1.9 tdi 66 kw
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Odpovědi: 0
1.9 tdi 66 kw
Zdravím, chtěl bych se zeptat jak to že moje octavka 1.9 tdi 66kw najezd 245000 při chladu hrozně smrdí (nekouří) jak mile se zahřeje tak už nesmrdí
Po čem jít ? Děkuji za rady
Po čem jít ? Děkuji za rady
-
- Nováček
-
- Aktivista
starám se o sdi a tdi bez katu po startu nic nesmrdí, v březnu jsem byl s tdi na emisích kouřivost podle TP O.9 vyladěný motor bez katu a max 0.36 !!,
sdi taky ok, mělo jednou problém s emisema čidlo teploty paliva v čerpadle KO
problém bych hledal vag, teploty vzduchu, motoru, paliva, počátek vstřiku + zasrané špičky, tak vstřiky ven a na kontrolu k čerpadlářovi
problém bych hledal vag, teploty vzduchu, motoru, paliva, počátek vstřiku + zasrané špičky, tak vstřiky ven a na kontrolu k čerpadlářovi

slovacek.milos píše:starám se o sdi a tdi bez katu po startu nic nesmrdí, v březnu jsem byl s tdi na emisích kouřivost podle TP O.9 vyladěný motor bez katu a max 0.36 !!,
jak se prosimte projevuje špatné teplotní čidlo paliva v čerpadle? diky
O1 1.9TDi combi AGR 96kw
BMW E39 525 MTDS sedan 150kw?
-
- Aktivista
patrikE39 píše:slovacek.milos píše:
to se nedá jednoznačně říct, záleží na tom jestli je KO nebo ukazuje hlouposti a jaká je náhradní teplota,
všeobecně nafta mění hustotu a objem, studeného paliva se stříká méně teplého více,
při závadě teplotního čidla se spravidla zvedá měrná spotřeba paliva prootže není ideální poměr paliva k nasátému vzduchu
-
- Přispěvovatel
slovacek.milos píše:patrikE39 píše:slovacek.milos píše:
to se nedá jednoznačně říct, záleží na tom jestli je KO nebo ukazuje hlouposti a jaká je náhradní teplota,
všeobecně nafta mění hustotu a objem, studeného paliva se stříká méně teplého více,
při závadě teplotního čidla se spravidla zvedá měrná spotřeba paliva prootže není ideální poměr paliva k nasátému vzduchu
aha aha, díky za vysvětlení.. no mě začalo auto (AGR) ted dělat to že ráno jdedu do práce v pohodě bez problemu, ale odpoledne po po praci nastartuju, ujedu 2km do obchodu.. pak nastartuju po nákupu ujedu kilometr a při stání začné motor jakoby zakopávat (jak kdyby vynechal válec) a poskakují otáčky o cca 50 a vždy to i lehce zabrní autem.. pak když jedu tak kolem 1800-2000 to lehce pocukává... když zastavím, dám otáčky na cca 2000 tak tesně před dosaženám otáček motor i poskočí.
O1 1.9TDi combi AGR 96kw
-
- Aktivista
[quote="slovacek.milos"][quote="patrikE39"][quote="slovacek.milos"][quote="patrikE39"][quote="slovacek.milos"]
jedna z možností je diag elm 327 blutu mobil, no a když motor blbne mužeš hledat co je blbě v měřených hodnotách
[
a na co přesně se zaměřit? koukal jsem pres autosnap cr800 ale ten toho moc v live datech neumí.
jedna z možností je diag elm 327 blutu mobil, no a když motor blbne mužeš hledat co je blbě v měřených hodnotách

a na co přesně se zaměřit? koukal jsem pres autosnap cr800 ale ten toho moc v live datech neumí.
O1 1.9TDi combi AGR 96kw
-
- Aktivista
patrikE39 píše:mám delphi a elm prakticky nepoužívám, chodí ke mně tom a ten to má mobil elm blutu a velice to vychvaluje, tak si to pořizuju taky na dovoléné, cestování, možná i v praxi, zatím ti neumím přesně odpovědět,slovacek.milos píše:
chci to od vyzkoušeného prodejce ověřené majitelem, a na skladě to bude až v červnu