výmena žhavičov
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Obnovim trosku tuto temu. Vymontoval som zhavice a dostal som radu natriet zavity nových medenou vazelinou. Niekto tvrdi ze je to este horsie ked sa zapecie a niekto tvrdi ze prave to pomoze pri dalsej vymene pri povolovani. Teraz neviem kde je pravda. Mazat ci nemazat popripade vase skúsenosti by mi dost pomohli. Dakujem
Hlavne vycisti zavity, toc chvilku starterom motor (cca. 10s) aby vyfukalo vonku bordel ktory mohol spadnut do valcov a nakoniec vsetky diery dokladne vyfukaj stlacenym vzduchom. Potom natri zhavice (tu zavitovu cast az po sedlo) medenou vazelinou a zasrubuj ich dnu. Nakoniec ich podotahuj na 10Nm. V prirucke sice pise ze sa maju tahat na 15Nm, ale mne sa to vidi vela.
Je to podobne z ALU koly.Borci maznou stred naboje medenkou a po case se divi,ze ty kola zase nejdou lehce sundat,jak ten hlinik oxiduje a nabyde.Medenka je dobra,ale na kombinaci "zelezo-zelezo".
Dalsi priklad,alu brzdove trmeny.Vyzrane packy z venkovni strany trmenu,kdyz se podmazavaji desky medenkou..
Dalsi priklad,alu brzdove trmeny.Vyzrane packy z venkovni strany trmenu,kdyz se podmazavaji desky medenkou..
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Mno tak muzes pouzivat dal,hadat se nebuduTDI tech píše:Pouzivam medenu uz roky a nikdy problem nebol, tak teraz neviem.

Letos jsem daval nove zhavky na obe svoje okty a nemazal jsem to nicim,sly pekne vysroubovat i pak prstama zasroubovat,tak jsem usoudil,ze neni az tak potreba mazat.Mozna neuskodi protahnout zavity zavitnikem,ale ten nemam.
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
treba si skusit vybrat zhavice napr. land rovera alebo z CDI mercedesu kde je závit M8 a potom sa clovek nauci pouzivat to co sa odporúča používať.....len vždy je na tom na pi.u mechanik ktorému to doniesli urobiť...nikdy nie ten čo to namaže kadečím pri montáži a nestara kto sa s tým bude .ebať aby to vykrútil....