míchání olejů

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

perry
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perry »

Semi-synthetic base stock (polosyntetický základový olej) spadá vždy do API sk.III a je to každý základový olej, který vykazuje viskozitní index vyšší než 130. 130 proto, poněvadž nad 130 se nelze standardně hydrogenační rafinací dostat a musí se do oleje přimíchavat syntetické složky aby se dosáhlo levným způsobem VI(viskozitního indexu) např.150. Semi-synthetic base stock je vždy patentovaná směs konkrétním výrobcem, který ji vyvinul.

Toliko zatím krátká odpověď, do týdne dostanu prý více iformací.
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Slavkov píše:
bobG3 píše:Ve výrobě, studuj a dozvíš se, bohužel kurz tribotechnikem za hodinu je momentálně vyprodán :D
Prostuduj si cca rok, dva staré příspěvky a zjistíš, že již jsme se spolu o olejích bavili na trochu vyšší úrovni... 8)

Nicméně pokud znáš normu, která stanovuje, čemu náleží označení plná syntetika a čemu polosyntetika, tak se mile rád nechám poučit (noteeth)
... hlavně mi neříkej, že to je EN MARKETING 4.1 (rofl)
No právě .....Úroveň příspěvku= úroveň odpovědi ;)
Nicméně ptát se po normě tam kde není a ty to víš že název vychází z technologie...pokud stačí výrok soudu tak se zeptej strýčka Googla, už to tu bylo, takže hledej šmudlo.
Ptej se jaké vlastnosti má která skupina a rozdělí se to samo a můžeš tomu říkat jak chceš když tě názvy které používají i zkušení tribotechnici tak dráždí.
G3 Variant synchro
Tiger23
Přispěvovatel

Příspěvek od Tiger23 »

Chcem ozivit tuto temu.

Mam v aute olej:
Shell helix HX7 AV 10W40 API SL/CF ACEA A3/B4 VW 502 00

Auto mi zere olej a potrebujem dolievat mam tu

Valvoline Synpower 5W40 API SM/CF ACEA A3/B3/B4 VW 502 00

mozem zmiešať?

Inak motor HTP :D
koil
Přispěvovatel

Re: míchání olejů

Příspěvek od koil »

turbo kamna power píše:mám motor 1,6TD, najeto asi přes 300tis. km, za studena trochu horší komprese, velká kouřivost, za tepla si přede a jde jak víno, nekouří, jen tlak oleje by mohl být vyšší...

no a tak se koukám po nějakým hustším oleji... našel jsem polosyntetiku Selenia HPX 20W50, ale je možná až moc hustý, můžu ho zkombinovat s minerálním olejem Q8 15w40? dal bych to v poměru 50:50. Oba plní potřebnou VW normu, takže podle mě by to mělo být bez problémů...
nějaký názor na to? díky
Nalej tam tento olej 20W/40 a nevymýšlej kokotiny... http://www.oleje-pema.cz/oleje-motorove ... 34042.html Ten motor ti může za nějaký čas jít do kytiček tak mu zbytečně nepodmastuj a raději šetři na novej...... Jinak já jsem měl felicii 1.3 a při výměně oleje jsem nalil 1 litr plné syntetiky a 3 litry minerálu-oba značka mogul.A motor si jen předl. Takže není to tak horké jak to vypadá.Kort u starých motorů...
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Koneckonců zkus to a uvidíš. (noteeth) ale s feldou se haťapka snad kromě výkonu moc srovnávat nedá. Spíš bych se zajímal proč to žere. Často stačí vyměnit simeringy na ventilech a je po problému.
G3 Variant synchro
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“