problem studenych startu tdi...
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nene jakmile chytne tak zákouri ta nespalena nafta a potom když běží tak úplně bez dýmu i v plném zatížení to nezakouri.jericho-3 píše:Mě je trochu divné, že tam nafta jde a ani to nebouchne. To by musel být předvstřik opravdu minimální, a náhodou naskočí a pak už je to dobré? Zkusil bych to na lano a když to potom běží, už to nekouří..?
EX: BMW e39 530D EGR off, K&N filtr, chip, 157kw@463Nm
Now: Seat Toledo II 81kw,EGR off,KAT off
Aha, takže při startování se z výfuku nekouří -než to chytne? Jde o to, zda tam při startu ta nafta jde..Protože jestli startuješ a nic se z výfuku neline, nemá tam co chytit.. Kdyby to nechytalo teplé, ale studené...Čerpadlo má raději chlad.Protože kdyby tam byly špony nebo cokoliv, nemohlo by to poté normálně jezdit a fungovat, nebo je tam nějaká taková možnost?
nepropadat panice...
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
taky se pridam, moje O1 2002 ASV 81kw problém studeného startu
-predvsrik 51
-pro jistotu nove tesneni u T
-vag 0
-tlaky valcu kolem 33
-starter i baterka ok
-cidla OK, za studena davaji stejne udaje
jinak motor po prvním startovani startuje dobře, da se ric na drb, za tepla taky, tim bych vyloucil cerpadlo
při studenym startu, klidne 15 stupnu venku, toci, z vyfuku nespalena nafta a start tak 5s proste jak kdyby bylo -15
jinak motor jede jak splasenej, taha pekne, spotřeba 5l, krasne chod, zadny zakopavani, jak se proste nastaruje bezi nadherne
auto sem tak koupil, byvaly majitel to před prohlídkou asi natocil, bohužel toto se neda odhalit, takze sem to koupil a jinak startovat nevidel
dnes sem zvysil davku o 400, vice to neslo a stejne i zhaveni dolu o 400, také mi to vice neslo, nevim proc, ma to jiti vice?
dekuju za kazdou pomoc, sem z toho nestastny, za chvilku bude mrznout a dela to tohle
zítra to zkusim mozna s odpojenym cidlem, nemá někdo napad?
-predvsrik 51
-pro jistotu nove tesneni u T
-vag 0
-tlaky valcu kolem 33
-starter i baterka ok
-cidla OK, za studena davaji stejne udaje
jinak motor po prvním startovani startuje dobře, da se ric na drb, za tepla taky, tim bych vyloucil cerpadlo
při studenym startu, klidne 15 stupnu venku, toci, z vyfuku nespalena nafta a start tak 5s proste jak kdyby bylo -15
jinak motor jede jak splasenej, taha pekne, spotřeba 5l, krasne chod, zadny zakopavani, jak se proste nastaruje bezi nadherne
auto sem tak koupil, byvaly majitel to před prohlídkou asi natocil, bohužel toto se neda odhalit, takze sem to koupil a jinak startovat nevidel
dnes sem zvysil davku o 400, vice to neslo a stejne i zhaveni dolu o 400, také mi to vice neslo, nevim proc, ma to jiti vice?
dekuju za kazdou pomoc, sem z toho nestastny, za chvilku bude mrznout a dela to tohle
zítra to zkusim mozna s odpojenym cidlem, nemá někdo napad?
-
- Přispěvovatel
tak dens sem ocistil kontakty a kostru na motoru, vse zoxidovane, nicmene bez uspechu, vcera sem dal dlouhy zhaveni, bylo 13 stupnu a zhavilo to dlouho, nicmene start celkem dobry, ale furt to neni ono, v zime to nenastartuje....opakovany start dobry
v hadicce je bublina, jak bezpecne odhalit padani nafty? abych vedel na sto procent, ze je to tohle a zameril se na to....kdyz bezi motor, tak bublinka obcas prolitne, ale ne moc, to u minuly 81kw behaly vice a motor chodil na otocku
tady je video z dnesniho startu...
http://franciktdi.rajce.idnes.cz/Plocha#26102013008.jpg
v hadicce je bublina, jak bezpecne odhalit padani nafty? abych vedel na sto procent, ze je to tohle a zameril se na to....kdyz bezi motor, tak bublinka obcas prolitne, ale ne moc, to u minuly 81kw behaly vice a motor chodil na otocku
tady je video z dnesniho startu...
http://franciktdi.rajce.idnes.cz/Plocha#26102013008.jpg
Naposledy upravil(a) Franciktdi dne 26 říj 2013, 11:14, celkem upraveno 1 x.
-
- Přispěvovatel
na pole 1.9 Tdi 74 kW takisto mi to dlho zhaviFranciktdi píše:jj chapu princip, ale spis mi jde o to, zda nejakym zpusobem odhalit, ze je to ono, kdybych stal v prudkym kopci, kde by hladina nadrze byla vis jak motor, pujde ten vzduch do nadrze? nebo to nema smysl takto zkouset? myslis ze prapady dokazou prisat behem startu vzduch, ikdyz jsou uplne suchy?
Ahoj tak jsem pokrocil.
auto se mi zdalo porad "tupe" tak jsem konzultoval s odborniky a dosli jsme k zaveru.
povolil jsem elktrickou hlavu cerpadla a prenastavil jeji umisteni.
vysledek auto jede lip nez pred tim, starty super na druhe otoceni bezi.
dnes jeste doladim predvstrik na TDi grafu a je vyhrano.
takze vse co to delalo tak hlava cerpadla (nekdo se v tom asi hrabal)
a jeste jsem zjistil ze jsou praskle O krouzky na zpetnem ventilu (takova blbost na kterou jsem zapomel)
auto se mi zdalo porad "tupe" tak jsem konzultoval s odborniky a dosli jsme k zaveru.
povolil jsem elktrickou hlavu cerpadla a prenastavil jeji umisteni.
vysledek auto jede lip nez pred tim, starty super na druhe otoceni bezi.
dnes jeste doladim predvstrik na TDi grafu a je vyhrano.
takze vse co to delalo tak hlava cerpadla (nekdo se v tom asi hrabal)
a jeste jsem zjistil ze jsou praskle O krouzky na zpetnem ventilu (takova blbost na kterou jsem zapomel)

EX: BMW e39 530D EGR off, K&N filtr, chip, 157kw@463Nm
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
Jednoducho, štartér zrepasovať, určite je ešte org. Existuje sada od firmy BoschFranciktdi píše:dal sem pro jistotu novy fitr a tesneni na T, prepady a v hadicce ani bublina....
baterie je dobra, to mam zmereno, ale spis jak vyloucit starter, ma nekdo metodu jak to udelat?
proc to toci dlouho, chcipnu a naskoci hned? uz si nevim rady
-
- Přispěvovatel