Dotaz na elektrikáře - panelák

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

jasně drážkovačko to ani neuslyší a ani to moc nepráší (LOL)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
nebulus
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od nebulus »

Nebojte sa, máme drážkovačku a podobné vymoženosti , ale aj tak to nie je sranda, rezné kotúče a náradie dostanú poriadne zabrať. Nie všade majú rozoberateľné zárubne a pod. Od istého času takéto roboty odmietam (noteeth)
variant
Přispěvovatel

Příspěvek od variant »

Tak dražkovačka slyšet je a docela dost jinak má vysavač a skoro
nepráší na rozdíl od zbíječky. Když se zasekávají krabice na vypínače a zásuvky
tak o tom ví celý barák někdy i celý blok v paneláku. Většinou chodí sousedi
vyhrožovat že zavolají policii. (LOL)
MadMar
Přispěvovatel

Re: Dotaz na elektrikáře - panelák

Příspěvek od MadMar »

boobika píše:Pánové, kdo rozumíte elektrice - bydlíme v paneláku, který i když není nejstarší, využívá všechny bezpečnostní pecky, které byly v době stavby.

Jedná se mi (hlavně) o zásuvky - veškerá instalace má pouze 2 dráty, tj. ochrana nulováním. A mne zajímá, zda existuje možnost (bez investic převyšujících cenu bytu), jak použít buď přímo proudový chránič a nebo něco podobného, protože jedinou "ochranu" poskytují 16A jističe. A to je tak dobré max. na tvrdej zkrat a ne na dotyk.

Díky
PROUDOVÝ CHRÁNIČ JE OCHRANA POUZE PŘI PORUŠE, 30mA TĚ MŮŽE SPOLEHLIVĚ ZABÍT ALE JEN V NEPŘÍZNIVÝCH PODMÍNKÁCH. POKUD NEMÁŠ NA VYHAZOVÁNÍ, DOTÁHNI SPOJE HLINÍK DRÁTŮ A NECH SI ZKONTROLOVAT Rpe, ELEKTROINSTALACE NENÍ V PRAVÉM SMYSLU NEBEZPEČNÁ, NIKDO TĚ NENUTÍ JI PŘEDĚLÁVAT A STRACH MÍT NEMUSÍŠ. POKUD MÁŠ PENÍZE, VYŘEZAT NOVÉ DRÁŽKY A ROZTAHAT 3-VODIČ. MŮŽU POMOCT ZA KILO NA HODINU NEBO DOMLUVA NA ČÁSTCE.
Lupo 3L TDI, fše funkční fčetně brzd
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
"Když potkáte v kalahári hyenu, musíte ukázat že jste větší než ona."
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

variant píše:Tak dražkovačka slyšet je a docela dost jinak má vysavač a skoro
Myslel jsem to ironicky kdo to někdy dělal ví že jen drážka nestačí zařezávat krabice a počítat dráty v panelech je zážitek pro celý dům ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
MadMar
Přispěvovatel

Příspěvek od MadMar »

Ladas píše:
variant píše:Tak dražkovačka slyšet je a docela dost jinak má vysavač a skoro
Myslel jsem to ironicky kdo to někdy dělal ví že jen drážka nestačí zařezávat krabice a počítat dráty v panelech je zážitek pro celý dům ;)
jasně, prostě to musíš udělat v pondělí dopoledne, prach odsaje odsávačka prachu a zbytek holt jednou za 10 let přežiješ
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

Chtěl bych tě vidět tahat byt 3+1 zásuvky a světla se zařezáváním a zasekáním krabic do panelu za pondělní dopoledne....
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

MadMar, že jsem tak smělý, ty máš náležitý paragraf vyhlášky 50 pro samostatnou činnost prováděnou dodavatelským způsobem?
GIV Variant TDi ???kW
HNLW453
Přispěvovatel

Příspěvek od HNLW453 »

Ladas píše:Chtěl bych tě vidět tahat byt 3+1 zásuvky a světla se zařezáváním a zasekáním krabic do panelu za pondělní dopoledne....
proč bych sekal nový díry pro krabice a vypínače? :?
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

protože zásuvkový krabice jsou obvykle jen nastřelený na panelu stejně jako lišty
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

jestli má elektriku v lištách tak je to úplná pohoda na výměnu (noteeth)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
MadMar
Přispěvovatel

Příspěvek od MadMar »

Ladas píše:Chtěl bych tě vidět tahat byt 3+1 zásuvky a světla se zařezáváním a zasekáním krabic do panelu za pondělní dopoledne....
ne, máš ještě 4 pracovní dny. Pokud budu mít nářadí tak to jsem schopen zvládnout, 1 místnost Ti dá tak den maximálně, akorát to zaštukovat bude problémaby to bylo k nerozeznání, zedník nejsem ale co jsem dělal tak nebylo uplně zlé. Dělal jsem rekonstrukci chalupy 2 rukama a pomoc 4 kámošů jen na betonování podlah, jinak vše sám. 3 roky práce a ještě mi chybí jedna cimra. Podřezání zdiva ruční pilou,....
HNLW453
Přispěvovatel

Příspěvek od HNLW453 »

Ladas píše:protože zásuvkový krabice jsou obvykle jen nastřelený na panelu stejně jako lišty
Tak takovej panelák jsem ještě neviděl ale věřím ti, protože kamoš měl vypínače světel ve futrech :) a přál si je zachovat.
nebulus
Přispěvovatel

Příspěvek od nebulus »

Ja mám pocit že na každom sídlisku je originál nejaký typ inštalácie, už som videl varianty:
1- všetko zasekané v betóne
2- lampy sú ukončené v zásuvkách ovládaných vypínačom
3- vypínače v zárubniach, elektrika v lištách
4- vypínače v stene, zásuvky nastrelené
atď...
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

Ja som si minulý rok užil svoje prerábal som komplet 3-izbový byt v paneláku a robota s elektrikou bola tak na 5dní a to som mal ušetrené stropy pretože som dával sadrokartón. A že neni počut drážkovačka kamoš ju počul na 7posch a ja som robil na 1posch a o zasekavani krabic sa nebudeme ani bavit každá byla uplne vyškovo mimo a pod televizor potrebuješ min 4zasuvku tak buracie kladivo a ideš.

... to bolo búchania a nadávok hlavne od duchodcú
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“