Zima a nasi plechovi milackove :-)
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
- Vecernicek
- Přispěvovatel
Hmm to bude tim ze mas novejsi karu ... tenhle humpl liju do Golfa II ... i kdyby zitra umrel tak se uz 100x zaplatil ... takze to neresimVecernicek píše:To tam radši budu lít normální naftu ať mi to vydrží aspoň dva roky než to splatím.ToLa píše:Při měsíčním nájezdu 5000km a ceně 17kč za litr a spotřebě 8l/100kmVecernicek píše:ae kluci... včera jsem tankoval za 28,20kč za litr... máte fakt tu potřebu to kurvit olejem na vaření?
To je měsíčně uštřených 4500,- a to opravdu vyhazovat navíc nechci, i kdybch měl motor za rok oddělat, pořád jsem 40 000 v plusu
Ale ten motor neoddelam, takze není co řešit...

Hele, co je to za olej?FR4NK!3 píše:Ten fritak se s naftou nesmysi ... mozna za tepla ale ne za studena ... do sklenice sem dal naftu s fritakem 50/50 asi minutu s tim sterchal a strcil ven za okno na vysledek se muzes podivat tady ...mazda626 píše:To bydliš kámo někde na horách-ne?že už ti to tuhne....FR4NK!3 píše: Ne o to nejde ... startuje to v pohode na 3 otacku ... problem byl ze se tomu sadlu nechtelo pres filtr ... pred palivakem mam jeste ten malej plastovej filtrik a v tom se to sadlo vzdycky nahrnulo a ucpalo privod paliva. Takze sem to vyfoukl to sadlo ven, vratil z5 a nastartoval ... jelo to tak 10 vterin a pak to zase umrelo ... a tak asi jeste 25x nez sem to vzdal... vytahl kanistr z kurfu a napojil na ten kanistr ... dojel sem na benzinku dotankoval plnou, nasadil zase hadice z nadrze a pak se to jeste asi 2x ucpalo... nakonec se to rozredilo a ted uz to jede zase v poho ...
![]()
Kdo je pripraven neni zaskocen ... ted uz to vim
navrch vylezla nafta a dole zustal fritak ... to by mi ani tak nevadilo ale cca jeden centak od spodu uz je takovy hodne husty sadlo a to jak se dostalo do toho filtru co mam jeste pred palivakem tak ho to ucpalo ...
neni to tam moc videt ale je to tamJe to vsechno krasne tekuty i ten zakal az na ten centak dole ... budu muset zkusit ohrat fritak, smichat s naftou a nechat odstat co to udela ?
Na tý horní fotce jdou vidět oddělené hladiny, to je před smícháním?
Trochu nad tim je to popsany ... je to nafta s fritovacim olejem ne repkovy ale palmovy ... naredil sem to 50/50 a cca minutu protrepaval ... takhle si to sedlo asi po 3 hodinach venku za oknem ... fritak s naftou se nespoji ... mozna za tepla ale za studena bez sance ... zitra to zkusim ohrat a znovu promichat a uvidim co to udela ... poslu fotky
- Vecernicek
- Přispěvovatel
Promiňte mi jedno chabě intelektuální skoroOT:
Možná že spousta z Vás mladších zná televizní pořad vysílaný na ČT1 pod názvem: Populární mechanika pro děti.
Ano jbylo to sice pro děcka, ale při pozdním obědě odpoledne se nedalo kvůli telenovelám na nic jiného dívat.
Pamatuju si, že tam jednou taky strkali tyhle oleje do auta, ovšem než to udělali, vzali mixér cca 5minut ten olej mixovali. Výsledkem bylo to že vespod zůstal jakejsi humáč ve formě žvýkačky což jsou ty různé příměsi přidávané výrobci aby to lépe chutnalo či ty emulátory známé jako éčka.
Co to vyzkoušet a ten zbytek čistej co ti vydržel nahoře teprve smícht s naftou?

Možná že spousta z Vás mladších zná televizní pořad vysílaný na ČT1 pod názvem: Populární mechanika pro děti.
Ano jbylo to sice pro děcka, ale při pozdním obědě odpoledne se nedalo kvůli telenovelám na nic jiného dívat.
Pamatuju si, že tam jednou taky strkali tyhle oleje do auta, ovšem než to udělali, vzali mixér cca 5minut ten olej mixovali. Výsledkem bylo to že vespod zůstal jakejsi humáč ve formě žvýkačky což jsou ty různé příměsi přidávané výrobci aby to lépe chutnalo či ty emulátory známé jako éčka.
Co to vyzkoušet a ten zbytek čistej co ti vydržel nahoře teprve smícht s naftou?

Vecernicek píše:ae kluci... včera jsem tankoval za 28,20kč za litr... máte fakt tu potřebu to kurvit olejem na vaření?

VW T4, 2,5 TDI, r.v. 01, tři nádrže (jedna orig nafta, dvě na olej), tři výměníky - před čerpadlem, před filtrem a za nádrží. Najeto cca 160 tis km na olej všeho druhu (RO, použ. friťák, atd...)
To je moc pracny a narocny na cas ... zkusim do toho nalit ohratej fritak a pak to poradne protrepat ... treba si to uz tolik nesedne ...Vecernicek píše:Promiňte mi jedno chabě intelektuální skoroOT:
Muj Golf ma éčka rad

-
- Přispěvovatel
Mno... venku -7, deset čísel sněhu, palivo: vyjetej fr. olej/nafta 3:1, předehřev elektrický - pouze před čerpadlem a dědeček pežotek chytne na drc.
Fakt ale je, že po elektrostatické filtraci nezůstane v oleji ani stopa sádla.
To, co tady vidím na fotkách, snad ani olej není
Zkoušel jsem to míchat za studena a v poho.
To, co tady vidím na fotkách, snad ani olej není

aka je ta elektrostaticka filtracia???????jaryn píše:Mno... venku -7, deset čísel sněhu, palivo: vyjetej fr. olej/nafta 3:1, předehřev elektrický - pouze před čerpadlem a dědeček pežotek chytne na drc.
To, co tady vidím na fotkách, snad ani olej neníZkoušel jsem to míchat za studena a v poho.

KTS 530 k dispozicii
.....PASSAT B 5,5 96Kw+cca18Kw,AVF 2002-slusny stav aj vybava...
renault laguna 2,2td min.90kw..;o) palivo "FRITAK" - exx
.....PASSAT B 5,5 96Kw+cca18Kw,AVF 2002-slusny stav aj vybava...

renault laguna 2,2td min.90kw..;o) palivo "FRITAK" - exx
-
- Přispěvovatel
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... statick%E9mtapaj píše:aka je ta elektrostaticka filtracia???????jaryn píše:Mno... venku -7, deset čísel sněhu, palivo: vyjetej fr. olej/nafta 3:1, předehřev elektrický - pouze před čerpadlem a dědeček pežotek chytne na drc.
To, co tady vidím na fotkách, snad ani olej neníZkoušel jsem to míchat za studena a v poho.
![]()
![]()