@Zizala: Praveze jsem byl donucen takto to napsal. Kdyby tu byl Toby novacek, tak bych jeho reakce chapal, ale vzhledem k tomu, ze uz se podobnych, ne-li identickych diskuzi ucastnil (nebo je alespon mel moznost cist v dobe, kdy byly aktualni), tak jsem to tak formuloval.
Vec se ma tak, kdyz diteti reknes, ze 1+1 je 2 a ono to nechape, musis pouzit primer, takze pouzijes primer a reknes, ze jedno jablicko a jedno jablicko jsou jablicka dve. A protoze tu nejsme deti, tak jsem vybral primer z neceho, co mame vsichni spolecneho (potreby jidla, piti, rozmnozovani a odpocinku). No a jsme tu chlapi, takze jsem to pojal takto (ty, kterym jsou sex a vztahy cizi prosim za prominuti). A primery ke vztahum a zenskym budu pouzivat i nadale, protoze jsou nam vsem (alespon myslim vetsine) blizke a nazornost se vice, nezli nabizi ... tak proc toho nevyuzit?
... jen ctenar v tom nesmi hledat nejake formy sexismu ale jen ten primer, ktery chtel pisatel vyjadrit. Problem, ktereho jsem si vsiml uz davno je, ze lide ctou jen slova (formu) ale prestavaji vnimat vyznam slov, resp. vet a souveti (obsah), stejne tak je na tom i schopnost "cist mezi radky" a tim nemyslim sarkazmus, ironii apod. Obavam se, ze to neprimo souvisi s tim, ze lidstvo prestava cist knizky a zameruje se uz jen na internet a casopisy.
Vez, ze zadne mindraky z zenskych nemam a tvoje konstatovani je na urovni lidi, kteri nas "tunery" odsuzuji, ze zvysujeme vykon na svych autech, abychom mohli machrovat nebo protoze nam nestoji - stejne absurdni a subjektivni rozsudek. Pokud je to tak u tebe (coz soude dle toho, co jsem mel moznost videt tak neni), nesud tak ostatni. Napriklad ja rad kutim a vylepsuji veci, ktere me obklopuji odmalicka (hracky, kola, skolni i sportovni potreby atd.), tudiz to asi nebylo kvuli zenskym nebo nejakym mindrakum.
Jedina nespokojenost, ktera me tizi je v jakych prdeli jsme jakozto spolecnost, stat a kam se jakozto lidstvo ubirame ... ale to nemam sanci ovlivnit, takze jedine, co muzu udelat je, ze si o tom s nekym pokecam (treba i tu), ... ale to nema s autama a tim, co tu resime nic spolecneho.
@Traker: fanousek facebooku? nekde jsem cetl nazor, ze jeden ze zakladu uspechu facebooku je, ze dava moznost uzivateli jen vyjadrit souhlas nebo nesouhlas s cizi myslenkou a tim mu dava pocit, ze on sam by ji take tak dokazal zformuloval, lec pravda byva odlisna
B-)
@Toby: nechapu, co jsi tim chtel rict ... mam-li to chapat ve smyslu, ze se mi tu snazis podsouvat, ze se nechci chlubit necim, za co bych se mel stydet, pak jsi me rozesmal, za coz Ti uprimne dekuji. Paklize jsi to myslel jinak, prosim o polopaticky vyklad, predem dik
... teda, to je ranni "mozkova rozcvicka"