Kabel VCDS 1103 + soft

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

wattsound
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od wattsound »

SAMI píše:
zdenci píše:tento kabel jde bezproblému použít s vcds 10.6.4 komplet v češtině pokud někdo má zájem napište
akurát že on podla toho čo písal,nemá ten kábel čo je na fotke čínania tam daju fotky aké maju poruke, ked urobí foto plošáku pochopíš že existuje viacero druhov HW a že to čo si napísal je ... :o
v prvním příspěvku jsem psal, co je na kabelu napsáno: VCDS1103 a na druhéVAG-COM Dual-K&CAN<->USB VAG/ISO interface. Hlásí se mi to jako:Ross-Tech HEX-USB.
Ten odkaz jsem sem hodil kvůli dotazu na cenu kabelu.......a jsou tam i specifikace. Je mi naprosto jasné, že to není origoš....ale za tu cenu se "vyplatil" - když ho odpálím, tak to nebude zase taková darda pro peněženku. Nikde jsem ho neviděl levněji. Když jsem ho rozebral, zjistil jsem, že tam je úplně jiné osazení součástkama než na fotkách na tomto fóru. A na CDčku je i záloha a postup (ten je i na NETu)jak ten kabel znovuaktivovat . Tak si budu hrát a info (jak jsem dopadnul ) sem vždy hodím.
Začínám "vylepšovat" moji Caravelle 2,5TDI.....už se těším
cobra15
Přispěvovatel

HEX CAN

Příspěvek od cobra15 »

No když ti to smázne atmegu, tak ti ten návod bude k ničemu... A atmegu tyhle kabely 11.3. fakt mažou. Co se konverze na 10.6.4 CZ týká, tak jdou snad jet ty, co mají FTDI s BL na konci. Pokud mají RL tak nejdou. Nebo jsem o tom ještě neslyšel. Slovo "nejde" má ale vždy omezenou platnost v tomhle oboru :-)
OziToretto
Nováček

Příspěvek od OziToretto »

cobra15 a jak poznam ze je atmega smazana?
cobra15
Přispěvovatel

Příspěvek od cobra15 »

V Mprogu ti nepůjde opravit ten kabel :)
SAMI
Přispěvovatel

Re: HEX CAN

Příspěvek od SAMI »

cobra15 píše:No když ti to smázne atmegu, tak ti ten návod bude k ničemu... A atmegu tyhle kabely 11.3. fakt mažou. Co se konverze na 10.6.4 CZ týká, tak jdou snad jet ty, co mají FTDI s BL na konci. Pokud mají RL tak nejdou. Nebo jsem o tom ještě neslyšel. Slovo "nejde" má ale vždy omezenou platnost v tomhle oboru :-)
Idu spravit aj RL-kové len o tom už človek musí vediet podstatne viac
čo sa týka jeho káblu podla mna má kábel v ktorom nieje Atmega preto som písal že CZ nie, ale z istotou to neviem samozrejme foto plošáku by naám dalo odpoved
VCDS11.11CZ,12.10ANG,RenautCLIP13x,OPcomCZ,Lexia3-C,Diagbox7.19,MFES1.4,INPA,VIS4,7,CC3.0,DelphiDS150 2.2013 T,C,FG Tech,MPPS1x opravy úpravy diagnostických rozhraní,napr.LEXIU3 B na C a.i.
cobra15
Přispěvovatel

Příspěvek od cobra15 »

Měl jsem na mysli že RL nejdou na CZ. Na EN ano. Ale zase takový odborník nejsem.
SAMI
Přispěvovatel

Příspěvek od SAMI »

cobra15 píše:Měl jsem na mysli že RL nejdou na CZ. Na EN ano. Ale zase takový odborník nejsem.
ubespečujem ta že idu :o
VCDS11.11CZ,12.10ANG,RenautCLIP13x,OPcomCZ,Lexia3-C,Diagbox7.19,MFES1.4,INPA,VIS4,7,CC3.0,DelphiDS150 2.2013 T,C,FG Tech,MPPS1x opravy úpravy diagnostických rozhraní,napr.LEXIU3 B na C a.i.
wattsound
Sběrač informací

Re: HEX CAN

Příspěvek od wattsound »

cobra15 píše:No když ti to smázne atmegu, tak ti ten návod bude k ničemu... A atmegu tyhle kabely 11.3. fakt mažou. Co se konverze na 10.6.4 CZ týká, tak jdou snad jet ty, co mají FTDI s BL na konci. Pokud mají RL tak nejdou. Nebo jsem o tom ještě neslyšel. Slovo "nejde" má ale vždy omezenou platnost v tomhle oboru :-)

Omluva za tu kvalitu......blbej foťák :x

....takže co teď s tím???? Na co půjde a na co nepůjde???

