1.9 tdi 66 kw

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Honza Turbo
Nováček
Odpovědi: 0

1.9 tdi 66 kw

Příspěvek od Honza Turbo »

Zdravím, chtěl bych se zeptat jak to že moje octavka 1.9 tdi 66kw najezd 245000 při chladu hrozně smrdí (nekouří) jak mile se zahřeje tak už nesmrdí
Po čem jít ? Děkuji za rady
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Při chladu venku, nebo při studeném motoru?

Jestli to z výfuku smrdí jak ze staré Avie, tak tipuju katalyzátor ko.
Honza Turbo
Nováček

Příspěvek od Honza Turbo »

Smrdí jen když je studený jak mile dosáhne 90 stupňů tak je po smradu
valekf
Přispěvovatel

Příspěvek od valekf »

jde tam vic nafty, studenej start klasika, kdyby ti to smrdelo aj po tom co se to ohreje tak je kat mrtvej, co to je? kod motoru?
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

starám se o sdi a tdi bez katu po startu nic nesmrdí, v březnu jsem byl s tdi na emisích kouřivost podle TP O.9 vyladěný motor bez katu a max 0.36 !!,
sdi taky ok, mělo jednou problém s emisema čidlo teploty paliva v čerpadle KO

problém bych hledal vag, teploty vzduchu, motoru, paliva, počátek vstřiku + zasrané špičky, tak vstřiky ven a na kontrolu k čerpadlářovi :)
patrikE39
Přispěvovatel

Příspěvek od patrikE39 »

slovacek.milos píše:starám se o sdi a tdi bez katu po startu nic nesmrdí, v březnu jsem byl s tdi na emisích kouřivost podle TP O.9 vyladěný motor bez katu a max 0.36 !!,
sdi taky ok, mělo jednou problém s emisema čidlo teploty paliva v čerpadle KO

problém bych hledal vag, teploty vzduchu, motoru, paliva, počátek vstřiku + zasrané špičky, tak vstřiky ven a na kontrolu k čerpadlářovi :)

jak se prosimte projevuje špatné teplotní čidlo paliva v čerpadle? diky
O1 1.9TDi combi AGR 96kw
BMW E39 525 MTDS sedan 150kw?
slovacek.milos
Aktivista

patrikE39 píše:
slovacek.milos píše:

to se nedá jednoznačně říct, záleží na tom jestli je KO nebo ukazuje hlouposti a jaká je náhradní teplota,

všeobecně nafta mění hustotu a objem, studeného paliva se stříká méně teplého více,

při závadě teplotního čidla se spravidla zvedá měrná spotřeba paliva prootže není ideální poměr paliva k nasátému vzduchu
frantisek28
Přispěvovatel

Příspěvek od frantisek28 »

Ked je vadne, tak nemusi ani nastartovat, moze to tiez riadne hulit atd.
Nahradna hodnota je tusim nieco okolo -50°C.
Ale, ved to sa da pozriet cez VAG, kolko ukazuje, hned je jasno.
Napokon, drahe to neni a vymena lahka.
patrikE39
Přispěvovatel

Příspěvek od patrikE39 »

slovacek.milos píše:
patrikE39 píše:
slovacek.milos píše:

to se nedá jednoznačně říct, záleží na tom jestli je KO nebo ukazuje hlouposti a jaká je náhradní teplota,

všeobecně nafta mění hustotu a objem, studeného paliva se stříká méně teplého více,

při závadě teplotního čidla se spravidla zvedá měrná spotřeba paliva prootže není ideální poměr paliva k nasátému vzduchu

aha aha, díky za vysvětlení.. no mě začalo auto (AGR) ted dělat to že ráno jdedu do práce v pohodě bez problemu, ale odpoledne po po praci nastartuju, ujedu 2km do obchodu.. pak nastartuju po nákupu ujedu kilometr a při stání začné motor jakoby zakopávat (jak kdyby vynechal válec) a poskakují otáčky o cca 50 a vždy to i lehce zabrní autem.. pak když jedu tak kolem 1800-2000 to lehce pocukává... když zastavím, dám otáčky na cca 2000 tak tesně před dosaženám otáček motor i poskočí.
O1 1.9TDi combi AGR 96kw
slovacek.milos
Aktivista

[quote="patrikE39"][quote="slovacek.milos"][quote="patrikE39"][quote="slovacek.milos"]

jedna z možností je diag elm 327 blutu mobil, no a když motor blbne mužeš hledat co je blbě v měřených hodnotách ;)
patrikE39
Přispěvovatel

Příspěvek od patrikE39 »

[quote="slovacek.milos"][quote="patrikE39"][quote="slovacek.milos"][quote="patrikE39"][quote="slovacek.milos"]

jedna z možností je diag elm 327 blutu mobil, no a když motor blbne mužeš hledat co je blbě v měřených hodnotách ;)[

a na co přesně se zaměřit? koukal jsem pres autosnap cr800 ale ten toho moc v live datech neumí.
O1 1.9TDi combi AGR 96kw
slovacek.milos
Aktivista

patrikE39 píše:
slovacek.milos píše:

a na co přesně se zaměřit? koukal jsem pres autosnap cr800 ale ten toho moc v live datech neumí.
mám delphi a elm prakticky nepoužívám, chodí ke mně tom a ten to má mobil elm blutu a velice to vychvaluje, tak si to pořizuju taky na dovoléné, cestování, možná i v praxi, zatím ti neumím přesně odpovědět,

chci to od vyzkoušeného prodejce ověřené majitelem, a na skladě to bude až v červnu
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“