Za studena kouří modro-bíle a klepe.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

prka
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od prka »

To "klepání" po nastartování studeného motoru nemá souvislost s padáním motoru do nouzáku. Chtělo by to udělat video, abychom viděli a slyšeli, čemu říkáš klepání. Dosti často tyto motory startují při nižších teplotách špatně. Postupně se přidávají jednotlivé válce a chod je trhavý a nepravidelný. Nejčastěji je příčinou vzduch v palivovém systému/chudá směs pro start/.
O padání motoru do nouzáku z důvodu vysokého tlaku turba je toho tady na fóru napsáno nejméně na celou knihu.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
jakub4prosec
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub4prosec »

Bublinky jsem už řešil, myslel jsem si že to bude právě tím, ale problém jsem odstranil dotažením toho spodního ,,víčka” a pro jistotu jsem dal na přívod paliva před filtr zpětný ventil kdyby padala nafta. Bublinky už tam nelítají ale motor fur klepe a kouří. Motor startuje výborně, na drc, ale je pravda že po startu to zní jak kdyby jel na 3. Směs pro start by měla být v pohodě a váha je taky dobrá. Video během víkendu taky udělám a hodím ho sem.
Golf IV 1.9 tdi 81kw asv
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tohle jsem řešil u dcery také u Golfa , když mi řekla proč motor zastudena tak smrdí a mlátí se. Měla upálený výfukový ventil a je vlastně s podivem, že motor po ohřátí vůbec běžel..
nepropadat panice...
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

jakub4prosec>> co třeba staré fígle

otevřeš nalévací hrdlo oleje do motoru a valí na tebe prasklý píst ?

zvedneš jedno kolo dáš pětku a točíš kolem , natočíš silově čtyři stejné komprese?

očmárnbi si nastavovač na čerpadle a sdělej, mrkni na pružiny pístu jestli není prasklá a motá se do sebe :? ;)
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Miloši, těmi pružinami to nebude. Pokud by byla jedna nebo obě prasklé, tak by to špatně startovalo a mělo podstatně nižší výkon.
slovacek.milos
Aktivista

čoveče co už všechno udělaly pružiny bych si ani nevpoměl, špatné dobré starty, cukání, výkon,
třeba ford tranzit plyn na lanko start drb, ale jak v nouzáku max 1100 otáček rotačka bez řj, pomalu jsi to rozjel pak ze čtverky trojka skočilo tam 2000 otáček a tranzit vypálil a jel třeba celý den OK, obje se už motaly do sebe

tak ono když tonoucí se stébla chytá se podívat na ty pružiny není tak moc práce
jakub4prosec
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Díky za tipy, zítra všechno vyzkouším a pošlu video toho jak to kouří a klepe. Jen mám lehký dotaz, jsem mechanik amatér takže co se týče nějakých věcí bych potřeboval poradit :D Jedná se o tuhle pružinu kterou jsi měl na mysli? https://drive.google.com/file/d/1ZKIipu ... p=drivesdk Díky
Golf IV 1.9 tdi 81kw asv
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Ten Tvůj link odkazuje na pružinu u nastavovacího válečku regulace předvstřiku, kterým se za pomoci ventilu N-109 řídí předvstřik.
Miloš má na mysli ty dvě pružiny ve vysokotlaké části čerpadla /viz. obrázek/.

Obrázek
slovacek.milos
Aktivista

přesně de to při sdělání nastavovsače schlédnout
jakub4prosec
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jasně v tom už se orientuju, zítra to zkusím sundat a zkontroluju to. Ještě jsem si vzpomněl, nastavoval jsem právě tu volnoběžnou dávku paliva za teplýho motoru okolo těch 4 mg a v pohodě, jen když to pak nastartuju právě studený tak to je schopný házet hodnoty od 5 do 9 mg a takhle se to furt mele dokola dokud se to nezahřeje, potom tam jsou zas 4 mg. Třeba to bude mít právě tu souvislost s těma pružinama :)
Golf IV 1.9 tdi 81kw asv
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Podle mne to pružinami není. Spíš bych to tipnul na špatné plnění hydraulických zdvihátek /olej, nebo zdvihátka/. Neozývají se zdvihátka i při teplém motoru? Dej sem to video zvuku a kouře. S tím sundáváním nastavovače N-146 bych nespěchal.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A jak bude mít vliv prázdné/nevydřené/ hydro na chod motoru? Ventil vůli mít bude a ať si hydro cvaká, aspoň člověk ví, že se ventil otevírá..Ať zkusí tu kompresi zastudena, to pozná i při to přetočení zvedlého kola. Tohle se také stávalo, když se prošoupalo hydro, ventil dal malinkou pusinku pístu /ohnul se/ a při studeném startu špatně těsnil..Právě tohle jsem zažil, když jsem po prodřeném hydru dával novou vačku a starší hydra z jiného motoru a studený start byl na 3 válce..Ale po pár minutách se motor srovnal a normálně fungoval..Větší opravu majitel nechtěl, a já ji ani nedoporučoval, protože buď to udělat pořádně, nebo jezdit..také už proto, že ventily ve vodítkách tancovaly čardáš ..Po delší době to odstranila až jiná hlava.. ;)
nepropadat panice...
pavlin2
Přispěvovatel

Příspěvek od pavlin2 »

jakub4prosec píše:Ještě jsem si vzpomněl, nastavoval jsem právě tu volnoběžnou dávku paliva za teplýho motoru okolo těch 4 mg a v pohodě, jen když to pak nastartuju právě studený tak to je schopný házet hodnoty od 5 do 9 mg a takhle se to furt mele dokola dokud se to nezahřeje, potom tam jsou zas 4 mg. Třeba to bude mít právě tu souvislost s těma pružinama :)
To, že za studena je dávka vyšší je normální a správné. Nesmí teda kolísat. Já mám z rotačky vypozované, že po startu kolem 0°C dávka 9mg a při zahřívání postupně klesá k těm 4mg (měřeno na volnoběh, samozřejmě..).
S2 CFGB DSG
jakub4prosec
Nováček
Kontaktovat uživatele:

prka píše:Podle mne to pružinami není. Spíš bych to tipnul na špatné plnění hydraulických zdvihátek /olej, nebo zdvihátka/. Neozývají se zdvihátka i při teplém motoru? Dej sem to video zvuku a kouře. S tím sundáváním nastavovače N-146 bych nespěchal.
Tak jsem se k tomu konečně dohrabal, zde je video https://youtu.be/AQptpvtG0DY snad to bude zřetelný. Tlaky jsem bohužel nezměřil protože jediný kompresiometr jsem sehnal do 21bar. Takže s tím budu muset asi někam zajet.
Golf IV 1.9 tdi 81kw asv
slovacek.milos
Aktivista

jakub4prosec píše:Tlaky jsem bohužel nezměřil protože jediný kompresiometr jsem sehnal do 21bar. Takže s tím budu muset asi někam zajet.
a co třeba jak jsem ti psal zvedni kolo dej pětku a zkus natočit čtyři stejné komprese ? dobré je když kamarád poslouchá u výfuku a máš sdělanou hadici do sání, můžeš uslyšet zajímavý zvuk, stejně pak točit a poslouchat otevřený nalévací otvor na olej
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“