hdi vs tdi

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

shark734
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od shark734 »

ja fakt nechapem kde niektory moji znami beru spotrebu na 1.9TDI 3,8-4,5l a vraj noha na plyne...asi maju pod plynovým pedalom tehlu, pripadne pavucinu :D

a k tomu spracovaniu a kvalite len tolko: peugeoty vrzgaju preto lebo maju tiche motory a to vrzganie pocut ...ked ma niekto vezie na TDi tak to ma akurat len hlava boli z toho hluku od motora ..teraz ma tu ukamenujete ja viem
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Páč to odečítají z pal. PC. A to je často silně optimistické :D
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

shark734 píše:ja fakt nechapem kde niektory moji znami beru spotrebu na 1.9TDI 3,8-4,5l a vraj noha na plyne...asi maju pod plynovým pedalom tehlu, pripadne pavucinu :D

a k tomu spracovaniu a kvalite len tolko: peugeoty vrzgaju preto lebo maju tiche motory a to vrzganie pocut ...ked ma niekto vezie na TDi tak to ma akurat len hlava boli z toho hluku od motora ..teraz ma tu ukamenujete ja viem

Tak o tiché a pohodlné jízdě, to by bylo povídání na jiné téma. Není snad větší škopek a natřásadlo než auta od VW.
Když jsem prvně sedal do Octavie tak to bylo z Cromy. Při přesedání jsem měl vždy pocit, že místo do pohodlného křesla v hezkém obýváku si sedám na stoličku v předsíni.
Když jsem vylezl v Chorvatsku z Peugeotu 205, jen jsem se protáhl a rozchodil, jinak pohoda.
Představa, že jedu takových 1000 km v Octavii je pro mě solidně temná, protože v tom se sedět pohodlně nedá. Hnus tvrdej, nepohodlnej a únavnej to je.
Pokud měl někdo jen Favorita, může být s pohodlím u vozů od VW spokojen, protože je to stejný masochizmus.
Ano, VW se pyšní jinými přednostmi než žabožrouti a kvůli těmto nespochybnitelným přednostem máme také VW rádi, pohodlí a komfort to není.
lock001
Přispěvovatel

Příspěvek od lock001 »

a co TDI a JTD ? Taka Alfa romeo 159 2,4 ?
rozmyslam ze vymenim passata za toto auto :) (hm)
passat 1.9 TDI 96kw

Alfa147 1.9 JTD 85kw

Audi A6 2,4 125kw
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

lock001 píše:a co TDI a JTD ? Taka Alfa romeo 159 2,4 ?
rozmyslam ze vymenim passata za toto auto :) (hm)
raketa sila aj mne sa páči s motorom 147KW to je delo krásny interier
BMW 330 ix
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

Richi píše:
shark734 píše:ja fakt nechapem kde niektory moji znami beru spotrebu na 1.9TDI 3,8-4,5l a vraj noha na plyne...asi maju pod plynovým pedalom tehlu, pripadne pavucinu :D

Tak o tiché a pohodlné jízdě, to by bylo povídání na jiné téma. Není snad větší škopek a natřásadlo než auta od VW.
Když jsem prvně sedal do Octavie tak to bylo z Cromy. Při přesedání jsem měl vždy pocit, že místo do pohodlného křesla v hezkém obýváku si sedám na stoličku v předsíni.
Když jsem vylezl v Chorvatsku z Peugeotu 205, jen jsem se protáhl a rozchodil, jinak pohoda.
Představa, že jedu takových 1000 km v Octavii je pro mě solidně temná, protože v tom se sedět pohodlně nedá. Hnus tvrdej, nepohodlnej a únavnej to je.
Pokud měl někdo jen Favorita, může být s pohodlím u vozů od VW spokojen, protože je to stejný masochizmus.
Ano, VW se pyšní jinými přednostmi než žabožrouti a kvůli těmto nespochybnitelným přednostem máme také VW rádi, pohodlí a komfort to není.
nič v zlom ale na 205 by som asi do chorvatska nešiel :D :D a asi hovoríš o octávi jednotkovej rady tak je je tak ako hovoríš ale dvojka je na pohodlie uplne v pohode nič tam nechýba a to mám 190cm a aj za mnou dosť miesta
BMW 330 ix
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Nehádejte se :)

