Hlavní spojkový válec GOLF IV 1.9tdi 96kw 6kvalt odvzdušnění

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
eugendunajovice
Nováček
Odpovědi: 0

Hlavní spojkový válec GOLF IV 1.9tdi 96kw 6kvalt odvzdušnění

Příspěvek od eugendunajovice »

Zdravím, potřeboval bych pomoct, mám problém s odvzdušněním spojky. stáhl sjem si knížku jak na to a je tam bud tlakem a v hadičce kapalinu a nebo přes brzdy, to není problém ale spíše to že mi nedrží pedál, bud se propadne a musím ho nasílím dát nahoru. Když to natlačím fakt fest tak drží pedál a funguje jak má ale jde strašně lehce a nede řadit zpátečka ani na místě a za jízdy a navíc i některé kvalty 4,5,6 a někdy jdou a nejdou.

převodovka byla dole a ložisko šlo pomocí takhle odvzdušnování, po složení to neřadí.

Problém je ale v tom že jsem to chtěl odvzdušnit ale neprojde mi kapalina odvzdušnovákem od hydraulického ložiska až po nádržku, tak jsem vytáhl tento válec a nemám průchozí ten vstup na hadičku z nádržky viz foto, což je problém že neodvzdušním, rozebral jsem a nic nezjistil, jde to složit těžce až ve svěráku, než to zamáčknu ve svěráku tak jde, po té už ne.

Je to Sachs 6284 000 033

Potřebuju nový nebo je to normální? Což podle mě není že to není průchozí a neodvzdušním na 100%Obrázek
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

hydraulický ložiska se odvzdušňujou odvzdušňovákem naprd, lepší je špryckou nahnat velkým tlakem kapalinu proti nebo si udělat tlakovou nádobu,naplnit jí kapalinou a skrz ventílek tam hnát vzduch. A nejlepší je si do ložisko natáhnout kapalinu rovnou ještě před montáží. Ale taky si myslim že by to průchozí být mělo, když to je zásoba z nádržky. A to na obě strany.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
ALES
Přispěvovatel

Příspěvek od ALES »

Měl sem podobnej problem. Odvzdušnil sem dole na převodovce (všemy spůsoby) a po 30 šlápnutích spojka zase nevypínala. Zavzdušnilo se to poprvé po malém ťukanci do zítky. Vyměnil sem hlavní válec, a koupil i nové trubky s odvzdušňovacím kusem a nepomohlo. Pomohla až výměna spojkového ložiska, to ložisko to zavzdušňovalo. Jakmile sem dal nové ložisko jen sem nechal brzd. kapalinu protést samospádem otevřeným odvzdusňovákem a bylo odvzdušňěný vůbec sem nenašlapával, asi vzduch utekl sám.
GOLF 4 96 Kw asz Var. 4Motion
eugendunajovice
Nováček

no ono sice může být ložisko špatné ale nebylo potečené kapalina se neztrácela, ale možná tím že přes ten válec tam nic nejde. Proto mě nejde ani to abych jak jsi psal povolil odvzdušnovák a vyteče kapalina, já ten válec ani držkou neprofouknu, rozebráno, nic nenalezerno vadného, složeno a nejede.
eugendunajovice
Nováček

tak sehnán starší a je průchozí pokud je pedál na hoře takže to jdem vyzkoušet a uvidi se jak pujde řadit
ALES
Přispěvovatel

Příspěvek od ALES »

Ložisko sem měl taky suché nikde neteklo a přece se zavzdušňovalo. Nevím jestli ten hlavní válec jde profouknout spíš to chce skusit jestli pod tlakem pedálu něco tlačí. Když ho zapojíš do auta a na odvzdušňováku odvzdušňuješ a neteče ti kapalina tak je chyba v něm. Pokud teče tak ložisko. Je fakt že mě šlo tlačit kapalinu do odvzdušňováku tlakem až do nádobky.
GOLF 4 96 Kw asz Var. 4Motion
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

problem bude v tom hlavním valci máš pravdu v tom že si to musí tu kapalinu někde nasát a pokud budeš šlapat tak to musí dole stříkat z odvzdušnění.
eugendunajovice
Nováček

vyřešeno, už to řadí jak má ten hlavní válec byl špatnej, pokud je pedál nahoře tak si musí nasát kapalinu bud z vrchu a nebo ze spodu pokud se tam bude tlačit přes brzdy a nebo stříkačkou.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“