predpokladám , že máš na mysli zimný VIF a že po pridaní VIFu si nechal prísť naftu až do motora . Príčinou zamrznutia môže byť špinavý filter zo stopami vody .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
Minulou zimu jsem si dělal test od oka jsem dal do petek naftu a do jedné jsem dal zase od oka vif zimní. Bylo myslím kolem -17°C a obyč nafta bez vifu byla stále tekutá a s vifem už rosolovatěla.
Taky bych to videl na zimu dávat doporučené množství pouze. Sám vif v mraze tuhne
pavska píše:Minulou zimu jsem si dělal test od oka jsem dal do petek naftu a do jedné jsem dal zase od oka vif zimní. Bylo myslím kolem -17°C a obyč nafta bez vifu byla stále tekutá a s vifem už rosolovatěla.
Taky bych to videl na zimu dávat doporučené množství pouze. Sám vif v mraze tuhne
je to tak,mám v kufru celou pixlu zimního vifu a chtěl jsem to včera nalít a v -17 je to normálně želatina,takže to musí být zředěné a tady nejspíš platí míň je někdy víc....
Základným pravidlom je dať prísadu do nafty skôr, ešte kým nie sú silné mrazy aby stihla na seba naviazať vodu. Kto ju dá až teraz keď je -20 tak narobí viac škody ako úžitku. Kedysi som tiež urobil takú chybu, odvtedy začínam s VIFom v novembri a napr. teraz jazdím ešte na letnú naftu s pridaným VIFom a nemám problém.
Vždy pred tankovaním to dávam.. ak mám naftu v bandaskách tak je hneď aditivovaná VIFom ("kým je teplá"). Zrejme to bude tým, že je tam toho VIFu priveľa...
O1 Combi ASV, 0.26 dlc, 11mm, 1749VB, FMIC, rezonator (predau som to het v serii)
Pokud je mi známo, teplota zimního VIFtu nemá být před aplikací menší, než +5°C. Takže pokud ho vozíte v kufru a parkujete venku, zaručeně gelovatí při těchto teplotách sám o sobě. Jenže ne každý má garáž a nosit ho s sebou domu přes noc... Oplatí se koupit v tomto počasí maxxmotion + VIF.
A co se vysrat na VIF a tankovat kvalitní zimní naftu? Když sem u nás tankoval Vervu nebo MM tak tenkrát byly mrazy kolem -30°C a nikdy sem neměl problém, teď BP Ulmitate Diesel a to samý.
no ja davam v zime na 20 litrov 2 odmerky a teraz sme mali na nedelu rano -25 a nastartoval som bez problemov.....akurat som mal problem s chladiacou zmesou nakolko uz mi zacala kasovitiet a upchala chladic a po 6 km sa motor zacal zohrievat.......moja chyba....