vybíjení baterie Golf Plus "06 BKC

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

prowmen
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

vybíjení baterie Golf Plus "06 BKC

Příspěvek od prowmen »

Zdravím všechny, po delší době bych se s Vámi potřeboval poradit. Na VW G Plus se mi samovolně vybíjí baterie. klidový odběr je až 1,3 A. Šel jsem postupně po problému, nabil baterii (novou) varta 77Ah silver, dal ji na zátěžák, baterie ok. Kontrola svazků ok. Zapojil ampermetr a postupně odpojoval všechny pojistky jak v motorovém prostoru tak pod volantem, bez výsledku. klidový odběr stále kolísá mezi 0,9 až 1,3 A. což svědčí o nějakém zkratu. Rádio originál, odpojené. Svazky ve dveřích atp. vše jsem prošel. Prosím o jakokoliv radu zkušenějšího elektrikáře. Diagnostiku jsem nepoužil.
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

skus napichnut na VAG a to jednotky centralna elektrika,komfort a can-getaway ci si na neco nestazuju. alternator si skusil odpojit? jak vypada E-box?neni tam zelenina?
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Není tam něco domontovanýho co ma svoji pojistku jinde často gps alarm?
prowmen
Přispěvovatel

Příspěvek od prowmen »

Diagnostikou nevládnu, budu ji mít po svátcích. Vše je na autě origo kromě drobností, žádný alarm atp. Alternátor jsem promeřoval pouze kolik dává, jsou to tabulkové hodnoty, ale neodpojil jsem ho, odpojím, děkuji za tip.
martas.belka
Přispěvovatel

Příspěvek od martas.belka »

Je tam origo radio ?
DIAGNOSTIK
Přispěvovatel

Příspěvek od DIAGNOSTIK »

klidový proud odečítáš až asi po 40min uzamknutí auta, zavřené kapoty. Děláš to tak?
To je situace!
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="prowmen"]Diagnostikou nevládnu, budu ji mít po svátcích.

nikdy jsem to tady nečetl ale

jeden borec OII BKC má stejný problém když se mu vybije baterka, prostě je na turnusu dojede skoro po měsíci auto KO a pak pořád dokola, stačí jen autoscan, pak vymazat všechny závady ve všech jednotkách a je to OK, jinak má za tři dny po baterce, netočí, ;) odpojit baterku nepomáhá, problém je zatím vyřešen udržovačkou přes zapalovač ;)
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Neukazuje Ti náhodou "blbě" Maxidot ? Mě to na O1 ASV dělal Maxidot. Směrem k levé straně se mi snižovala svítivost. Zejména v létě a při intenzivním svitu slunce byly údaje na levé straně téměř nečitelné. Klidový odběr kolem 300 mA. Po vyndání pojistky od budíků klesl asi na 26 mA. Vyměnil jsem Maxidot a od té doby v pohodě. Klidový odběr je asi 40 mA. Po zamčení auta nejdříve nastoupá asi kolem 600mA a potm klesne do minuty asi na 100mA. Asi po 5 min, kdy zhasne Maxidot, protože do té doby ukazuje otevření mot. prostoru /potřebného pro měření klidového proudu/ je klidový proud kolem 40 mA.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
prowmen
Přispěvovatel

Příspěvek od prowmen »

"slovacek.milos"
Jakto, žě nepomáhá odpojit baterii? Tomu nerozumím. odpojím baterku a napětí si udrží, nemá ji dál co žrát.

Jinak alternátor to bohužel taky není.
Baterie jde za dva dny až na 7,5V. Mám polodot a je vpřádku.
Budu to muset svěřit zkušenému elektrikáři pač jsem v koncích.
adrian_B
Přispěvovatel

Příspěvek od adrian_B »

Za dva dni 7,5v? (crazy)
Najprv diagnostika aby si vedel čo sa neuspi a kôli čomu. Inak budeš hľadať ihlu v kope sena
slovacek.milos
Aktivista

[quote="prowmen"]"slovacek.milos"
Jakto, žě nepomáhá odpojit baterii? Tomu nerozumím. odpojím baterku a napětí si udrží, nemá ji dál co žrát.

baterku ti nic žrát nebude ale v některých řídících jednotkách naskáčou závady a celý cirkus po připojení se opakuje, dokud nevyčistíš všechny jednotky, v autorizáku taky na nic nepřišli, co vím tak připojuje udržovačku a nějaký ten rok jsem ho neviděl,
DIAGNOSTIK
Přispěvovatel

Příspěvek od DIAGNOSTIK »

Jednou mi to dělal vadný topný článek, jednou řj TZ, špatně přiřazená GATEWAY, dveřní zámky, vyhnilé svorkovnice ve dveřích, toho se dá najít...
To je situace!
slovacek.milos
Aktivista

DIAGNOSTIK píše: toho se dá najít...
jezdím k jednomu, na mobil napíchne termokameru a jak píšeš

velmi rychlá a efektivní diagnostika ;)
testasstreta
Přispěvovatel

Příspěvek od testasstreta »

Casto resim. Mam na to potrebne vybaveni vcetne osciloskopu, proudovych klesti, datalogeru na monitoring atd. Nevim odkud jsi ale kdxbys potreboval tak to muzu vyresit. Nekdy je to prkotina nekdy jsou to hodiny hledani. V pripade potreby cinkni 770 117 800.
prowmen
Přispěvovatel

Příspěvek od prowmen »

testasstreta píše:Casto resim. Mam na to potrebne vybaveni vcetne osciloskopu, proudovych klesti, datalogeru na monitoring atd. Nevim odkud jsi ale kdxbys potreboval tak to muzu vyresit. Nekdy je to prkotina nekdy jsou to hodiny hledani. V pripade potreby cinkni 770 117 800.
Děkuju, toho si vážím. Momentálně je auto u jednoho autoektrikáře, snad to rozlouskne. Jinak moje bydliště je Holešov, zlínský kraj.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“