Každý hájí co má doma, strýc taky miloval Renault Kangoo 1.5DCi, než mu při 103 000km kleklo čerpadlo a vzalo s sebou vstřikovače :(
Naposledy upravil(a) Tomas.cz dne 27 říj 2010, 18:41, celkem upraveno 1 x.
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Tomas.cz píše:strýc taky milovat Renault Kangoo 1.5DCi, než mu při 103 000km kleklo čerpadlo a vzalo s sebou vstřikovače :(
A co milovat ty? :D
Oct asv 2000, DieselPower
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Když jí miluješ není co řešit ;)
(noteeth) (LOL) (rofl)
vladoc
Přispěvovatel

Rudy

Příspěvek od vladoc »

nič v zlom ale na 205 by som asi do chorvatska nešiel :D :D a asi hovoríš o octávi jednotkovej rady tak je je tak ako hovoríš ale dvojka je na pohodlie uplne v pohode nič tam nechýba a to mám 190cm a aj za mnou dosť miesta[/quote]
Si nejaky zhyckany ja som bol na 205 v Norsku az na Lofotenoch a pohoda, ale pohoda aj s O1 2500 km v kuse, (noteeth)A O2 ma nijako neoslovila, nieto kde dat pravu nohu, Praha a spat stacilo. To Passat 1996 to bolo lepsie.
Ked robili 205 1.8 D tak podla mna lepsie diesle neboli ako francuzske. Az tdi to zmenilo v prospech VW a teraz je zasa vsetko inak...
Obrázek
KIA CARENS III 2,0 CRDI
jordee_23
Aktivista

Re: Rudy

Příspěvek od jordee_23 »

podla mna je rozdiel CR z 2001 a CR z 2009... vseobecne a porovnavat to nakriz

mne osobne sa najviac pozdavaju baworacke CR hlavne efektivnost 2 litrov ci 3 litrov .

inak neviem napriklad p boxer 2004 nabehal bez problemov 700t km . ziadne velke opravi nepytal na motore.

vseobecne nemam vo francudza taku doveru .. no pravda je ze sa mi vidi ze vse nove vydrzi menej, a aj auta .. zial.
GIV var asz 4mot upraveny
vladoc
Přispěvovatel

Příspěvek od vladoc »

Ale ved tu sa porovnava tdi s hdi, teda commonrail s TDI. Inak ked tak vidim tie pri....ne bublinky v priesvitnej hadicke po vsetkom tom laborovani tak ma to tdi uz ay tak nebavi... :P
Obrázek
KIA CARENS III 2,0 CRDI
jordee_23
Aktivista

Příspěvek od jordee_23 »

vladoc píše:Ale ved tu sa porovnava tdi s hdi, teda commonrail s TDI. Inak ked tak vidim tie pri....ne bublinky v priesvitnej hadicke po vsetkom tom laborovani tak ma to tdi uz ay tak nebavi... :P
nedalo mi :) a nemusi uz bude aj tu len cr a nic ine v novych vsetkych TDI casom (LOL)

jo a HDI tie motori su vlastne aj vo fordoch TDCI ... a tak novy galaxy sa mi vidi. ale az cas ukaze co je zac .ako aj nove TDI CR
GIV var asz 4mot upraveny
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

vladoc píše:Ale ved tu sa porovnava tdi s hdi, teda commonrail s TDI. Inak ked tak vidim tie pri....ne bublinky v priesvitnej hadicke po vsetkom tom laborovani tak ma to tdi uz ay tak nebavi... :P
Ja som ich mal na starej audine stále a žiadny porblém dobre štartovalo nafta nepadala tebe to robí nejaké problémy? ak nie tak sa na ne nepozeraj možno ich mám aj ja na passate alebo niekto iný len rozdiel je v tom že ich nevidíme
BMW 330 ix
vladoc
Přispěvovatel

Příspěvek od vladoc »

Ved ani ja som o nich nevedel kym to nezacalo dlhsie startovat, potom som zacal badat a uz zostava len starter alebo bubliny, skusim este starter lebo bubliny uz som skusal (LOL)
Obrázek
KIA CARENS III 2,0 CRDI
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“