Je to tak u vetsiny motoru, je to hlavne proto, ze se ty auta vyvazeji i do zemi, kde neni tak kvalitni nafta nebo jsou tam extremni podminky (mrazy, horko) a mely by i v takovych podminkach splnovat deklarovany vykon.JasteR píše:RE: Bude to spise motor od motoru s tim nema pbox moc spolecneho, uz jsem slysel od vice majitelu ze i se seriovou 1.9 77kW meli i kolem 85kW na brzde a od par lidi ve skodovce jsem slysel, ze je to mozna i papirove trochu snizene aby byl vetsi rozdil oproti 2.0 ...Mattheo píše:Myslim ze ten sestikvalt se celkem projevi a mozna ze zacatku lepsi zaber (pri zrychleni od nuly).Jim píše:tak já mám orientačně změřeno toto:
4.př. 60-100 za 6,5sec
5.př. 80-120 za 9sec
5.př. 130-160 za 7sec
o víkendu to udělám znova, nějak se mi to nezdá...![]()
máš těžší auto, 4x4, míň koní a přesto lepší časy...jediné vysvětlení by mohlo být, že díky 6kvaltu máš kratší jednotlivé stupně, ale zas nevěřím, že by to dělalo tak znatelný rozdíl...![]()
Jo jak si mluvil o tom vykonu, volal jsem jeste tomu chlapkovi k vuli toho prehrani softvaru a ten rikal, za na tech strankach pboxu je sice 130 Ps, ale ze to nekdo meril a ma to neco mezi 140 - 150 Ps (uz to nevedel presne)
Chiptuning, Octavia II 4x4, 77kw
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ten 1.9 TDi 77 kW je stejny jako 74,85 a 96 kW PD.Akorat je jina ECU a splnuje emisni hodnoty.Pravda je, ze na 4x4 je hodne slaby.Neni na zadny divoceni a uz vubec ne na bezpecny predjizdeni.V Skoda Auto to asi zjistili a uz maj nejakej cas v nabidce i 2.0 Tdi 4x4.Prehrati sw urcite opravi diru, protoze je tam opravena chyba v ovladani EGR.Staci odpojit hadicku podtlaku,zaslepit ji a je po problemech i se starym sw.Tenhle motor se dava i do novych Fabii, akorat je tam stara /dobra/ EDC15P/ a vykon dle TP 74kW /Roomster to same, ale v TP uz 77 kW/.Data v mapach prakticky stejne, takze asi marketing Skoda auto.
to se dost mejlis, mozna blok motoru a podobne je to sami co 74, 96, ale ta 77, ma sani, intercooler ,hadice atd. dimenzovany jako ARL (turbo bude slabsi), proto to taky neni problem chipnout na cca 110kwanydraj píše:Ten 1.9 TDi 77 kW je stejny jako 74,85 a 96 kW PD.Akorat je jina ECU a splnuje emisni hodnoty.Pravda je, ze na 4x4 je hodne slaby.Neni na zadny divoceni a uz vubec ne na bezpecny predjizdeni.V Skoda Auto to asi zjistili a uz maj nejakej cas v nabidce i 2.0 Tdi 4x4.Prehrati sw urcite opravi diru, protoze je tam opravena chyba v ovladani EGR.Staci odpojit hadicku podtlaku,zaslepit ji a je po problemech i se starym sw.Tenhle motor se dava i do novych Fabii, akorat je tam stara /dobra/ EDC15P/ a vykon dle TP 74kW /Roomster to same, ale v TP uz 77 kW/.Data v mapach prakticky stejne, takze asi marketing Skoda auto.
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp

96kw a 110kw motory maj jiny pisty maj vetsi spalovaci prostor v pistech nez treba 74,85 kw. Jo a jeste samozdrejme vstriky se lisej. Jo a to integrovany podtlakovy ovladani ma treba i fabka 74 od urcityho roku. Proste TDI jsou skoro stejny a to je dobre protoze pak neni problem udelat z AGR 200+ konianydraj píše:ARL je stejny jako tyhle motory.ALR ma akorat lepsi material na klikovem ustroji a okolo motoru lepsi soucasti /incooler +nektere trubky dimenzovany na vetsi tlak./.Jinak stejny /konstukcne/.Jo jiny podtlakovy ovladani.Uz je integrovany do jednoho celku.Pohledam foto tech podtlaku.
TDI 4x4 90Hp --> 2++Hp

mám bixenony,svítěj jak čert a furt na mě blikají i zezadu mi pouštějí dálkáče,mám ale zatmavovací fólieMattheo píše:Jo a jeste me zajima, jestli mate xenony a jestli na vas taky porat blikaji, nebo kdyz je predjedete tak vam naschval pusti do zrcatek dalkovky (coz mi je sice celkem fuk, kdyz je mam zatmavovaci), ale stejne me to zajima. Regulace mi funguje, zatizene to nemam.

je to tak.JasteR píše:RE: Bude to spise motor od motoru s tim nema pbox moc spolecneho, uz jsem slysel od vice majitelu ze i se seriovou 1.9 77kW meli i kolem 85kW na brzde a od par lidi ve skodovce jsem slysel, ze je to mozna i papirove trochu snizene aby byl vetsi rozdil oproti 2.0 ...Mattheo píše:Myslim ze ten sestikvalt se celkem projevi a mozna ze zacatku lepsi zaber (pri zrychleni od nuly).Jim píše:tak já mám orientačně změřeno toto:
4.př. 60-100 za 6,5sec
5.př. 80-120 za 9sec
5.př. 130-160 za 7sec
o víkendu to udělám znova, nějak se mi to nezdá...![]()
máš těžší auto, 4x4, míň koní a přesto lepší časy...jediné vysvětlení by mohlo být, že díky 6kvaltu máš kratší jednotlivé stupně, ale zas nevěřím, že by to dělalo tak znatelný rozdíl...![]()
Jo jak si mluvil o tom vykonu, volal jsem jeste tomu chlapkovi k vuli toho prehrani softvaru a ten rikal, za na tech strankach pboxu je sice 130 Ps, ale ze to nekdo meril a ma to neco mezi 140 - 150 Ps (uz to nevedel presne)
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
22klacků za krabičku to je síla.S těmi xenony mám stejný problém.Regulace prostě nestíhá.Nakonec jsem to vyřešil,že jsem je nastavil malinko pod a je klid.Nikdo nebliká. 

Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
No nastavovat se to musí přes diagnostiku.Dát to do neutrálu a pak jsme to daly tak 3mm pod čáru na měřáku na světla.LP světlo je hlavní.Ale to už se tu někdy probíralo.Výsledek je že už tolik neoslnuji a pro mě rozdíl žádný.l 

Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz