najprv k tomu protokolu o turbe: bezcenny papier nic nedokazujuci, na oblbnutie je tam nejaky graf ACTUATORA (!) co je podtlakova membrana, o turbe tam nie je NIC NIC a este jedno velke NIC!
Je tam akysi udaj kg/s , to ma byt max co to ma dat??? A to zmerali len v jednom jedinom bode pri maxime???? ako boli lopatky? co robi turbo v rozsahu pracovnych otacok, pracovneho natocenia lopatiek? na to musi byt viacrozmerny graf alebo subor merani pri roznych otackach, roznych natoceni lopatiek, rozneho mnozstva vyfukovych plynov co ho pohanaju...atd
jedna velka hanba firme co dodala takyto protokol!
k tabulke, nevravim ze je to bezcenne meranie pocas zrychlovania, ale v porovnani merania na valcoch (do kopca) pri ustalenych parametroch je bezcenne
ano, sam tam vidis to vystrelenie, lebo to boli iba 3 sekundy, to je vidiet aj na "nasom" merani, kedy (3000ot) najprv je prebytok vzduchu ale potom spadne hlboko pod pozadovanu hodnotu, to uz v tabulke nevidis, naviac pri tom zrychlovani sa motor nikdy nedostane do ustaleneho stavu takze sa vie velke prd, ako prvu diagnostiku to beriem, ale ked si nevies rady treba ist na valce (do kopca), ono tym zrychlovanim sa simuluje zataz len bohuzial sa vtedy vsetko meni, nic nie je stabilne
napriek tomu moje komentare ku tabulke:
- riadok 9, RJ MAF ma byt 850, je iba 593, je to chyba alebo je tam tak velke oneskorenie az turbo natlaci? lebo sa to menilo rozbiehalo
- riadky 4 az 8, predpokladam ze pri tomto teste bol plyn na podlahe, preco potom EGR nebolo zatvorene?!
vobec by som sa teraz nezaoberal tlakom MAP, pretoze najprv je mnozstvo vzduchu a z toho si RJ sama sebe urcuje aky bude pozadovany tlak, ako na vojne, sam si velim sam vykonavam cvicenie

to bolo daaaavno ale stopy na dusi zostali...
ja by som sa sustredil na to, preco to pozadovane mnozstvo vzduchu najprv prestreli na par sekund, a potom to hlboko spadne pod poziadavku 850 - hovorim o merani do kopca pri 3000ot v ustalenom stave, vtedy ma RJ a aj motor dostatok casu na to, aby pekne sledoval pozadovane mnozstvo vzduchu 850
na to potrebujeme vediet, aky povel dostava turbo (N75), ak bude pocas prepadu mnozstva vzduchu ma maxime tak ostava uz len turbo a pripchavanie nasavania, pri 3000ot je habakuk vyfukovych plynov aby turbo malo dost plynov na jeho pohananie
a pri tych tvojich 1800 nemoze natlacit, nema z coho ked nie je prietok/nafuk vzduchu, vid MAF, ako som povedal, to je druhorade, treba zistit preco nedokaze dodat vzduch, potom bude aj tlak