Poraďte při výběru auta...

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

TDI tech
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od TDI tech »

jear ewing píše:
TDI tech píše:Suhlasim, ale 4x4 by som sa vyhol pokial to naozaj nepotrebuje. Ked byva v horach kde ho 6 mesiacov v roku zasype snehom tak ano, ale niekde na nizinu kde kruta zima trva 2 tyzdne max. 1 mesiac v roku to nestoji zato. Osobna skusenost. Alebo ked ma chatu v tazko schodnom terene pre prednohrabos tak tiez hej.
Kdo jednou dlohoudobě jezdí ve voze s pohonem všech kol, už se nerad vrací zpět, za všech okolností lepší jízdní vlastnosti, trakce, ale nutno si uvědomit, že to brzdí stejně jako obyčejná Octava!

Ještě je zajímavá motorizace 1.8 TSI do Octavy 4x4 a za těch 250.000,-Kč to lze sehnat.
Jazdim dlhodobo v Octavii Combi 1U 4x4 TDI a aj v prednohrabosovej a nemam ten pocit. Osobne mam rdsej predny nahon ako Haldex. A v koncinach ktorych byvam nam 4x4 vobec netreba. Je mi to len na pritaz a ziadnu vyhodu v obycajnom jazdeni po meste a okolitych cestach to neprinasa skor naopak. Nechcem 4x4 pokial ho naozaj nepotrebujem.
jear ewing
Přispěvovatel

Příspěvek od jear ewing »

Todle mi příjde hodně zajímavé:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda ... oFrom=list
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
rehak6co
Přispěvovatel
Odpovědi: 1

Příspěvek od rehak6co »

jear ewing píše:Todle mi příjde hodně zajímavé:
Už z fotky je vidět lakovanej předek ;)
....320cd
titan0306
Aktivista

Příspěvek od titan0306 »

rehak6co píše:
jear ewing píše:Todle mi příjde hodně zajímavé:
Už z fotky je vidět lakovanej předek ;)
A to vidíš kde? :?
Tel:776005385 Nový Bor
bauic
Nováček

Příspěvek od bauic »

Jak to tady tak čtu,tak opravdu půjdu do tý Oktávky,přeci jenom BMW by bylo pro mě moc velký sousto a neměl bych na následný servis.Oktávku v benzínu ale opravdu nechci,mám strach,že to bude hodně žrát a verze 4x4 je pro mě zbytečná,jen další náklady navíc.Každopádně děkuji za vaše názory a rád uvítám další ;)
jear ewing
Přispěvovatel

bauic píše:Jak to tady tak čtu,tak opravdu půjdu do tý Oktávky,přeci jenom BMW by bylo pro mě moc velký sousto a neměl bych na následný servis.Oktávku v benzínu ale opravdu nechci,mám strach,že to bude hodně žrát a verze 4x4 je pro mě zbytečná,jen další náklady navíc.Každopádně děkuji za vaše názory a rád uvítám další ;)
Podívej se na cenu pohonných hmot u stojanu!

Můj Forestr v dieslu bere 6,5 l (manuální převodovka)
Bratrovo Legacy ve 2.0 benzínu v automatu bere 8,5 l

Forestr stál o 100.tis Kč více, vyplatí se diesel-dražší servis, zimní provoz (starty), zkurvený filtr pevných částic, problémy s nekvalitní naftou??
Podle mě můj poslední diesel, benzín můžeš tankovat téměř kdekoliv-neznám nikoho kdo by v zimě s benzínem skákal jako Já a to z důvodu ztuhlé nafty.

P.s. zkus se projet v 1.8 TSI a 1.9 TDI cena bude podle mě stejná a nebo pouvažuj o Supovi, nedávno jsem v tom jel jako spolujezdec a je to kus auta..
bauic
Nováček

Příspěvek od bauic »

Kluci co říkáte na tuto stránku,ty auta vypadají dobře a nejsou ani tak drahý. http://www.carleasing.cz/
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

bauic píše:Kluci co říkáte na tuto stránku,ty auta vypadají dobře a nejsou ani tak drahý. http://www.carleasing.cz/
Neco mi napovida, ze toto je presne ten duvod tve registrace a celeho tveho topicu tu ... hrozne rad, opravdu rad bych se mylil.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
bauic
Nováček

Příspěvek od bauic »

Forest píše:
bauic píše:Kluci co říkáte na tuto stránku,ty auta vypadají dobře a nejsou ani tak drahý. http://www.carleasing.cz/
Neco mi napovida, ze toto je presne ten duvod tve registrace a celeho tveho topicu tu ... hrozne rad, opravdu rad bych se mylil.

