Audi TT 1,8T netopí

Technická řešení specifických problémů benzíňáků, včetně LPG i CNG pohonu.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
OťasTDi
Aktivista
Odpovědi: 0

Audi TT 1,8T netopí

Příspěvek od OťasTDi »

Kluci stařičké TT rv 98 motor 1,8T 132kw. Má cimatronik. Netopí. Po čem jít? Vyzkouším funkci klapky teplý/studený vzduch. Pro jitotu udělám základní nastavení klapek, sáhnu na hadice z motoru do kabiny a zpátky (ucpaný radiátor) ale napdl mě i termostat. Projedu auto a mrknu na budík zda ukazuje na 90. A i na teplotu vody ve vcds. A sáhnu na hadice. Tam ale nevím která je která a která má být vlastně horká...je to stejnytmotor jak jedničkové RS. Nenavedl byste mě někdo, jak to spolehlivě určit? Díky
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
slovacek.milos
Aktivista

Re: Audi TT 1,8T netopí

Příspěvek od slovacek.milos »

otas mákni na hadice a když budou teplé tak motorek na klapce, štelování klapek zkus hned současně klima a ofuk na tebe a měly by se začít štelovat,
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Tak termostat můžeme vyloučit. Teplota dle vcds jak v 01, tak v 08 krásně 90st. V závadách jen potenciometr tlakové klapky (nemá nic společného s topením) obě hadice k topení horké, jedna malinkato méně....no a v akčních členech pustím klapku studený/teplytvzduch a slyším motorek, i tam vždy lupne a rozdíl z výdechů úplně minimální....ze studené na slabě vlažné..... takže nevím
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
slovacek.milos
Aktivista

budeš to muset rozkochat jestli se klapka skutečně hýbe jak má, a pak se možná může rozpadnout, že netěsní, pokud ti neutěsní studený vzduch aby šel přes radiátor bude kosa furt

je to slušná TT nebo stará padlý strop a kovošrot?
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Miloši je to křáp....a asi ano, máš pravdu. Palubka ven, ten molitan co to má těsnit bude určitě vydrolený a ta klapka je asi zaseklá. Jen nevím když půjde palubka ven, zda rovnou nevyměnit i radiátor
slovacek.milos
Aktivista

nedivoč nejprve tam odmonti kastlík a uvidíš kam se dostaneš , já si něco vzpomínám, že jsem na tu klapku dostal, možná jsem si vyřezal díru, očistil obrousil a tu klapku kde zbyly jen kruhové otvory polepil páskou co je na střechy, vařezané díly jsem nalepil pájkou přetáhl černým vláknovým tmelem a čau, ale u TT to nebylo tam řeším spíš podvozek, kod rádia, oleje, řešit na té ku,rvě palubní desku s volantem a elektrikou to je kadegorie nehorázný voser
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Ta palubka je dělaná tak, ze se nikam nedostaneš. Musí to ven a prý už i jednou byla. Radiátor na to stojí od 300,- do 500,- Kč takže ho určitě vyměním. Ale jestli půjde sehnat ta klapka a nebo to takhle nějak vybastlit, to nevím.
slovacek.milos
Aktivista

u nás je firma střechy tam jsem koupil pásku která se používá na zalepení děr ve střeše a drží, tloštka skoro 3 mm, určitě je i ve stavebninách i v obi, příklad favorit ráno na stk nebyl čas vyvařit dírku v prahu, nebo podběhu, kladívko porovnat, přelepit, postríkat body sprej a ok, tak jsem polepil i tu klapku
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Sice to není k tématu ale to jak zmiňuješ už nedělám, nějaký přelepování a kamuflování na STK, naschvál do prahu ještě kopnu aby tam byla pořádná díra, buď se to opraví pořádně nebo odjezd (noteeth)
slovacek.milos
Aktivista

tos romane blbě pochopil já to taky nedělám, vzít ceočko měký italský 0,8, plech 0.8 ohybačku elektrické núžky, singrovačku, to všechno mám není problém, ale někdy je počasí a čas a peníze tak třeba nastoupí i páska, pak se to dodělá, vyvařuju venku na nůžkovém zvedáku vnitřní mám dvousloupák tam furt něco zavazí smrad a ššššpina bordel,
tonda zas má rád núžkový a posadí auto na čtyři bečky, a taky někdy vnucuj někomu drahé opravy když to auto de za dva roky do šrotu
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Hele to je úplně jedno, včera přijela C4 stará 21let a že "jen" technickou, levej práh samej puchejř, tak jsem do toho hrábnul lamelákem, v tu ránu díra na tři prsty, vyfotím to, pošlu majiteli na Whatsapp ať se rozhodne, že takto tam s tím nepojedu ať se vyjádří, ve světlech LED žárovky z číny který když rozsvítíš tak to píchá do očí a jakože fakt dost, tak jsem je vyhodil a dal tam normální H7 ať si to pak řeší jak chce,nechceš ? Odjezd ale s tímto neprojdeš ani na 30 dní, to ti podepíšu (noteeth)
slovacek.milos
Aktivista

roman1648 píše: 01 říj 2025, 07:49 Hele Odjezd ale s tímto neprojdeš ani na 30 dní, to ti podepíšu (noteeth)
romane neposloužíš ty de jinam, dopravní nehody jsou v důsledku nevěnování dostatečné řízení motorového vozidla, a nepřizpůsobrení stavu a povaze vozovky, nevím kolik je soudruhů na americkém kontingerntu asi moc a stk tam neřeší protože to je jen tahání peněz z kapse poplatníků pucheřj ten by mně na patě sral
Odpovědět

Zpět na „Údržba a zvyšování výkonu (BENZÍN, LPG, CNG)“