Stingray píše:JirkaŠ píše:cupra píše:ale treba zmerit aj na MAHE...a porovnat.

Co bys tím chtěl zjistit??? To si myslíš,že je MAHA lepší?? A v čem jako??
To je uz asi nekonecny pribeh.........tu nejde o to ci je to maha alebo akakolvek ina znacka ale ide tu o typ brzdy
Zatažova alebo fixna brzda
MAHA je zatazova brzda
To co ma . performance je fixna brzda ta pracuje na DEBILNE JEDNODUCHOM principe a to je kalkulacia krutiaceho mometnu pricom vstupny parameter je FIXNY a to je HMOTNOST tych POSXXTYCH VALCOV a cas potrebny na zrychlenie VALCOV to je fakt BRZDA jak HOVADO......hlavne ak si uvedomite ze SKURVXENA hmotnost auta ktoru mustie udavat pre tuto brzdu je vzdy udavana ako celok pricom ak sedite z autom na sikmej rovine a meriate predok takze by ste potrebovali vediet tlak na prednu nápravu tj. hmotnost, naviac ak ste nakloneny dozadu tak prirodzeny efekt tej ZASRXATEJ brzdy je to ze auto sa prevazi dozadu tolko co povolia tlmice (KAČICKA EFEKT) odlhaci sa predna naprava takze aj ten zasxraty vahovy koeficient je Vam na rit........
PO LOPATE POVEDANE AK CHCETE MERAT TAK PROSIM ZATAZOVA BRZDA NIE TAKETO CHUJXVINY........zvlast ak sa udava v hodnotach vyrobcu maximalny mozny merany vykon 300Koni a to je mi dobre silna blbost az kozmicka lebo brzda meria krutiaci moment a vykon je len funkciou otacok a krutiaceho momentu.......to je potom kua rozdiel merat 300konovy benzin a 300konovy dizel ze? Zvlast ak ten zasraty dizel ma 700Nm a benzin tak ledva 400Nm......
Byl jsem svědkem několika měření na brzdě v Děčíně, jen z toho 3krát moje auto, a nikdo nikdy nikam žádnou hmotnost auta nezadával, a ani čistě z principu měření a fyzikálních zákonů mi není jasné jaký rozhodující vliv má na přesnost měření hmotnost přikurtovaného auta (mimo adheze, ale ta není jen o hmotnosti)
Kdyby jsi radši věnoval energii odpovědi na otázku kam se poděl spool up GT2559 na Lupu v 1800ot (jak jsi nedávno psal), bylo by to jistě zajímavější počtení. Z poskytnutých grafů je patrné, že v oblasti 2000ot je hodnota Nm téměř jako u seriových SDI motorů.
Nic to nemění na faktu, že naměřené hodnoty jsou obdivuhodné, ale použití pouze pro účely spritnu na 1/4míle, pro běžného uživatele nebo v jakékoliv jiné motorsport disciplíně celkem nevhodné.