Dotaz na elektrikáře - panelák

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

Jo tak já měl variantu 4 co psal Nebulus s tím že dráty k vypínačům byly v liště a ve stropě to bylo v betonu o vytažení jsem si mohl nechat jen zdát a vyřešil jsem to jako Romek drážky a pod sádrošem jsou dráty pro zásuvky a světla takže taky vím co to bylo práce a nejde srovnávat barák z cihel s železobetonem kde co 10cm máš drát za sítě panelák dostavěný asi v 83 roce
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Vici
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Vici »

já jsem si to taky užil 7 let zpět... měl jsem vypínače ve zdi, zásuvky nastřelené, dráty k nim vedly podlahou. Drážkovačka a pak menší a větší kango a týden sekání... (asi jsem vymyslel moc zásuvek atd (noteeth) ).
Ještě, že dělali zrovna fasádu tak jsem jim vysekaný matroš sypal do kontejneru :-). Celkem makačka, některý panel byl tak tvrdý že to šlo rychlostí pár cm za půl hodiny.. jinde to zas šlo skoro samo.
Příště bych dal asi všude sádrošové stropy a ušetřil si tak pár drážek. Já jsem sádroš musel dát jen v chodbě, tam by tu elektrárnu do zdi nešlo schovat , ani kdybych to rozsekal celé...

Pak jsem si ještě užil poplatek při přepojení bytu na tři fáze a podobně...
Ale je to hned jiné bydlení, když máš zásuvku kde potřebuješ, vypínače kde potřebuješ...

P.S. při prodeji bytu to nikdo neocení...

Mám pocit, že za nějaký čas mě to čeká znovu..ale bude to tentokrát v cihle :-D
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

panelák je maso.Jeden panel jak máslo a jiný že majzl odskakuje.Ale tak vemte si kdyby nebylo řezaček.Nebo to rubat majzlem a kladivem jako dřív. Občas chodím pomáhat tatovi sekat tak zhruba vím. co jsem dělal teď komplet elektriku vodu topeni atd ve svojí novostavbě(porotherm) tak nebe a dudy.Bez řezačky široký majzl pořádné kango a šlo to jak po másle. Přímo radost pracovat.Jen pakec přes stropy.Cementem a armaturou jsem rozhodně nešetřil a nadával jsem si až hrůza. Naštěstí spoustu děr se dalo vyvrtat jádrovou vrtačkou.Jinak bych to sekal asi ještě teď.
Vici cihla je oproti betonu procházka růžovým sadem.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

právě, na cihlu se i těším :-)
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Tož těšit bych sa netešil.Max na toho člověka co to přijde vysekat, ale tak je to lepší jak do panelu.A ještě uvidíš kolik je tam omítky. Pokud tolik co u nás doma tak drážku a elektrika je schovaná. Něco málo jsme předělávali a k cihle sme se ani nedostali.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
HNLW453
Přispěvovatel

Příspěvek od HNLW453 »

tak dutý cihly se říznou flexou a pak už to jen vylamuješ šroubovákem :D

hlavně v baráku na tebe nikdo nebude řvat že neslyší televizi.
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

drážkovačku bych vzal i na cihlu nebo poro je to hned míň bordelu a minimum štuku
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
nebulus
Přispěvovatel

Příspěvek od nebulus »

Drážkovačka s odsávaním ide super, ale niektoré duté tehly sú extra vypálené a naviac sa tie drobné úlomky sa s oblubou zasekávajú medzi reznými kotúčmi alebo upchávajú odsávanie :o
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

No to právě moc drazkovackou nešlo.Tak tvrdé bloky jsem ještě neviděl.Tak jsem to zkusil jen majzlem a šlo to fajn.Zaházet pak drážky nebyl takový problém když na to pak šlo stejně jádro a štuk.A nějaká míchačka malty se v tom množství ztratilo.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“