octa.QG1
Moderátoři: šulda, Moderátoři
QG1 je LongLife, takže musíš používat pouze oleje VW 506.01 nebo VW 507.00.
Pokud bys přeprogramoval řídicí jednotku přístrojů na QG2, můžeš použít olej VW 505.01, ale výměnný interval je 15.000 km (QG2 deaktivuje LongLife systém).
Pokud bys přeprogramoval řídicí jednotku přístrojů na QG2, můžeš použít olej VW 505.01, ale výměnný interval je 15.000 km (QG2 deaktivuje LongLife systém).
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
a keby ze tam leje olej 505.01 a meni po 15 tis. a nic neprepogramuje tak sa nic nedeje nie???Marek77 píše:QG1 je LongLife, takže musíš používat pouze oleje VW 506.01 nebo VW 507.00.
octa QG1
auto som kupil asi pred 2 mesiacmi je to dovoz z Belgicka,malo asi 150 t.nema servisku tak som to prihlasil a v servise nechal vymenit rovody,filtre a samozrejme mot olej tvrdili mi ze edge 5w40 td je ten spravny pre pd,to aj myslim je o.k. ale na to ze to mam QG1 na to sa nepozreli.Mozem tento olej uz nechat dojazdit alebo by som ho mal radsej vymenit?Inak dlhsie ako 10-12t.ho tam neplanujem nechat.Potom uz by som tam dal ten spravny.
Re: octa QG1
Pokud ten olej splňuje specifikaci VW 505.01, klidně ho tam nech, ale musíš ho vyměnit po 15.000 km (bez ohledu na to, co píše palubní počítač). Potom máš dvě možnosti - buď zůstat u QG1 a používat LongLife oleje nebo používat oleje VW 505.01, ale přeprogramovat jednotku na QG2.vlado15 píše:auto som kupil asi pred 2 mesiacmi je to dovoz z Belgicka,malo asi 150 t.nema servisku tak som to prihlasil a v servise nechal vymenit rovody,filtre a samozrejme mot olej tvrdili mi ze edge 5w40 td je ten spravny pre pd,to aj myslim je o.k. ale na to ze to mam QG1 na to sa nepozreli.Mozem tento olej uz nechat dojazdit alebo by som ho mal radsej vymenit?Inak dlhsie ako 10-12t.ho tam neplanujem nechat.Potom uz by som tam dal ten spravny.
Zdravím, prosím o radu:
před týdnem jsem si nechal vyměnit olej do OCT 1.9 TDi 66 kw, QG1, najeto 120000 km. Původní olej byl zn. Castrol, další podrobnosti nevím, štítek pod kapotou je rozmazán. Výměnu jsem nechal plně na servisu, kde jsou jen dobré zkušenosti. Až po výměně jsem zjistil, že mi tam dali Starline 10W-40 lehkoběžný olej... Dále ručně resetovali delší servisní interval na normal - 15000 km. Prý mám být v klidu a lít tam jen tento olej.. Až teď čtu na tuto značku oleje samé negat. ohlasy... Můžete mi prosím poradit - nechat tam tento olej, nebo ho hned vyměnit za jiný - a jaký? Nebude do budoucna vadit, když se vrátím zase k plné syntetice 5w...? Co byste dělali na mém místě? A co ten ručně resetovaný interval - nechat to takto, nebo je ještě třeba nastavit jednotku...?
Díky za každou radu - jsem laik
před týdnem jsem si nechal vyměnit olej do OCT 1.9 TDi 66 kw, QG1, najeto 120000 km. Původní olej byl zn. Castrol, další podrobnosti nevím, štítek pod kapotou je rozmazán. Výměnu jsem nechal plně na servisu, kde jsou jen dobré zkušenosti. Až po výměně jsem zjistil, že mi tam dali Starline 10W-40 lehkoběžný olej... Dále ručně resetovali delší servisní interval na normal - 15000 km. Prý mám být v klidu a lít tam jen tento olej.. Až teď čtu na tuto značku oleje samé negat. ohlasy... Můžete mi prosím poradit - nechat tam tento olej, nebo ho hned vyměnit za jiný - a jaký? Nebude do budoucna vadit, když se vrátím zase k plné syntetice 5w...? Co byste dělali na mém místě? A co ten ručně resetovaný interval - nechat to takto, nebo je ještě třeba nastavit jednotku...?
Díky za každou radu - jsem laik

Osobně bych tam nechal tento olej a vyměnil ho po nějakých deseti tisících. Potom máš dvě možnosti - buď dál zůstat u pevného intervalu 15.000 km a používat levnější oleje (já třeba jezdím na Mogul za 74 Kč) nebo se zpátky vrátit k LongLife olejům (ale to bys musel přeprogramovat ŘJ přístrojové desky zpět na LongLife).
A určitě bych už do takového servisu nejel, i kdyby mi to nabídli zadarmo. Servis, který neví, co je LongLife a který pro zákazníky používá oleje Starline (zřejmě aby co nejvíc vydělali), mi nepřipadá seriozní.
A určitě bych už do takového servisu nejel, i kdyby mi to nabídli zadarmo. Servis, který neví, co je LongLife a který pro zákazníky používá oleje Starline (zřejmě aby co nejvíc vydělali), mi nepřipadá seriozní.
Díky za odpověď. Asi to tak udělám - vyjezdím tento olej a pak přejdu na 5W-40 i k vůli tomu, že jezdím kratší trasy.. Neudělá to potom něco v motoru?Marek77 píše:Osobně bych tam nechal tento olej a vyměnil ho po nějakých deseti tisících. Potom máš dvě možnosti - buď dál zůstat u pevného intervalu 15.000 km a používat levnější oleje (já třeba jezdím na Mogul za 74 Kč) nebo se zpátky vrátit k LongLife olejům (ale to bys musel přeprogramovat ŘJ přístrojové desky zpět na LongLife).
A ještě k resetu manuál pomocí klíče v zapal. skříňce - když už chci ponechat pevný interval - 15 tis. stačí to takhle, nebo musím i přeprogr. jednotku? Díky.
Klidně můžeš přejít na jakýkoli olej, pokud plní příslušnou specifikaci VW, tedy v případě Tvého motoru jsou to VW 505.00, VW 505.01 nebo VW 507.00. Nestane se nic.Moracisko píše:Díky za odpověď. Asi to tak udělám - vyjezdím tento olej a pak přejdu na 5W-40 i k vůli tomu, že jezdím kratší trasy.. Neudělá to potom něco v motoru?
A ještě k resetu manuál pomocí klíče v zapal. skříňce - když už chci ponechat pevný interval - 15 tis. stačí to takhle, nebo musím i přeprogr. jednotku? Díky.
Pokud chceš i nadále používat pevný servisní interval 15.000 km, můžeš budíky RESETovat běžným způsobem, tedy tlačítkem na přístrojích.