podložky Powertech

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

brankar30
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od brankar30 »

vilozx6 píše:Jedna díra zahloubená pro přichycení a druhá se závitem pro přišroubování disku, tak co si o tom mám myslet? A to ještě z hliníkové slitiny. Může být, že rozteč zůstala stejná, ale takhle se to dělá i pro změnu rozteče, když někdo sežene disky a nepasuje rozteč.
Pomyšlení, že na silnici potkávám auta s takto upevněnými koly mne v klidu teda nechat nemůže.
Několikrát do měsíce přijde ke mně do dílny maník a chce tohle vyrobit. To se ví, že ho ženu sviňským krokem.
Z toho cos tu popsal a vyfotil je zřejmé, že moje ohodnocení co se týče bezpečnosti stojí za zamyšlení.
Kdyby to kolo upadlo a došlo k dopravní nehodě, tak si pojišťovna zamne ruce a nedá ani haléř. O tom, že to policie bude řešit jako obecné ohrožení netřeba diskutovat.
Jaj už chápem, že tak sa to robí ak niekto chce zmeniť rozteč. Ešte by som dodal (ak nájdem nafotím) mám k tomu nejaké CD + TUV CERTFIKAT POWERTECH.[/quote]
tolke peniaze to stalo.. (wallbash) a asi najkvalitnejsie bolo cd-cko.. :roll: (wallbash)
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
vilozx6
Aktivista

Příspěvek od vilozx6 »

burton.b22 píše:Tak to je síla :) a ještě z hliníku. To už musí každý normální člověk uznat že to je hovadina.
neviem posúdiť či je to hliník, alebo dural ;)
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
luke.bean
Přispěvovatel

Příspěvek od luke.bean »

buďte v klidu, já koupil auto a pod kolama bylo tohle (LOL) (LOL) (LOL) (LOL)

Obrázek

to je teprve zvěrstvo :D :D :D
vilozx6
Aktivista

Příspěvek od vilozx6 »

brankar30 píše:
vilozx6 píše:Jedna díra zahloubená pro přichycení a druhá se závitem pro přišroubování disku, tak co si o tom mám myslet? A to ještě z hliníkové slitiny. Může být, že rozteč zůstala stejná, ale takhle se to dělá i pro změnu rozteče, když někdo sežene disky a nepasuje rozteč.
Pomyšlení, že na silnici potkávám auta s takto upevněnými koly mne v klidu teda nechat nemůže.
Několikrát do měsíce přijde ke mně do dílny maník a chce tohle vyrobit. To se ví, že ho ženu sviňským krokem.
Z toho cos tu popsal a vyfotil je zřejmé, že moje ohodnocení co se týče bezpečnosti stojí za zamyšlení.
Kdyby to kolo upadlo a došlo k dopravní nehodě, tak si pojišťovna zamne ruce a nedá ani haléř. O tom, že to policie bude řešit jako obecné ohrožení netřeba diskutovat.
Jaj už chápem, že tak sa to robí ak niekto chce zmeniť rozteč. Ešte by som dodal (ak nájdem nafotím) mám k tomu nejaké CD + TUV CERTFIKAT POWERTECH.
tolke peniaze to stalo.. (wallbash) a asi najkvalitnejsie bolo cd-cko.. :roll: (wallbash)[/quote]Obrázek
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
jurino
Přispěvovatel

Příspěvek od jurino »

luke.bean píše:buďte v klidu, já koupil auto a pod kolama bylo tohle (LOL) (LOL) (LOL) (LOL)

Obrázek

Je to sila, TUV si zober od vilazx6. Snáď ťa môže upokojiť, že si za to nedal také prachy. Pozeral som súšastné ceny podložiek POWERTECH na nete, tak mám dosť...idem do toho (LOL) (LOL) (LOL)
octavka 1,9TDI- 66kw-ALH,egr+kat-off,sprint764,+softwer-139PS,340Nm
Vasekk
Přispěvovatel

Příspěvek od Vasekk »

xkain píše:pokud vím, tak žádné podložky nemají certifikát pro provoz na pozemních komunikacích.. Možná pro sportovní použití
Tak to toho jeste moc nevis. Vetsina nemeckych vyrobcu ma schvaleni pro provoz.
Octavia Combi RS TFSI 2009 powered by OEMplus.eu
APR Stage 2+, APR HPFP, RS4 FPRV, Neuspeed intake, S3 IC, H&R coilovers, Porsche BBK, 19" BT, Milltek TBE, etc.
xkain
Přispěvovatel

