Brzdový spínač Sharan r.v.2005

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Jakubbufa
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Brzdový spínač Sharan r.v.2005

Příspěvek od Jakubbufa »

Bliká kontrolka žhavení a hláška na maxidotu "Motor do dílny". Závada 16955 nejde smazat.
Brzdové světla normálně fungují.
Problém bude ve spínači nebo někde jinde ? Díky.
Marek77
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Marek77 »

Blikání kontrolky žhavení může signalizovat až sedm různých závad řízení motoru. Mimo jiné i poruchu brzdového spínače.

Že svítí brzdová světla, je sice fajn, ale neznamená to automaticky, že spínač je v pořádku. Má totiž dva obvody. Jeden na brzdová světla, druhý pro jednotku motoru, který slouží k omezení vstřikovaného množství paliva.

Nejlepší je VAGem v blocích hodnot zjistit, zda oba tyto obvody fungují. Kanál 006, skupina 2. Tři nuly - první nula je spojkový pedál, druhá a třetí nula je brzdový pedál. Při sešlápnutí se musí nula proměnit na jedničku, u brzdového pedálu dvě nuly na dvě jedničky.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

v tom spínači tam máš čtyři piny dva na brzdovky a dva do řídící jednotky aby když stoupneš na pedál začla hned decelerace, zhoršuje to pak jízdní vlastnosti,
de to zjistit i v některém okne v bloku měřených hodnot, jak brzdový pedál spíná,
vyměn ten spánač na pedále, častá závada,
Jakubbufa
Přispěvovatel

Příspěvek od Jakubbufa »

Rozdělal jsem spínač a jeden obvod ko,ulomená packa hned u spoje (nytu).
Takže nutně potřebuji brzdový spínač 1J0945511D kdyby někdo náhodou měl v okolí Pardubic.
Jakubbufa
Přispěvovatel

Příspěvek od Jakubbufa »

Ve VCDS kanál 6 skupina 2 je 010 po sešlápnutí spojky 110, po sešlápnutí brzdy 011. Takže vadný spínač. Díky Marku. :)
Ještě bych poprosil o návod jak namontovat brzd.spínač. Jednou jsem montoval spínač na octávku a zkurvil jsem dva čínské šmejdy. Prostě jsem zmáčknul brzd.pedál,nasadil spínač,zaaretoval,pustil pedál a světla svítily stále. Po druhém neůspěšném pokusu jsem to raděj vzal do autorizáku.
hiero
Přispěvovatel

Příspěvek od hiero »

ako si pamatam na dvojkovom sagu pedal nestlacas z vyroby je nastaveny v nejakej krajnej polohe a tym ze ho nasadis do toho drziaku kedy je vlastne pootoceny a otocis do spravnej polohy tak sa mechanizmus vo vnutri odomkne a nastavi.....len si nepamatam ci tocit vpravo alebo vlavo...
Tdi
Jakubbufa
Přispěvovatel

Příspěvek od Jakubbufa »

Četl jsem různé návody a někde píšou otočit doleva a jinde doprava. V knižce jak na to píšou: zmáčknout rukou pedál,nasadit a otočit doleva. Což mě moc nesedí protože při demontáži šel ven pootočením doleva ne doprava.
hiero
Přispěvovatel

Příspěvek od hiero »

Tak ho nasad a oto do prava a pedal nestlacaj Ja som sa takto osral ba kolegovom sagu pedal som stlacil a tak nasadil svetla potom svietili az ked pomaly flekoval...
Tdi
Jakubbufa
Přispěvovatel

Příspěvek od Jakubbufa »

Koupil jsem spínač, otočení doprava a vše ok.
Jen to tak divně křuplo při aretaci. (crazy)
romank52
Sběrač informací

Příspěvek od romank52 »

Aj ked to už funguje tak na vysvetlenie - navod hovori o dvoch druhoch spínača a každý sa montuje trochu inak:

elsa, Alhambra 2004

Nové provedení spínače (oblé)
Montáž a seřízení:
Aby bylo zaručeno pevné usazení, lze spínač brzdových světel montovat pouze jednou.
– Před montáží zcela vytáhněte zdvíhátko

– Spínač veďte montážním otvorem, zatlačte proti pedálu a upevněte otočením o 45° doprava.
– Brzdový pedál přitom zůstává vždy v klidové poloze (nesepnutý).
– Připojte konektor spínače brzdových světel.
– Zkontrolujte funkci brzdových světel.
Po seřízení spínače brzdových světel zkontrolujte, zda se pedál brzdy nachází v místě koncového dorazu (volná poloha).

Staré provedení spínače (hranaté)
Montáž a seřízení:
– před montáží zdvíhátko zcela vytáhněte
– Stlačte brzdový pedál rukou co nejvíce dolů.

– Veďte spínač montážním otvorem a upevněte otočením o 90° doprava.
– Pusťte brzdový pedál.
– Připojte konektor spínače brzdových světel.
– Zkontrolujte funkci brzdových světel.
Po seřízení spínače brzdových světel zkontrolujte, zda se pedál brzdy nachází v místě koncového dorazu
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jakubbufa píše:Koupil jsem spínač, otočení doprava a vše ok.
Jen to tak divně křuplo při aretaci. (crazy)
to musí, jinak by zůstal zajištěný vevnitř nefungoval by..
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="Jakubbufa"] správně je to tak že vemeš vcds a podle návodu prověříš v okně jestli ho řj bere a brzdovky svítí
Jakubbufa
Přispěvovatel

Příspěvek od Jakubbufa »

Miloši po montáži jsem vymazal chybu a podíval jsem se i VCDS jak mě radil Marek a nakonec jsem projel auto a odskoušel i tempomat.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“