Většinou se řeší opačný problém a to jak odpojit ostřikovače světel. Funkce problematická a spotřeba vody značná.
A hlavně : měl jsem dojem, že na světla bývá větší baňka a hlavně extra čerpadlo .
OSTŘIKOVANÍ SVĚTEL NA OSTŘIK OKEN??
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Originál na světla stříká až po delším stisknutí, tedy pouze když chcete ostříknout i světla.
Jinak je to ale stejně k prdu. Na opravdové očištění světel je potřeba vystoupit z auta a je jedno jestli tam ostřikovače jsou nebo ne.
V zimě a v noci mi nikdy nic jiného nepomohlo, ostřikovače jsou jen takové lepší než nic, ale ten přilepený a vysušený povlak špíny docela ochotně drží.
Určitě nenapojovat nějakou prasečinu, která bude stříkat na sklo i světla současně, protože potom 5L nějaké kvalitní a hlavně nesmradlavé nemrznoucí směsi do ostřikovačů vylítá naprosto zbytečně za pár dní a v létě stejně není většinou důvod světla ostřikovat vůbec.
Jinak je to ale stejně k prdu. Na opravdové očištění světel je potřeba vystoupit z auta a je jedno jestli tam ostřikovače jsou nebo ne.
V zimě a v noci mi nikdy nic jiného nepomohlo, ostřikovače jsou jen takové lepší než nic, ale ten přilepený a vysušený povlak špíny docela ochotně drží.
Určitě nenapojovat nějakou prasečinu, která bude stříkat na sklo i světla současně, protože potom 5L nějaké kvalitní a hlavně nesmradlavé nemrznoucí směsi do ostřikovačů vylítá naprosto zbytečně za pár dní a v létě stejně není většinou důvod světla ostřikovat vůbec.
To je rozumné myslím. Opravdu to jedině udělat tak jak to má být nebo to neřešit.pitrisek píše:Tak jsem přesvedčen dám na vaší radu a seru na to![]()
![]()
Nejčastěji je potřeba stříkat okno v zimě a to většinou pořád.
Když jsem měl Cromu, tak tam to stříkalo na okno i světla současně, ale pouze když svítily světla.
A protože v zimě bylo už před dlouhou dobou předepsané celodenní svícení tak byla nádržka prázdná na to šup.
Okamžitě jsem odpojil přívod k motorku na ostřikování světel a byl klid.
Teď to mám na Octavii také, ale stejně nestříkám, protože mi jednu trysku za 700kč urazila srna.
Svině.