Příspěvek od xkain »

nevým, v době, kdy jsem se o tuning zajímal, tak tyhle věci jsem studoval hlavně z paragrafů o zákonech pro pozemní komunikace, je to někde na stránkách ministerstva dopravy, jinak, hlavně si neplíst certifikace pro fia, sportovní užití a provoz na pozemních komunikacích, jsou v tom rozdíly

jsou totiž věci, které jsou homologované pro provoz na uzavřeném okruhu, ale už ne na provoz na pozemních komunikacích, možná se doba změnila, ale i tak, radši bych upravoval nápravu( když to jde) než přetěžoval ložisko,

ale jak už jsem psal, tak já mám tyhle věci dávno za sebou a ikdyby mi někdo dával prachy za to, že budu mít pod kolama třeba zlaté podložky, tak to tam cpát nebudu, čím víc spojů, tím větší ryziko, větší vůle, takže větší náchylnost k vybracím od kola... ne ne, já jsem zapřísáhlej odpůrce podložek a vždy jsem to vyřešil tak, abych podložkydávat nemusel
vilozx6
Aktivista

Příspěvek od vilozx6 »

Vasekk píše:
xkain píše:pokud vím, tak žádné podložky nemají certifikát pro provoz na pozemních komunikacích.. Možná pro sportovní použití
Tak to toho jeste moc nevis. Vetsina nemeckych vyrobcu ma schvaleni pro provoz.
Ano Vasekk, súhlas. Túto záležitosť som si práve overoval pred kúpou, preto som zakúpil drahé, ktoré sú schválene na pozemné komunikácie, aby nebol problém s políciou atď. STK bez problémov, keď com mu ukázal TUV. ;)
peeeetr
Aktivista

Příspěvek od peeeetr »

Výrobek kterej má TUV lze vždy tedy použít na auto? Nebo je to ještě nějak teda zákonama omezený? Já žiju v tom, že to tedy lze a s tím to i kupuju. Jen mi to někdo pls potvrďte, abych se nemejlil (noteeth)
Seat Leon 1.9TDI 100kw - Ukradeno
Audi A4 - FB S764, EGR & KAT OFF, 288 brzdy, jednohmota HDS, FK -40mm, 17" alu, celopolep silver-grey matt
Aktual : Seat Toledo 1.9tdi ASV - zatim jen zakl servis a 17ky :)
peeeetr
Aktivista

Příspěvek od peeeetr »

luke.bean píše:buďte v klidu, já koupil auto a pod kolama bylo tohle (LOL) (LOL) (LOL) (LOL)

Obrázek

tak hlavně že jsi v pohodě dojel domů (LOL)
Seat Leon 1.9TDI 100kw - Ukradeno
Audi A4 - FB S764, EGR & KAT OFF, 288 brzdy, jednohmota HDS, FK -40mm, 17" alu, celopolep silver-grey matt
Aktual : Seat Toledo 1.9tdi ASV - zatim jen zakl servis a 17ky :)
xkain
Přispěvovatel

Příspěvek od xkain »

Možná máte stěma podložkama pravdu, ikdyž se mi to nezdá, jinak, pokud si někdo není s něčím jistej, zdali může dát na auto či ne a chce to vědět jistě, tak já to v posledních letech dělám tak, že si zajedu na technickou a zeptám se na to technika ( tuším technik B) na technickej je jeden technik, který má na starosti přestavby a je na to pravidelně školen, tak mi vždy poradí, zda ano a za jakých podmínek.
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Ešte by som dodal (ak nájdem nafotím) mám k tomu nejaké CD + TUV CERTFIKAT POWERTECH
Je to děs. Něco o TUV tam blafou, ale otázkou je, co mají v obchodních podmínkách. Možná tam o použití na pozemních komunokací něco bude, to chce si to pořádně pročíst. Bohatá firma má dobré právníky a za stav vozidla zodpovídá provozovatel.
Možná by stálo za úvahu místo předražených podložek sahnout do prasátka a koupit disky, které tam podle homologace patří.
Ještě na jednu věc je potřeba dát pozor. Prodloužená osa svislého čepu musí protínat vozovku v místě, kde je střed pneumatiky. Dost často tomu tak po tuningových úpravách není a jízdní vlastnosti auta se tím zhorší. Sice je to rozcáplé, ale jezdí to na .....
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“