Zatím jsem testnul jeden z těch prg na cd a kabel to bez problémů načetlo.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) wattsound dne 07 led 2012, 18:38, celkem upraveno 1 x.
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

chlapi mate v tom totoalny hokej.........

FTDI chip BL,BM,BL je vzdy len USB na serial prevodnik, je fuk aky tam je ALE cinania robia klon kde si chrania "svoj" navrh pridavnym procesorikom a ten je pouzity pri RL verziach pretoze data idu z RTS pinu RL obvodu

cize ked sa ten pridavny ochranny a zbytocny procesorik vyhodi a spravi sa par prepojok tak sa dostanete na standartne zapojenie

nie je problem s verziou FTDI ale pri RL je aj pridavny procesorik a treba sa ho zbavit, bohuzial je nutne zamenit aj GAL pole pretoze suvisi so zmenou hardwaru, prave som skusal nejake pokusy vid:

http://www.garageforum.co.uk/forum/149- ... chips.html

tam vidite hardware a aj stav kam som sa doposial dostal z nicoho, od nuly, rad by som do kabla KKL pridal atmegu a pouzival na K-line VCDS 11.2
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
wattsound
Sběrač informací

Příspěvek od wattsound »

sky59 píše:chlapi mate v tom totoalny hokej.........

FTDI chip BL,BM,BL je vzdy len USB na serial prevodnik, je fuk aky tam je ALE cinania robia klon kde si chrania "svoj" navrh pridavnym procesorikom a ten je pouzity pri RL verziach pretoze data idu z RTS pinu RL obvodu

cize ked sa ten pridavny ochranny a zbytocny procesorik vyhodi a spravi sa par prepojok tak sa dostanete na standartne zapojenie

nie je problem s verziou FTDI ale pri RL je aj pridavny procesorik a treba sa ho zbavit, bohuzial je nutne zamenit aj GAL pole pretoze suvisi so zmenou hardwaru, prave som skusal nejake pokusy vid:

http://www.garageforum.co.uk/forum/149- ... chips.html

tam vidite hardware a aj stav kam som sa doposial dostal z nicoho, od nuly, rad by som do kabla KKL pridal atmegu a pouzival na K-line VCDS 11.2

....takže jestli jsem to správně pochopil, tak tam kde je BL ...nebude žádnej problém (třeba se smazáním ATMEGA procesoru) s připojením na českej soft??
V čem je vlastně rozdíl mezi originálem a čínou?? V dnešní době přeci není problém kompletně "okopírovat" součástky i schéma. Dík za informaci.
Alficek
Přispěvovatel

Příspěvek od Alficek »

Otázka trochu mimo mísu - neměl jsi problém se zasláním do ČR?
U této položky píšou: This product is only sold to US and Canadian customers. Customers in other countries want to purchase this item, please consult our customer service staff first.
wattsound
Sběrač informací

Příspěvek od wattsound »

Alficek píše:Otázka trochu mimo mísu - neměl jsi problém se zasláním do ČR?
U této položky píšou: This product is only sold to US and Canadian customers. Customers in other countries want to purchase this item, please consult our customer service staff first.
....neměl. Cena byla v korunách :D a tak jsem to objednal mezi svátkama a 6týho ledna to dorazilo. Ten dovětek o tý Kanadě jsem úúúúplně překouknul. Založil jsem si kvůli tomu "blbýmu" kabelu i PayPal (wallbash)
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

wattsound píše:
Alficek píše:Otázka trochu mimo mísu - neměl jsi problém se zasláním do ČR?
....neměl. Cena byla v korunách :D a tak jsem to objednal mezi svátkama a 6týho ledna to dorazilo. Ten dovětek o tý Kanadě jsem úúúúplně překouknul. Založil jsem si kvůli tomu "blbýmu" kabelu i PayPal (wallbash)
to ja taky, ale karta mi konci v lednu a uz chceli aby som si dal nove cislo do paypalu, tuudle
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
SAMI
Přispěvovatel

Příspěvek od SAMI »

Tak tento kábel na fotkách ide spravit bez problémov
po úpravách je to dobrý kábel ,je v nom Atmega to je podstatné,samozrejme to neznamená že sa ti nezmaže Atmega použitím nesprávneho softu
Naposledy upravil(a) SAMI dne 13 led 2012, 11:55, celkem upraveno 4 x.
SAMI
Přispěvovatel

Příspěvek od SAMI »

neviem kto tu v tom má hokej ale ja určite nie každopádne tie úpravy HW sRLkom čo sa týka odstranovania čína čipu a zmena zapojenia na podla staršieho HW a prehratie GALu by nič neriešili bez úpravy softu alebo použitia Loaderu
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“