Bóďa píše:A to má cyklista zvonit před každými vraty, jestli náhodou nevychází nějaký magor ( zde to označení sedí ), který se nerozhlédnul?
Ale no tak...
No, je to zajímavé, jeden nevěří, že nemám vrata do silnice, druhý nechápe proč má zvonit před každými vraty..Koukám, že co čecháček, tak mudrc, stačí mu nastínit problém a už předem najde řešení, jak to vlastně je..Možná jste už viděli , třeba někde ve filmu, že vrata od zahrady jsou těsně u silnice, takže když člověk vyjde ze vrat, má tak metr k začátku silnice, takže jsem vyšel, zavřel dveře , otočil klíčem a pak se otočil směrem k silnici a musel jsem ihned uskočit, protože přímo před nosem mi prosvištěl magor v čepičce a dresu ala Tour de France , jen mne zamrazilo. Pokud nikdo ještě nebyl na vesnici, tak mu musím osvětlit, že tam nejsou chodníky, semafory, namalované přechody ani modré zony. Takže nejen, že tam lítají děti, jezdí na kolech, mladé slečny jezdí na bruslích a dokonce světe div se, mají tam ještě zvířata, ty blázni a dokonce s nimi přechází i silnici a za mnoha ploty štěkají psy. Pro takového měšťáka je to velká změna, nejsou tam zácpy, v kterých měšťák stráví část rána , a často i odpoledne. Je tam poměrně volno a musí se tam jet pomalu, aniž je zácpa. A co je nejhorší, musí svoji pozornost věnovat okolí a dokonce uvažovat, co může být za rohem..A chytrý telefon mu neporadí a jeho návyky jsou mu dokonce na překážku.. Takže je dobře, když takového joudu vesničan slyší, protože měšťák na vsi je jako sedlák ve městě..Doufám, že jste to pochopili a jste schopni to vstřebat...

nepropadat panice...