ClooWn píše:To jo ale pořád to není taková zábava jako TDI...to bude podle mě větší prdel..a nejsem si jistej ale podle mě kdyby se poměřil benzín se 150kw a nafta se 150kw tak nafta pojede líp kvůli krouťáku...ale jasan že kotel to ovlivní i převodovka...a jelikož 70-80 tisíc je pro nás dost(samozřejmě že do toho auta narveme víc ale začneme od malých částek) na první investici tak asi stejně radši půjdeme do nafty...nejlepší by bylo koupit nějaký papíry za levno a potom koupit dobrou kastli a předělat vinka

ale to už je alchymie

no nevim, jestli je TDI větší zábava, ale u 1.8T uděláš těch 150kw skoro na sérii, zatímco u nafty je potřeba relativně dost úprav, takže při stejný investici jako do TDI bys z tý 1.8T dostal třeba 200kw a to už je jinde...
A jestli půjdeš do G3, tak sehnat dobrou kastli je problém. Jedině si přitáhnout z Itálie, protože tady neseženeš (a když jo, tak draze).
Jinak felda/lupo a podobně je podle mě nesmysl. Aby to byla pořádná zástavba, tzn. i s převodovkou, která dlouhodobě vydrží ten výkon, tak je potřeba hromada úprav: komplet předělat všechny držáky motoru a převodovky, vyrobit poloosy, přizpůsobit pedály atd. - moc práce, navíc hodně lehkej zadek, což nepřispívá úplně jízdním vlastnostem. A navíc Felda je papír, bez rámu bych do toho asi nesed...