Auto máme stejné, jen nemám Climatronic, topím, motor se ohřeje a teplota drží v rozsahu co budíky ukazují 90st., nějaké problémy s padáním ručičky nemám.
Tomas.cz píše:Auto máme stejné, jen nemám Climatronic, topím, motor se ohřeje a teplota drží v rozsahu co budíky ukazují 90st., nějaké problémy s padáním ručičky nemám.
Termostat máš na 99% ko...
Ted když tak nad tím přemýšlím tak minulou zimu jsem taky jezdil se zakrytýma průduchama a pak nák po zimě jsem dělal tesnění pod hlavou protože to začalo tlakovat.
Já mám Octavii 1.9 TDI AGR a jak píše Miloš.Ať je leto nebo zima, ohřátí trvá 10 km normální jízdou.Ať už se zakrytým chladičem nebo ne.Jediné, čemu ta clona pomáhá, je možná akorát to, že když je pod -10 stupnů, při jízdě z kopce to tak rychle nechladne.Jinak v tom rozdíl nevidím. A takové to plexi na masku, to už je uplně k hovnu.Studený vzduch jde na chladič stejně pořád spodem.
vikino1 píše:S akými termostatmi máte dobré skúsenosti a s akým značkám sa vyhýbať?
wahler fachčí
Pýtam sa lebo som mal origo /údajne/ aj tam bol vyrazený VAG ale vydržal asi 35t km. Teraz mám hornú hadicu do chladiča hneď teplu takže je asi otvorený stále.Včera som našiel doma ešte jeden MotoRade no aj ten otvára už pred 80°C.
Asi mám vadné aj čidlo lebo na budíkoch je niečo pred 90st. ale na Vagu je ok 90st. V Etke je údaj o farbe čidla u mňa žlto čierny je toto dôležité alebo stačí dodržať číslo?
Tomas.cz píše:Auto máme stejné, jen nemám Climatronic, topím, motor se ohřeje a teplota drží v rozsahu co budíky ukazují 90st., nějaké problémy s padáním ručičky nemám.
Termostat máš na 99% ko...
Tak dnes vyměněnej termostat a vše OK teplota už nepadá. Dával jsem WAHLER
PTC - fajn věc.. dodělal jsem si loni co Caddy SDI BST a hezky si hned po startu topím..
dokonce na tom umím i opravit jednotku, když se tváří že je KO
Chcel som ten termostat meniť ale ešte ma napadlo pozrieť merané hodnoty v prístrojovej doske. Porovnával som teplotu s čidla na RJ a do prístrojovky, rozdiel bol minimálny. Ale na budíku stále málo takže podla tohto to vyzerá na blbnutie budiku. Ona tá prístrojovka nie je s Alh. ale z nejakého starého Shar. a mal som problém aj so zapojením tempomatu, tam bude asi zakopaný pes.
Výmena sa odkladá a posledujem to.