Renault megane 1,6 automatická převodovka
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Renault megane 1,6 automatická převodovka
Pánové, má tato skříň zvlášť olej pro diferák /převodový/ nebo je náplň společná..?Má to u pravé poloosy kontrolku,takže asi ano, ale nevím to jistě...Auto normálně jezdilo , ale tam olej nebyl...Děkuji
nepropadat panice...
No protože převodovka po opravě,normálně to jezdilo, chtěl vyměnit snímač rychlosti v převodovce/vůbec tam nebyl, byla tam díra, nandal se snímač a rychloměr skákal, tak jsem ho vyndal a zjistil, že kolečko je úplně suché, tak jak se tam dalo..Tak jsem vyndal kontrolku u diferáku a olej jsem ani nenahmatal..A nevěřil jsem tomu, že převodovka řadila téměř bez oleje..Nevěděl jsem ,zda diferák nemá svoji náplŇ oleje..Vem to, že kolečko snímače bylo úplně suché....
Proto jsem se ptal,megany s automatem nejsou moc běžná auta..i v renaultu při objednávání snímače koukali jako vejři..Vin kod jim byl houby platný,musel jsem určit převodovku podle tvaru....!Jsou tam dva typy skříní..
Proto jsem se ptal,megany s automatem nejsou moc běžná auta..i v renaultu při objednávání snímače koukali jako vejři..Vin kod jim byl houby platný,musel jsem určit převodovku podle tvaru....!Jsou tam dva typy skříní..
nepropadat panice...
motor 1,6 , 1998-1999, a vepředu je trubka jako pro měrku /ucpaná gumovou ucpávkou/,tak jsem předtím tam strkal drát a sotva se namočil..Nevím, proč již nepoužívají tradiční způsob kontroly oleje měrkou..Přitom převodovka vypadá ze staré školy..A to čidlo rychlosti je na takovém vysokém nástavci../asi 10 cm/..
nepropadat panice...