4x4, 74kw,6ti kvalt...

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

David-pv
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od David-pv »

yamato píše:neviem ako iny ja mam golfa tdi PD 74 kw a v poho sa vojdem do 5,1l mimo mesta a to pri priemernej 90km/h podla palubaku a ked som sa snazil na spotrebu tak ma pri 75 km dlhej jazde mimo mesta som to dostal na 4,3l/100 km sam som nechapal ale palubak sa asi nemyli! :o
A je to 4x4? :o
TDi
airbone
Přispěvovatel

Příspěvek od airbone »

kamosovi OII PD 77kW zere kombinovane takych 5,8l, ale to je len dvojkolka a on jazdi dost setrne.
Fire
Přispěvovatel

Příspěvek od Fire »

POmalu si zacinam zvykat na ropáka oproti memu byvalemu autu ( plynovej favorit )...a ve meste jezdim tak za 6,5 litru... to je myslim solidni po meste a po okolnich sidlistich atd...v podsate takvy cukačky.... verim tomu, ze kdybych vyjel nekam mimo a jel plynulou jizdou pekne na sestku a lechtal to, tak pod 6 litru pujdu urcite a mozna bych mohl i s vama souperit v rekordnich spotrebach ;)
Ale aby to i mimo mesto odcejpalo, tak kolem tech 6ti litru je to idelani !!!
Dalnice 130 - max. 160km/hod...okresky 90 - 110 ... :) (offtopic)
vlagik
Přispěvovatel

Příspěvek od vlagik »

airbone píše:kamosovi OII PD 77kW zere kombinovane takych 5,8l, ale to je len dvojkolka a on jazdi dost setrne.
To se mně zdá dost... Mám služební = nešetřím jen spotřebu, jinak auto ano. Jezdim mimo dálnice kolem 5,5.
Jakmile jedu na dálnci, tak jde k 7.
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

airbone píše:kamosovi OII PD 77kW zere kombinovane takych 5,8l, ale to je len dvojkolka a on jazdi dost setrne.
To je realita...
TDi
Hobby
Přispěvovatel

Příspěvek od Hobby »

Mám stejné auto.3 měsíc 2001.Čip 100 Kw.Přes zimu krátké trasy 7,3l.Teď v teple 6,5 na krátké trasy.Po cestě do Chorvatska (někdy i 180) celkový průměr 5,3.
Octavia 1.9 TDI PD,4x4,ATD,100Kw
Fire
Přispěvovatel

Příspěvek od Fire »

Teď jsme včera jezdil po Brně, ale opravdu docela krutý cukačky, a hned se spotřeba vyhoupla k těm 7,5 litům ... ve velkem TP to ma na mesto pisano 8,2 litrů, taze 4x4 asi moc mesto nesedi ... :roll:
Jinak muzes mi prosim popsat trosku rozdil pred CHIPEM a po nem..chci do nej jit,ale nevim nevim no ...bojim se spotreby, ale prej jde dolu, pokud se s tm jezdi opatrne ...
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

chipu se neboj...
TDi
Fire
Přispěvovatel

Příspěvek od Fire »

no a od ktere firmy je ten CHIP nej ? lisi se ty CHIPy necim ? jsme z Brna a nabizi to tady dost firem, ale kdo vi ktera je dobra...pro dobrej CHIP bych i zajel nekam :roll:
Fire
Přispěvovatel

Příspěvek od Fire »

jde o to, ze treba nektere firmy to nabizeji za 4 tis...zatimco firma CHIMBU ( myslim ze v oboru spicka ), za to chteli necelych 15 tis. !!!!! (offtopic)
kuba_lysa
Nováček

Příspěvek od kuba_lysa »

Jak už jsem ti psal přes PM. Mám stejné auto a spotřeba celkem odpovídá. Při ježdění po městě se pohybuju mezi 7 - 8 litry. Mimo město to jde níž, když jedu opravdu v klidu, tak se dostanu pod šest litrů.
Jezdil jsem i Octavií kombíkem 81kW bez 4x4 a ten rozdíl ve spotřebě je každopádně dost velkej.

Chip mám od známýho, mělo by to mít asi 95kW. Neměřil jsem to. Každopádně to jede líp, lepší zátah, líp se předjíždí, větší maximálka. Podstatně znatelnější je turboefekt kolem 2000 otáček.

Když tady píšete o optimálním provozním režimu, jak s 74kW PD a 6ti kvaltem jezdíte? Já většinou mezi 1500-2500 otáčkami, víc to netočím. Spíš řadím ještě dřív, třeba hned nad 2000. Je lepší to točit víc a jezdit třeba v rozmezí 2000-3000?
Škoda Octavia Combi 4x4 1.9TDi PD ATD 74kW / 240Nm
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

Určitě je to lepší. Podtáčení je pro motor to nejhorší. A jízda kolem 1500ot/min už není indeální.
TDi
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

Fire píše:jde o to, ze treba nektere firmy to nabizeji za 4 tis...zatimco firma CHIMBU ( myslim ze v oboru spicka ), za to chteli necelych 15 tis. !!!!! (offtopic)
proc myslis :? :? :? :? :?
ja myslim ,ze tady na foru je nekolik lidi co dokazou kvalitni a nekteri i velmi kvalitni upravy i lepsi nez pan janda/mr.cimbu/
kontrolni otazka
proc ladi auto s reklamou cimbu reesha???
odpoved
asi mu to lepe ;)
Obrázek
ale nebudem krivdit , benzinovy skodovky dela cimbu asi nejlepe
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“