Sharan 2002 pd, ranní start- kouř

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Milan Sharan
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Sharan 2002 pd, ranní start- kouř

Příspěvek od Milan Sharan »

ráno při startu mi zakouří auto do bíla jako Tatra. Při startu zakouří a pak už nic a jede vše v pořádku. Žhavení funguje. V závadách není nic. Před půl rokem se mi to stalo taky, vyměnil jsem váhu vzduchu, kterou jsem naštěstí měl a zase bylo vše v pořádku(nevěděl jsem si totiž rady, vše bez závad, tak jsem zkusil náhodou vyměnit váhu a přestalo to. Kamarád dal tu mou starou váhu do octavie a taky mu to při startu zakouřilo). Uběhlo půl roku a závada se objevila stejná(teda ještě jsem váhu nekoupil, ale myslím že to bude stejné jako minule). Nesetkal se s tím někdo?? Je to jen náhoda?? Předtím jezdilo auto 4 roky bez závad na motoru. :( Předem děkuji za rady.
Sharan 103KW 2007 TDI-PD
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

diagnostika a napíš hodnoty s kanálu 13
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
Goodmen
Nováček

Příspěvek od Goodmen »

Mám stejný problém...poraďte co s tím.
Milan Sharan
Přispěvovatel

Byly to špatné zdvihátka ventilů. Dal jsem je nové a vše v pořádku. Žádný dým a na grafu a v supervagu fungovaly poté i vstřiky jak měly. Chtěl jsem koupit a vyměnit vstřiky, díky kamarádovi který poslouchal motor jsem vstřiky nekoupil. Vsadil jsem na něj a šel levnější variantou, tj koupení zdvihátek. Asi bych byl naštvaný, kdybych vyměnil vstřiky a nic by se nezměnilo. Doufám, že jsem ti pomohl ;)
Sharan 103KW 2007 TDI-PD
Goodmen
Nováček

Příspěvek od Goodmen »

No ale kdyby to byly zdvihátka, tak by to kouřilo pořád ne?? A mě to zakouří jen při nastartování. Během 15 vteřin kouřit přestane, ale garáž mám plnou bílého kouře
Milan Sharan
Přispěvovatel

Dělalo to přesně jak píšeš. Po startu to taky hulilo bíle jak Avia a po chvilce to přestalo a nic. Zdvihátka a byl klid. Nechci ti nutit to stejné, jenom píšu, že to bylo tímto.
Sharan 103KW 2007 TDI-PD
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“