Předehřev paliva Octavia TDI - zapojení
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Předehřev paliva Octavia TDI - zapojení
Zdravím všechny.Prosím potřebuji poradit ohledně zapojení předehřevu paliva (RO + NAFTA)na Octavii TDI. Pomocí podobné vyhřívací jednotky,která bude navíc vyhřívána z druhé strany ještě vodou.http://www.rostlinnyolej.cz/cs/prisluse ... 2-v-3.html
Jedná se mi o schema zapojení hadic a radu,jestli toto stačí.
Všem předem děkuji za rady.
Jedná se mi o schema zapojení hadic a radu,jestli toto stačí.
Všem předem děkuji za rady.
-
- Aktivista
ohřev
pokud to chceš míchat do jedné nádrže tak ti ohřev nepomůže jelikož až zehřeješ motor (vodu) pak ohřev začne fungovat. ale pokud máš v soustavě olej+nafta (ve filtru) v zimě nenastartuješ a tak nezačne ani ohřev fungovat.
musel by jsi mít elektricky ohřívaný filtr, to je ale nereálné než to ohřeješ akumulátor vyštavíš.
na míchání do 1 nádrže se dá jezdit od jara do října. - já na to takhle jezdím
musel by jsi mít elektricky ohřívaný filtr, to je ale nereálné než to ohřeješ akumulátor vyštavíš.

-
- Aktivista
Re: ohřev
přesněmagnum420 píše:pokud to chceš míchat do jedné nádrže tak ti ohřev nepomůže jelikož až zehřeješ motor (vodu) pak ohřev začne fungovat. ale pokud máš v soustavě olej+nafta (ve filtru) v zimě nenastartuješ a tak nezačne ani ohřev fungovat.

Re: ohřev
Kdo ty jsi MAGNUM? máš tenhle stroj?magnum420 píše:pokud to chceš míchat do jedné nádrže tak ti ohřev nepomůže jelikož až zehřeješ motor (vodu) pak ohřev začne fungovat. ale pokud máš v soustavě olej+nafta (ve filtru) v zimě nenastartuješ a tak nezačne ani ohřev fungovat.
-
- Přispěvovatel
Možná by stačil el. ohřívaný filtr... 8-10A při 12V, vůbec se nemusí zapínat dopředu, nastartuju, zapnu filtr a jedu, baterka netrpí, kontroluju ji hustoměrkou... Jezdím na tohle od února, dřív to bylo bez toho a moc to nejelo... A když dupnu na plyn a nejede to, tak vyměním filtr, protože je přicpaný a pak už to zas zrychluje krásně jak na naftu.
Octavia 1.9TDI ALH, 2002, S764.