Předehřev paliva Octavia TDI - zapojení

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
pavelt
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Předehřev paliva Octavia TDI - zapojení

Příspěvek od pavelt »

Zdravím všechny.Prosím potřebuji poradit ohledně zapojení předehřevu paliva (RO + NAFTA)na Octavii TDI. Pomocí podobné vyhřívací jednotky,která bude navíc vyhřívána z druhé strany ještě vodou.http://www.rostlinnyolej.cz/cs/prisluse ... 2-v-3.html
Jedná se mi o schema zapojení hadic a radu,jestli toto stačí.

Všem předem děkuji za rady.
NEVO
Přispěvovatel

Příspěvek od NEVO »

to chces akoze miesat a liat spolu donadrze? alebo dvojnadrz?
nafta je dobra, benzin este lepsi, ale radsej by som to nepil
pavelt
Přispěvovatel

Příspěvek od pavelt »

Chtěl bych to míchat a lít do stávající nádrže.Jde mi o to,že když je nižší teplota,tak se to neprotáhne filtrem.A taky se mi zdá,že to hodně pění.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

pavelt píše:Chtěl bych to míchat a lít do stávající nádrže.Jde mi o to,že když je nižší teplota,tak se to neprotáhne filtrem.A taky se mi zdá,že to hodně pění.
se nech napojit na vag a podívej se na teplotu nafty při ohřátém motoru v měřených hodnotách abys náhodou nevymyslel vymyšlené :? :-D miloš
magnum420
Nováček

ohřev

Příspěvek od magnum420 »

pokud to chceš míchat do jedné nádrže tak ti ohřev nepomůže jelikož až zehřeješ motor (vodu) pak ohřev začne fungovat. ale pokud máš v soustavě olej+nafta (ve filtru) v zimě nenastartuješ a tak nezačne ani ohřev fungovat.
musel by jsi mít elektricky ohřívaný filtr, to je ale nereálné než to ohřeješ akumulátor vyštavíš.

na míchání do 1 nádrže se dá jezdit od jara do října. - já na to takhle jezdím :)
slovacek.milos
Aktivista

Re: ohřev

Příspěvek od slovacek.milos »

magnum420 píše:pokud to chceš míchat do jedné nádrže tak ti ohřev nepomůže jelikož až zehřeješ motor (vodu) pak ohřev začne fungovat. ale pokud máš v soustavě olej+nafta (ve filtru) v zimě nenastartuješ a tak nezačne ani ohřev fungovat.
musel by jsi mít elektricky ohřívaný filtr, to je ale nereálné než to ohřeješ akumulátor vyštavíš.

na míchání do 1 nádrže se dá jezdit od jara do října. - já na to takhle jezdím :)
přesně :-D a taky záleží kde bydlíš ve strážnici svítí slunce pořád a zimy jsou tu jednou za tři leta (hm) miloš
truck
Přispěvovatel

Re: ohřev

Příspěvek od truck »

magnum420 píše:pokud to chceš míchat do jedné nádrže tak ti ohřev nepomůže jelikož až zehřeješ motor (vodu) pak ohřev začne fungovat. ale pokud máš v soustavě olej+nafta (ve filtru) v zimě nenastartuješ a tak nezačne ani ohřev fungovat.

Kdo ty jsi MAGNUM? máš tenhle stroj?
pavelt
Přispěvovatel

Příspěvek od pavelt »

Je mi jasné,že by to chtělo dvě nádrže,napřed to rozjet na naftu a pak to přepnout na vyhřátý RO.Ale zatím to chytá studené pěkně (což se až divím) a míchám to 1:1,problém je v tom že když chci jet rychleji a chce to víc paliva,tak to prostě nejede.
Koval(CZ)
Přispěvovatel

Příspěvek od Koval(CZ) »

Možná by stačil el. ohřívaný filtr... 8-10A při 12V, vůbec se nemusí zapínat dopředu, nastartuju, zapnu filtr a jedu, baterka netrpí, kontroluju ji hustoměrkou... Jezdím na tohle od února, dřív to bylo bez toho a moc to nejelo... A když dupnu na plyn a nejede to, tak vyměním filtr, protože je přicpaný a pak už to zas zrychluje krásně jak na naftu.
Octavia 1.9TDI ALH, 2002, S764.
pavelt
Přispěvovatel

Příspěvek od pavelt »

Mám ještě jednu prosbičku,nevíte někdo kde sehnat termovypínač co nabízejí v tom předehřívači jak jsem uvedl? Nebo kam se jednoduše napojit v Octavii ,aby to vypínalo výhřev kolem teploty 70°C?

Díky
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“