mysli si co chceš,nejsem tu pro to,abych dělal někomu reklamu,jen hledám kvalitní auto,jelikož u nás je to samý zm..,který se tě snaží jen ojebat...pardon,že jsem sprostý,ale chci si koupit pořádný auto a ne plečku...
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

bauic píše:... ale chci si koupit pořádný auto a ne plečku ....
Tak to ta sklamem poriadne auta sa dnes uz nevyrabaju. Tie poriadne sa prestali vyrabat niekedy okolo roku 1996 a tie poloporiadne asi v roku 2004. Dnes sa uz vyrabaju iba same ekologicke sunty max. na 4 roky a asi tak 150.000km. Hovori sa tomu laicky ze kapitalizmus, alebo odborne povedane "riadena zivotnost". Asi tak kamarat :kol1:
vilozx6
Aktivista

Příspěvek od vilozx6 »

TDI tech píše:
Tak to ta sklamem poriadne auta sa dnes uz nevyrabaju. Tie poriadne sa prestali vyrabat niekedy okolo roku 1996 a tie poloporiadne asi v roku 2004. Dnes sa uz vyrabaju iba same ekologicke sunty max. na 4 roky a asi tak 150.000km. Hovori sa tomu laicky ze kapitalizmus, alebo odborne povedane "riadena zivotnost". Asi tak kamarat :kol1:
Presne tak - tiež mám ten názor. :o
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
jurino
Přispěvovatel

Příspěvek od jurino »

vilozx6 píše:
TDI tech píše:
Tiež súhlasím, no sem tam sa nájde výnimka. Kamarát vo firme má Peugeota 2,8HDI Boxer-dodávka a si predstav má to 400tisíc km. už to bolo x krát v oprave, ale vraj s motorom nikto nič nerobil. (LOL)
octavka 1,9TDI- 66kw-ALH,egr+kat-off,sprint764,+softwer-139PS,340Nm
Fantomeš
Přispěvovatel

Příspěvek od Fantomeš »

jurino píše:
vilozx6 píše:
TDI tech píše: Tak to ta sklamem poriadne auta sa dnes uz nevyrabaju. Tie poriadne sa prestali vyrabat niekedy okolo roku 1996 a tie poloporiadne asi v roku 2004. Dnes sa uz vyrabaju iba same ekologicke sunty max. na 4 roky a asi tak 150.000km. Hovori sa tomu laicky ze kapitalizmus, alebo odborne povedane "riadena zivotnost". Asi tak kamarat :kol1:
Tiež súhlasím, no sem tam sa nájde výnimka. Kamarát vo firme má Peugeota 2,8HDI Boxer-dodávka a si predstav má to 400tisíc km. už to bolo x krát v oprave, ale vraj s motorom nikto nič nerobil. (LOL)
Hmm a kamarád má sprintera 2007 315CDI a má najeto 750000km a světe div se je tam třetí motor... Grrr Předtím měl 316CDI 2003 a světe div se, prodával ho s milionem a původním motorem....... O něčem to svědčí. Stojí to s kvalitou za pěknou bačkoru...
škoda octavia ASZ + chip - Prodáno

VW Passat BMR => BMN + DPF OFF + chip = Asi 200 Poníků.. :-) - Chvála bohu prodáno... Nejhorší auto co jsem kdy měl...

Chevrolet Silverado 2500HD 6.0 V8 421PS :-)

OII BKC DSG
jear ewing
Přispěvovatel

TDI tech píše:
Jsem rád, že existuji i racionálně uvažující lidé, Já kolem sebe slýchávám že AUDI, BMW, VW jsou věčné a dělají se jen lepší a lepší :-), :-), :-)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Mám za to, že to je vina nejen továren..Továrny se vždy zařídí podle požadavků...Ale dělá to trend, lidé chtějí nové a nové modely, s novými vychytávkami , chtějí mít v autě do práce vše, co má nejvyšší model pro managera.Opovrhují staršími vozy, chtějí být úspěšní za každou cenu.. A když se tomu přidá mimo tlaku na ceny i ekologický tlak a plná zaměstnanost je z toho to, co napsal TDI tech..Řekl bych , že se strefil poměrně přesně..Mne osvobozuje to, že mi nový model nesmí do baráku i kdybych na něj měl "zbytečné peníze"..U mne je kvalita a spolehlivost nade vše.. :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“