Prosím o radu - nový olej = horší řazení.

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
MarwinA4
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Prosím o radu - nový olej = horší řazení.

Příspěvek od MarwinA4 »

Pánové, vyměnil jsem preventivně olej v převodovce a po pár týdnech mi tam jde řadit špatně 5tý kvalt, trošičku hůř 4tý kvalt a občas se stává že nemůžu najít zpátečku. Převodovka vůbec nehučí, prostě ze dne na den 5tý kvalt jakoby přes zuby:-(
Oddělal jsem převodovku, nebo se stím dá něco dělat?
Jde o Audi A4, 1.9tdi (66kw) manuál.
A olej jsem použil Castrol TAF-X75W-90.
Budu rád za každou radu, díky.
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Máš tam správné množství oleje? To, co popisuješ značí, že je tam oleje moc.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
MarwinA4
Přispěvovatel

Příspěvek od MarwinA4 »

Marku olej se nalil do úrovně plnícího otvoru který je vedle poloosy.
Náplň by měla být ůdajně 2,25L a vešlo se 2L
nevím jestli je to tím, ale začlo to zlobit když jsem jel větší rychlostí cca 180km/h dojel jsem auto předemnou, zpomalil, podřadil za 4 a zase rozjel a 5tý kvalt jsem už nezařadil. Až když jsem zastavil a potom zase rozjel, tak ten 5tý kvalt tam zase šel. A od té doby jde řadit špatně.
Nevím jestli je to blbost, ale nemohlo se něco přehřát?
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Nemáš tam blbej olej?

Jetli se nepletu tak v převodovkách pro podélné motory by měl být olej jako pro příčné motory 6Q.
MarwinA4
Přispěvovatel

Příspěvek od MarwinA4 »

Před výměnou jsem zjištoval který olej je pro mojí převodovku nejlepší a ten jsem tam nalil. Takže olej je OK.
Chyba bude v něčem jiném:-(
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

no jelikož je olej pro podélnej 5ti a 6ti kvalt stejnej, nevím jestli je TAF-X vhodnej, každopádně origo je G 052 911 A2 ;)
chipmann
Aktivista

olej

Příspěvek od chipmann »

JJ taky jsem měnil olej a koupil jsem radši origo je sice drahej ,ale ty převodovky jsou na tohle dost citlivé takže já bych to viděl na olej :?
MarwinA4
Přispěvovatel

Příspěvek od MarwinA4 »

Tak dnes jsem se dostal do jiného autoservisu a zjistili, že oleje je v převodovce málo. Bylo zapotřebí dolít 0,5L !!
Takže ten 5tý kvalt nebyl asi dostatečně mazaný a proto šel jakoby přes zuby. Po dolití toho pulitru jsem najel cca 30km a 5tý kvalt tam jde pořád špatně. Tak lepší to asi už nebude.
V servisu kde mi byl olej měněn, jsem si samozřejmě žádný doklad nebral:-( Takže stím asi nic neudělám.
chipmann
Aktivista

Příspěvek od chipmann »

Měl jsi koupit origo olej já to tak dělám pokaždé a ještě se mi nestalo že by po výměně zlobila převodovka holt je to darda za ten olej ale jistota je jistota
OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
Milosss
Přispěvovatel

Příspěvek od Milosss »

Oživím staršie téma. Chcem vymeniť olej v prevodovke, B5 Passat, 5kvalt,poslednú zimu som spozoroval ťažšie zaradenie 2ky pri rozbehu, potom je to už bezproblémov. Preto som sa rozhodol vymeniť olej.
No ak som aj chcel kúpiť originál olej, zdá sa mi dosť drahý, cca 34€ v autorizáku za 1l, čiže výmena oleja 70€ je podľa mňa dosť.
Castrol moc nechcem, teda viacmenej by som ho aj už zobral no našiel som BP Energear SGX, spĺňa tiež VW normu, aj API GL-4+, no neviem či nemá mať olej pre moju prevodovku len normu GL-4 bez +. Alebo je to jedno?
Prípadne má niekto skúsenosť s tým BP olejom? Oproti autorizáku ma vyjde liter na 8,5€ čo je naozaj dosť rozdiel. Vďaka.
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“