavěná svépomocí, 2011 - 2016

BMW E46 328i automat LPG
Passat b5 1.9 TDI-PD 85 kW 4Motion
EX:
BMW 318 TDS, chip, kat i egr pryč, jezdim na friťák nebo vyjetou hydrauliku.
Peugeot 106 1.4 Sport, Felda 1.3, Opel Kadett, Mazda 121
Passat b5 1.9 TDI-PD 85 kW 4Motion
EX:
BMW 318 TDS, chip, kat i egr pryč, jezdim na friťák nebo vyjetou hydrauliku.
Peugeot 106 1.4 Sport, Felda 1.3, Opel Kadett, Mazda 121
Tak jsem to nějak rozlousknul...
Nějak se mi povedlo koupit za hodně dobře kotel na ruční přikládání - dřevo/hnědé uhlí a k němu nakonec i sadu na přestavbu na peletky - sundá se krytka, namontuje hořák a jedem.. (cena byla neodolatelná.. vše nové)
K tomu dodělám nějakou větší akumulačku pro provoz ne na peletky a uvidíme..
peletky jsem už nakoupil po 4,50... peletky vyloučí to, že např. mladý pán (ne)přikládá jak chce a pak to tak vypadá včetně dehtu protočeného z komína..
Třeba to k něčemu bude
Nějak se mi povedlo koupit za hodně dobře kotel na ruční přikládání - dřevo/hnědé uhlí a k němu nakonec i sadu na přestavbu na peletky - sundá se krytka, namontuje hořák a jedem.. (cena byla neodolatelná.. vše nové)
K tomu dodělám nějakou větší akumulačku pro provoz ne na peletky a uvidíme..
peletky jsem už nakoupil po 4,50... peletky vyloučí to, že např. mladý pán (ne)přikládá jak chce a pak to tak vypadá včetně dehtu protočeného z komína..
Třeba to k něčemu bude