Stráta oleja škoda octavia 2004 1,6 16v prosím o radu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ahoj. No myslíš si že by po 140 000 km boli v háji krúžky? Šak to nie je škoda 120 ale šak to auto má 6 rokov aj to necelých a ako hovorím na tom plyne bolo behané 40 max 60000 km! a inak som stále behal na benzíne a hlavne dlhé trate po dialnici a nikdy som nevytáčal keď bolo studené atď. Hmm? To sa mi nezdá ale samozrejme si dám podariť od odborníkov.
Jo do Octy se 1,6 16V nedaval, je to ta 1,6 Sr ta 74kw to je 8 mi ventil, ten 1,6 16V byl ve 4 Golfe, ten ma ty ojnice dole delaný lomem a nesmy povolit.Peter007 píše:Ahoj. No myslíš si že by po 140 000 km boli v háji krúžky? Šak to nie je škoda 120 ale šak to auto má 6 rokov aj to necelých a ako hovorím na tom plyne bolo behané 40 max 60000 km! a inak som stále behal na benzíne a hlavne dlhé trate po dialnici a nikdy som nevytáčal keď bolo studené atď. Hmm? To sa mi nezdá ale samozrejme si dám podariť od odborníkov.
Nechapu na co reagujeszx6ninja píše:ty jsi slepý? napsal jsem NEUMIS cist, nenapsal jsem NEMUSIS.. ach jo.. jak natvrdlý fakt..

Presne tak par 1.6 Sr sme uz vpraci takto riesili a vydy sa menili vsetky kruzky na piestoch a guferka v hlave a da sa novz olej na zabeh prvych 1500 km a potom sa vymeni za novy na 10 000 interval a potom uz normalne.Tych prvych 1500 km sa motor moc neodporuca vytacat ale ani podtacat koli zabehu a tie kruzkz su este surove.To ze si 1.6 sr vypita tak 1L na 15 000km po najazdenych 150 000km.Je normalne su to take motory.Odporucam koli dekarbonizacii tam pouzivat po vymene kruykou olej Valvoline 5W-40 s normou pre PD 50501.zdeno.m píše:No neviem ale mysli ze budes musiet investovat trosku viac. Malokedy pomoze len vymena gufier na ventiloch najcastejsie byva problem v stieracich kruzkoch ...byvaju pekne zodrate
VW Passat B5 1.9 TDI syncro 320Nm 155Ps
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=
V prvom rade sa chcem ospravedlniť kolegovi zx6ninja že som ho nechtiac spacifikoval a to len preto že ja som si zle prečítal jeho príspevok. OSPRAVEDLŇUJEM SA.
No a za druh upresním typ motora je to klasická 1,6i a je to z Octavie 1 rok výroby 2004. V prvom príspevku ako som zakladal tému som urobil nechtiac preklep. Po prvých vašich odpovediach sa odpovede hýbali správnym smerom tak som si myslel že to netreba opravovať ale teraz nastal zlom
. Takže je to opravené a dúfam vysvetlené.
Teraz k vašim odpovediam:
Mne sa to zdá až neuveriteľne že by auto po 140 000 km malo vybehaný motor teda zodraté krúžky. Šak sme neni v ére škodoviek 100 120 a pod. Je to vlastne možné?
Ja s autom jazdím prevažne po diaľnici. a potom po meste. Každé ráno som nechal tak 30 sekund pobežať a až potom som išiel do práce. z rána žiadne vytáčanie. je síce pravda že som tam mal ten plyn ale nebolo to veľa iba nejakých ako so písal 40 až 60 tis km. Stále som používal olej od Castrolu a až teraz asi tak 2 mesiace dozadu som dal mobil 1. Auto bolo pravidelne servírované a neprešvihol som žiadny servisný interval. No a teraz sa dozvedám auto má vybehaný motor. No proste sa mi tomu nechce veriť ale ako čítam tak sa asi budem musieť do toho pustiť. zatiaľ Vám ďakujem za Vaše rady a príspevky. poklona.
No a za druh upresním typ motora je to klasická 1,6i a je to z Octavie 1 rok výroby 2004. V prvom príspevku ako som zakladal tému som urobil nechtiac preklep. Po prvých vašich odpovediach sa odpovede hýbali správnym smerom tak som si myslel že to netreba opravovať ale teraz nastal zlom

Teraz k vašim odpovediam:
Mne sa to zdá až neuveriteľne že by auto po 140 000 km malo vybehaný motor teda zodraté krúžky. Šak sme neni v ére škodoviek 100 120 a pod. Je to vlastne možné?
Ja s autom jazdím prevažne po diaľnici. a potom po meste. Každé ráno som nechal tak 30 sekund pobežať a až potom som išiel do práce. z rána žiadne vytáčanie. je síce pravda že som tam mal ten plyn ale nebolo to veľa iba nejakých ako so písal 40 až 60 tis km. Stále som používal olej od Castrolu a až teraz asi tak 2 mesiace dozadu som dal mobil 1. Auto bolo pravidelne servírované a neprešvihol som žiadny servisný interval. No a teraz sa dozvedám auto má vybehaný motor. No proste sa mi tomu nechce veriť ale ako čítam tak sa asi budem musieť do toho pustiť. zatiaľ Vám ďakujem za Vaše rady a príspevky. poklona.
octavia žere olej
Vlastná skusenosť do golfa 1,4 16v 140tis.km som dal mobil 1 a to iste po3 tis.km bral olej daj tam naspäť castrol vyššej hustoty a bude kľud.