Startování TDI
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Liqui Moly
Použil jsem vyplachovač dieselmotorů Liqui Moly , zlepšení už přestává být subjektivní pocit , ale je to jistota , že to auto jede líp . Je to po 120tkm poprvé , co jsem do nafty něco přidal ( kromě přísady na zimu ) Dal jsem celý 0,5 litr do čtvrtky nádrže , trochu projel ,přes noc to působilo , pak podruhé a jednoznačně to auto jede líp . Dokonce mi to dříve párkrát padlo do nouzáku ( zatuhlá regulace turba) a od aplikace zatím nic . Že by to mělo až takový vliv ? Jestli to může pomoct i turbu , tak dám další dávku .
Místo teflonového se už dávno dává bronzová náhrada.Richi píše:Já musím dávat startér Bosch na repas každý rok. To teflonové pouzdro nic nevydrží.
Na otázku Valeo mi mechanik řekl, že tam sice jsou ložiska, ale odchází prý zase něco jiného a dražšího, takže je to fuk.
Ale dávku jsem si nechal trochu zvýšit a od té doby zatím taky nemám problém s teplým startem.
Octavia I Tour PD 74 kW AXR
prostě jsou svátky a člověk chvílemi nemá co dělat tak sem tam brouzdám po netu a mrkl jsem sem a akorád jsem zjistil že se tu řeší hromada nesmyslů ale zas na druhou stranu i opravdu zajímavý věci.Moc jsem toho nezvládl přečís a na starý veči co se tu řešily jsem odpovídat už nechtěl ale některý veci mě vyzazily dech. Chápu že každý není odborník na opravi aut a nemá potřebné vybavení a čas zabývat všemi nejrůznějšími problémi. Já ovšem taky né ale sem tam se do něčeho ponořím a zkusím to viřešit. Zas na druho stranu určitě tu je hodně odborníků patřičně vybavených. A to jestli mám nebo nemám vyplněný auto může být snad jedno, copak se podle auta soudí člověk kdo do úprav dal víc peněz atd...věřte že mám dobrý auto a jsem s ním spokojen a to je důležitý a ani není načipovaný, né proto že by nešlo ale mě to tak stačí...A o tom jestli něco umím nebo ne bych taky moc nepolemizoval. něco jsem o utech už slyšel a némyslím tím takový fora a keci v hospodě...a co se tíká toho startování tak nemám žádný důvod to prozrazovat at si na to každý dojde sám a odstranuje si to jak chce. ale abych nebyl uplně žgrd tak zkusím najít nějaký gráfek s osiciloskopu a pošlu a třepa pochopí, pokud ví všichni co to vůbec je... zatím se měj te pěkně pěkný svátky a štásný nový rok...

1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.