Bmw E46 2.0 Diesel 110 kW něco klepe v motoru

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
m-paket
Nováček
Odpovědi: 0

Bmw E46 2.0 Diesel 110 kW něco klepe v motoru

Příspěvek od m-paket »

Ahoj chlapy
Potřeboval bych radu už skoro vůbec nevím,pořád mi něco kovově klepe v motoru.
Mám motor BMW M47N 2.0 Diesel 110 kW 4válec comon rail,když jsem auto koupil vše ok.Pak začalo brát vodu a bylo špatné těsnění pod hlavou,výměna provedena voda se neztrácí,ale bohužel to začalo klepat.Myslel jsem na špatné těsnění(tloušku) a vznikalo by tak detonační hoření,bohužel jsem na nic nepřišel.Znova demontáž a vše rozebráno a přeměřeno a nic. Pak se zjistilo,že to má vliv na drážkový řemen, když ho sundám auto je tiché. Měněno servo řízení, vodní pumpa, řemenice na klice a vodící kladka. Jediné co nebylo měněno je napínací kladka s napínacím mechanismem a alternátor.
Zvuk se projevuje tak, že v nízkých otáčkách cca 1600 – 2500 to lehce cvrliká,stačí povolit plyn přestane,když lehce přišlápnu hned to začne.A v otáčkách okolo 3000 – 3700 to kovově zvoní. Od vyšších ( 3700 – 5000 ) už bez jakéhokoli zvuku.To kovové klepání je slyšet nejvíce,když dám okamžitě plný plyn tak to dělá nejvíce kolem těch 3000-3700.Myslíte,že by to mohla dělat ta napínací kladka,popřípadě alternátor?Nebo nemáte jiný typ čím by to mohlo být, abych se na to ještě jednou podíval Díky moc
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

no když to před tím nedělalo a ted to dělá tak bych šel po věcech co se rozdělávaly..
Passat B5 tdi, passat B4 tdi

BMW R1150GS
m-paket
Nováček

Příspěvek od m-paket »

go.vojta píše:no když to před tím nedělalo a ted to dělá tak bych šel po věcech co se rozdělávaly..
Už jsem to dvakrát rozebral,včetně hlavy a nic. :(
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

hm to chápu ,že máš z toho nervy.. ale takhle po netu když to neslyším je to dost těžké radit.. ten zvuk když sundáš řemen přestane?? jestli ano tak bych rozhodně vyloučil mechanický věci v motoru a šel po tom co pohání řemen..

BMW R1150GS
m-paket
Nováček

Příspěvek od m-paket »

go.vojta píše:hm to chápu ,že máš z toho nervy.. ale takhle po netu když to neslyším je to dost těžké radit.. ten zvuk když sundáš řemen přestane?? jestli ano tak bych rozhodně vyloučil mechanický věci v motoru a šel po tom co pohání řemen..
jj,když sundám řemen tak je ticho.Dneska jsem koupil komplet nový napínák a dělá to pořád.Tak už jediná věc alternátor,ale moc tomu nevěřím.Dokonce jsem zkoušel i další vodní pumpu. :(
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Mal som podobny problem a bola to napinacia kladka. Po vymene vsetko ok. Alternatoru by som asi dal pokoj. Najlepsie by to bolo vidiet a pocut, ale typujem kladku.
go.vojta
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od go.vojta »

nespadl ti alternátor při montáži na zem?? nebo tak něco?? kladka nebude klepat, ne?? to bude dělat napínák, ale ty jsem u tohohle motoru ještě nikdy neměnil, mají to hodně nadimenzovaný.. teda až na klimu u starších 3.0d..

BMW R1150GS
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Myslel som napinak aj s kladkou. Troska som to skopol tak sorry.
jura2
Přispěvovatel

Příspěvek od jura2 »

Co tak volnobezka altarnatora?Ta vie robit riadny rachot... :roll:
Odpovědět

Zpět na „BMW“