setrvačník

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
stifmajsta
Sběrač informací
Odpovědi: 0

setrvačník

Příspěvek od stifmajsta »

Ahoj, chci se zeptát, rachtá mi setrvačník, když sešlápnu spojku do půlky tak rachtá a na neutrál taky trošku. Na jedničku při rozjezdu auto trochu vibruje to je nejspíš taky setrvačníkem ne ? nebo nějaký silent blok ? Každopádně muj problém je ten, že musim jet tim autem na dovolenou cca 2000km tam i zpátky, vydrží to ten setrvačník, nemám ted bohužel finance na rychlou výměnu. Všechny km budou převážně po dálnici, tam ten setrvačník tolik zabrat nedostává, tak by to mohl zvladnout. Děkuju za názory
tantor-bn
Přispěvovatel

Příspěvek od tantor-bn »

ono môže aj nemusí..neviem aku čakaš odpoveď :) daj to spraviť a maš pokoj tak či tak sa to musi spraviť. ale ak neni su peniaze je to panta ... riskni to :)
stifmajsta
Sběrač informací

No já sem totiž nikde nečetl, že by se setrvačník vysypal uplně, spíš, že by mohl poškodit převodovku nebo tak něco. Bohužel jedu v pátek, takže to vubec nestíhám, bohužel ted ani finance nejsou. Snad s tim dojedu. Po dovolený to necham opravit
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

na jakám je to motoru? na toledu AHF rachtal cca 150tis km než se uplně rozpadnul takže bych to asi nehrotil mě na octě rachtal 2 roky cca 30tis km a uplně v pohodě
vendysp
Přispěvovatel

Příspěvek od vendysp »

ja jsem zase zazil ze znamymu na passatu setrvacnik proletel podlahou k pedalum a zlamal mu dva prsty na nouhou tak ze mu jeden museli amputovat...za me nic neriskovat a vymenit...nez nekde pak stat na dovoleny s rozsekanym autem... ;) ;)
Seat Ahambra AUY, 2000 DEAD

nyní: OCTAVIA II 1,6 tdi facelift

Volvo V40 sport edition (aneb už seru na němce) :-D
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

už jsem viděl i protočený ale to se stane málokdy...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
stifmajsta
Sběrač informací

1.9 tdi 77 kw. Bohužel, ted tu výměnu nestíhám, budu to muset risknout. S těma prstama ste mě vystrašil, snad to nebude můj případ
vendysp
Přispěvovatel

Příspěvek od vendysp »

a nemas moznost si auto od nekoho pujcit....je to fakt riks....s tema zlamanejma prstama to je proste jeden pripad kterej stat muze a nebo nemusi...ale jak se rika kazdy sveho stesti strujcem
Seat Ahambra AUY, 2000 DEAD

nyní: OCTAVIA II 1,6 tdi facelift

Volvo V40 sport edition (aneb už seru na němce) :-D
ladiktm
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladiktm »

vendysp píše:a nemas moznost si auto od nekoho pujcit....je to fakt riks....s tema zlamanejma prstama to je proste jeden pripad kterej stat muze a nebo nemusi...ale jak se rika kazdy sveho stesti strujcem
pro zichr, nejezdit v žabkách ale pořádné čižmy s ocelovou špicí (LOL)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Máš tam setrvačník Sachs a podle projevů co píšeš bude nejspíše "zaseklý" proto ty vibrace při rozjezdu, jelikož je neodpružená lamela tak to dělá svoje.
Nedávno jsem měnil jeden úplně seklý a tam už převodovka na volnoběh chrastila jak se asi moc netlumily kmity motoru.
Normálně bych jel a pak udělal výměnu.
ska.gri
Přispěvovatel

Příspěvek od ska.gri »

jak vypadá to chrastění? :) nemá někdo video?
ska.gri
Přispěvovatel

Příspěvek od ska.gri »

jak vypadá to chrastění? :) nemá někdo video?
stifmajsta
Sběrač informací

Jak víš, že je tam sachs? Luk se nemuže zaseknout ? Kdyby tam fakt byl ten sachs dá se nahradit, spojkovou sadu a setrvačníkem od luku ? Nebo v tom bude problém
JeníkRS
Aktivista

Příspěvek od JeníkRS »

Protocenej uz jsem taky parkrat videl. Jinak me lehce klepe taky cca uz tak 10.000km. Hluk se nezvysuje a akorat vyrazime na kole na Moravu. Stat se muze cokoliv, ale jedu a vymena bude az to bude mlatit hodne :D
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Takhle to měl kamarád, žádný velký hluk, prostě pohoda. Pak auto cuklo, ale jelo dál a ráno auto již nenatočil..Motor se zablokoval, když se pružiny šprajcly mezi setrvák a korpus motoru...
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“