Prosím o radu - nový olej = horší řazení.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Prosím o radu - nový olej = horší řazení.
Pánové, vyměnil jsem preventivně olej v převodovce a po pár týdnech mi tam jde řadit špatně 5tý kvalt, trošičku hůř 4tý kvalt a občas se stává že nemůžu najít zpátečku. Převodovka vůbec nehučí, prostě ze dne na den 5tý kvalt jakoby přes zuby:-(
Oddělal jsem převodovku, nebo se stím dá něco dělat?
Jde o Audi A4, 1.9tdi (66kw) manuál.
A olej jsem použil Castrol TAF-X75W-90.
Budu rád za každou radu, díky.
Oddělal jsem převodovku, nebo se stím dá něco dělat?
Jde o Audi A4, 1.9tdi (66kw) manuál.
A olej jsem použil Castrol TAF-X75W-90.
Budu rád za každou radu, díky.
Marku olej se nalil do úrovně plnícího otvoru který je vedle poloosy.
Náplň by měla být ůdajně 2,25L a vešlo se 2L
nevím jestli je to tím, ale začlo to zlobit když jsem jel větší rychlostí cca 180km/h dojel jsem auto předemnou, zpomalil, podřadil za 4 a zase rozjel a 5tý kvalt jsem už nezařadil. Až když jsem zastavil a potom zase rozjel, tak ten 5tý kvalt tam zase šel. A od té doby jde řadit špatně.
Nevím jestli je to blbost, ale nemohlo se něco přehřát?
Náplň by měla být ůdajně 2,25L a vešlo se 2L
nevím jestli je to tím, ale začlo to zlobit když jsem jel větší rychlostí cca 180km/h dojel jsem auto předemnou, zpomalil, podřadil za 4 a zase rozjel a 5tý kvalt jsem už nezařadil. Až když jsem zastavil a potom zase rozjel, tak ten 5tý kvalt tam zase šel. A od té doby jde řadit špatně.
Nevím jestli je to blbost, ale nemohlo se něco přehřát?
Tak dnes jsem se dostal do jiného autoservisu a zjistili, že oleje je v převodovce málo. Bylo zapotřebí dolít 0,5L !!
Takže ten 5tý kvalt nebyl asi dostatečně mazaný a proto šel jakoby přes zuby. Po dolití toho pulitru jsem najel cca 30km a 5tý kvalt tam jde pořád špatně. Tak lepší to asi už nebude.
V servisu kde mi byl olej měněn, jsem si samozřejmě žádný doklad nebral:-( Takže stím asi nic neudělám.
Takže ten 5tý kvalt nebyl asi dostatečně mazaný a proto šel jakoby přes zuby. Po dolití toho pulitru jsem najel cca 30km a 5tý kvalt tam jde pořád špatně. Tak lepší to asi už nebude.
V servisu kde mi byl olej měněn, jsem si samozřejmě žádný doklad nebral:-( Takže stím asi nic neudělám.
Oživím staršie téma. Chcem vymeniť olej v prevodovke, B5 Passat, 5kvalt,poslednú zimu som spozoroval ťažšie zaradenie 2ky pri rozbehu, potom je to už bezproblémov. Preto som sa rozhodol vymeniť olej.
No ak som aj chcel kúpiť originál olej, zdá sa mi dosť drahý, cca 34€ v autorizáku za 1l, čiže výmena oleja 70€ je podľa mňa dosť.
Castrol moc nechcem, teda viacmenej by som ho aj už zobral no našiel som BP Energear SGX, spĺňa tiež VW normu, aj API GL-4+, no neviem či nemá mať olej pre moju prevodovku len normu GL-4 bez +. Alebo je to jedno?
Prípadne má niekto skúsenosť s tým BP olejom? Oproti autorizáku ma vyjde liter na 8,5€ čo je naozaj dosť rozdiel. Vďaka.
No ak som aj chcel kúpiť originál olej, zdá sa mi dosť drahý, cca 34€ v autorizáku za 1l, čiže výmena oleja 70€ je podľa mňa dosť.
Castrol moc nechcem, teda viacmenej by som ho aj už zobral no našiel som BP Energear SGX, spĺňa tiež VW normu, aj API GL-4+, no neviem či nemá mať olej pre moju prevodovku len normu GL-4 bez +. Alebo je to jedno?
Prípadne má niekto skúsenosť s tým BP olejom? Oproti autorizáku ma vyjde liter na 8,5€ čo je naozaj dosť rozdiel. Vďaka.