Vzdáte se nafty?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- origoš
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi: 0
Řekl bych, že ani náhodou. Když jsem byl mladej kluk, tak jsem si nadupal Pionýra. Vážil jsem 80kG a jelo to se mnou i přes 80km/hod. Ale nikdy to dlouho nevydrželo. Po krátké době odešla klika, nebo to sežralo kroužky aby byla nějaká změna.jen by mě zajímalo jestli to v té 1,4 taky najezdí (vydrží)tolik kiláků co nafta?
Dostat výkon z malého obsahu je vždy vyváženo nižší životností, musí být výkon posazen do vyšších otáček, výkonová i momentová křivka je strmá a vrcholy jsou dost blízko sebe, což znamená malou "pružnost" a neustále řadit. Já mám raději klapklap a bez starostí.
To s tím pionýrem byl samozřejmě extrém, motor na tyhle úpravy nebyl navržen. Dnes jsou úplně jiné možnosti jak technologické, tak i materiálové. Takže konstrukce jistě poskytne životnost úměrnou dnešním požadavkům, ale reserva tam bude nepartná.
Vždy když čtu o nějakém revolučním řešení, tak si vzpomenu na zákon o zachování energie.
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Jako tvý kámoši jsem k ropě dospěl i já! Byl jsem zarytej benzíňák, ale to se jednou pro vždy změnilo! Kdybych tak věděl dřív, že je nějaký dieselpower.forum, tak už bych chrochtal dávno, chyběly konzultace a zkušenosti. Holt mladej a blbej!origoš píše:Né, že bych to chtěl rozpytvávat, ale kdo "porozumí" dieselu, tak opravdu benzín dává do Resistinu a nebo v něm občas něco umeje. Mám spoustu kamarádů diesláků a hodně z nich před lety tvrdilo, že nafta patří do kamen. Když jim to dneska připomenu, ta akorát pokrčí rameny a řeknou: To jsem byl ještě blbej. Prostě každý musí k ropě "dozrát". Jsou ovšem lidé, kteří nedozrají. A v tom případě mají smůlu. Dobře jim tak. A my jim ty benžonky rádi opravíme.

nemám žádné auto na naftu
Vzdáte se nafty ???
Na to musím odpovědět: NIKDY !!!!!
Renault Mégane 1.9dT - Barča - už není
VW Touran 1.6 TDI CR - Taky už není, seru na celý posraný koncern !!!
VW Touran 1.6 TDI CR - Taky už není, seru na celý posraný koncern !!!
Re: Vzdáte se nafty ???
violator píše:Na to musím odpovědět: NIKDY !!!!!
nikdy

Benzin patri do nadrze je li vic nez -22 stupnu
Jo to předvedlo - třeba PD, kde odcházejí vačky,zvuk jak zetor 25 po 50 letech a nepatrně vyšší výkon proti Common Raillu za cenu kurevsky nižší životnosti.
Chápu, že každej vývoj se nezdaří, ale nevím proč bych něco takovýho obdivoval. Stejně už od toho upouštějí.
A tady k tomu je pěkný, že malej motor má pekelnej výkon, ale obsah ničím nenahradíš, to je staré známé a takových motorů už tady bylo víc-koupit něco za nehoráznej peníz a po 100000 km to zahodit - nevím. Ono stačí že dnes jsou normální auta tak na 3 roky nebo těch 100000. Životnosti piana se už nedočkáme
Chápu, že každej vývoj se nezdaří, ale nevím proč bych něco takovýho obdivoval. Stejně už od toho upouštějí.
A tady k tomu je pěkný, že malej motor má pekelnej výkon, ale obsah ničím nenahradíš, to je staré známé a takových motorů už tady bylo víc-koupit něco za nehoráznej peníz a po 100000 km to zahodit - nevím. Ono stačí že dnes jsou normální auta tak na 3 roky nebo těch 100000. Životnosti piana se už nedočkáme

2,4TD_HLX_week