Tak jsem dnes přijel s autem ze servisu, všechno opět zkontrolováno včetně nastavení rozvodů a vstřikovačů... všechny hodnoty a nastavení prý sedí na výbornou...
Tak už fakt nevím, čím se to mohlo tolik změnit, že auto víc žere a míň jede...
OII RS 125kW BMN - po výměně hlavy nižší výkon
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Docela bych pátral, proč se dávalo takhle silné těsnění. Originál je 1,55 mm a 3. díra je 1.77 mm to je 0.22 mm na každém válci. Tloušťka těsnění se u těchto motorů určuje podle přesahu pístů, nikoliv podle obroušení hlavy (zespodu je rovná, tedy ať ubereš kolik chceš (ventily se zapouští), spalovací prostor umístěný v tomto případě ve výduti pístu zůstane stále stejný). V případě vyššího těsnění se spalovací prostor zvětší=nižší kompresní poměr=nižší výkon. Opravdu byl přesah pístů takový? Pokud byl broušen blok ok, ale pokud byla rovnána hlava a zapuštěny ventily je to divné.Tomster píše:Hlavu jsem si sháněl použitou sám(měl jsem na ní záruku, že je odzkoušená a je OK) a dodal jsem jí do servisu, nechávala se ještě přebrušovat a proto se zvolilo vyšší těsnění...
Původní hlava byla prasklá takže vše přehazovalo z původní na tu "novou", takže vstřiky byly venku všechny...
No nenapadlo mě že s repasovaným turbem by to mohlo mít slabší výkon, spíš jsem měl za to že to bude lepší...jeden kolega si to tam nechával repasovat taky a byl spokojenej výkonově mu to rozhodně neztratilo...
S tvým motorem zkušenost nemám, ale zažil jsem Peugeota 406 2.1 TD (s čerpadlem Lucas Epic, které nepatřilo k nejlepším). Mizerně startoval, spoustu lidí se na tom pocvičilo. Nakonec hlava dolů dalo se správné těsnění a jezdí dodneška.
Přesně tak, ty desetiny každý považuje za srandu, ale není to tak. Samozřejmě je rozdíl mezi předkomůrkou a přímým vstřikem, protože předkomůrka přestane v zimě chytat, zato přímý vstřik to moc nezaznamená až při extremním mrazu, ale vliv to má..Přece by továrna nedělala takový humbuk, aby to bylo k ničemu..Vše souvisí se vším a komprese je nejdůležitější veličina i když Turbo to potom zamlží... 

nepropadat panice...