Tmel na lepení motorů a převodovek

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Jarda S.
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Jarda S. »

černej starline ;) jak bylo řečeno víc než na silikonu samotným záleží na tom jak se použije (hm)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

tak asi záleží , já mám motorku dr 600 taky na tmelu a jsou tam vylomeniny že sem žasl..
Naposledy upravil(a) A6TDI dne 30 říj 2016, 20:31, celkem upraveno 1 x.
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

tuner píše:jericho a Tomas6 jaky obednaci cislo toho tmelu neb jich vw pouziva vic, jiny meli psany napr na vanu a jiny zas treba pod krajni trmeny vacky nebo do rozku ventildeklu.
Zítra se ti kouknu.Ale je to pod vanu na OII BXE.Vzali jsme kdysi dvě tuby.Měl jsem ho pod víkem na PD a když jsem to v sobotu čistil šlo to jedna báseň.A přitom to bylo odmaštěno dokonale.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já ten kod nevím, vždy jsem si došel do autorizáku, že chci ten bílý tmel a dali mi ten správný..Jinak mám novou pikslu hermetiku možná ještě z války , je krásně řídký a tak když si teď dělám starý předválečný motor , tak jsem jej použil. On je na to zvyklý a nějaké novoty nejsou třeba. Dokonce jsem i použil plstěný kroužek na utěsnění setrváku....přesně jako tehdy..Ten motor se musí cítit jako v dobách svého mládí , kdy byl pyšný na svou pokrokovost.. :D
nepropadat panice...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

berem už nějakou dobu toto a je to super

https://www.zbozi.cz/vyrobek/automatic- ... 0ml-cerny/

schne rychleji než Loctite a připadně mi to aková pevnější konzistence
dělají černý i červený
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

Chlapi myslim ze to je uplne jedno ktory z tych autotmelov pouzijete...ci reinz dirko alebo loctite, origo...

Kym tam nedate červeny silikon.. ked vidim spod veka ventilov trcat cerveny silikon..trha ma od zlosti.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jj
dal jsem ho jen jednou pod vanu kdyz cernej dosel a stejne se mi to nelibilo,je to jak na starym traktoru (rofl)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Také mě to prudí, protože je to zbytečné..Uvidíš krásného veterána, lak ti oslepuje oči, ale vidíš rudý silikon koukat u všech spojů a kadmiované šrouby na regály na 13 klíč svítící mezi lakem a i když nejsem ortodox, už vím, že renovátor je vůl. A mimochodem, u strojů , kde je dodáváno papírové těsnění , tak má určitou tlouštku z konstrukčních důvodů, která vymezuje polohu kol a vůli ložisek, takže když novodobý kutil použije silikon, celé do dojebe ..V moderní době je třeba používat systémy z minulosti, kdy ten stroj vznikal...Stejně jako v autoabazaru, uvidím prosvěcovat červený tmel a zavřu kapotu a jdu pryč..Když to bude pod víkem, tak vím, že majitel je škrt /nebo "byznysmen"/, který nechce kupovat jistě "drahé" gumové těsnění , tak tam nasere silikon..A když to bude na převodovce, tak vím, že je to samodomo a od toho pryč./vyjímky potvrzují pravidlo/ Zásada je , že na motoru musí být jakýkoliv zásah mechanika neviditelný...Pouze u zemědělských strojů je to fuk, ať si jezdí po poli s čím chce.. :)
nepropadat panice...
stanomx
Přispěvovatel

Příspěvek od stanomx »

ono u PD sa ľuďom nečudujem, že pchajú pod veko ventilov silikón, na prvých PD (96,74,85) je to veko nepatrne iné ako na 77 atď..
no a tesnenie som za 4 roky nikdy nekúpil na starší typ, asi sa ani nevyrába/nepredáva... samozrejme nový typ tesnenia na starom kryte tečia jakkeby tam to tesnenie ani nebolo
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

roman1648 píše:berem už nějakou dobu toto a je to super

https://www.zbozi.cz/vyrobek/automatic- ... 0ml-cerny/

schne rychleji než Loctite a připadně mi to aková pevnější konzistence
dělají černý i červený
Ano,muzu potvrdit,ze tenhle je fakt dobry.Pouzivame cerny.
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
miko707
Přispěvovatel

Příspěvek od miko707 »

A o nejakom sivom neviete mal som a zahodil som obal a neviem sa k nemu dopatrat. Na prsia na retaze to je krajsie ako cierny.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“