[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/ext/kinerity/bestanswer/event/main_listener.php on line 514: Undefined array key "poster_answers" Ostrá vačka pro 1.9 TDi (AHU) - Stránky 2 - DP forum
Holz-tdi píše:Myslel jsem, že někdo řekne něco pořádnýho, ale zatím je to samej "Fučík".
Za 1: točím tak asi 5300 a ne 5500,
za 2: nedoporučuji použití "ostré vačky" jen tak do standartního motoru, mohlo by se vám to vymstít- hrozí destrukce hlavy,
za 3: kolo je na vačce na samosvorném kuželu bez klínku.
Další prosím! Čao.
Proč hrozí destrukce hlavy???
budeš mít jiný časováni tím pádem by se ti mohli změnit tlaky a nebo proto že vačka otevíra v jiném uhlu než je puvodně pro hlavu navženo a mohla by ti prasknout vzpěra
Myslíš, že pro vačku musý být uzpůsobená i hlava???
Já začnu z druhé strany: za těch 16 let, co se hrabu v ropákách, mám dost zkušeností a znám spoustu fíglů a věcí, který těžko někde vyčteš.
Když něco nakousnu, tak není žádná fundovaná odezva, takže buďto jsou tu samí "neznalci a začátečníci"(abych nikoho neurazil), nebo samí vychcánkové, kteří nechtějí nic říci a chtěli by jenom sosat, neboť informace jsou dnes to nejdražší.
Proto se mi nechce zde vylejvat svůj mozek. Může se vám zdát, že jsem sobec a skrblík, ale já vás všechny považuji za potenciální soupeře, jak na silnici, tak hlavně na sprintech- to se uvidí hned zítra v Mimoni, co mvolesko?(kéž by pršelo!!!).
Přijeďte do Mimoně, můžem dát řeč. Čao.
Toledak píše:Zdravím pánové, má někdo zkušenosti s ostrou vačkou na TDi, vyrábí se vůbec.Co se děje s výkonem a kroutícím momentem po instalaci a jaká je cena té vačky???
Vo všeobecnosti na vw group sú k dispozícii 4 druhy profilov vačky, môžem Ti doporučiť 1 klasiku ktorá je dobrá dole a veľmi dobrá na strede. Ak ale chceš race tak sa priprav na to že ak to chceš tlačiť do otáčok budeš potrebovať vymeniť hlavný piest v čerpadle aspon na 12mm a upraviť piest kedže v hornej úvrati sú ventili na cca 1,2 otvorené.....zároven s tým že potrebuješ znížiť komp. pomer.
VW group piesty na 1.9Tdi motori sa vyrábajú s tromi typmi kompresnej výšky ty potrebuješ tu najmenšiu.
Toledak píše:Zdravím pánové, má někdo zkušenosti s ostrou vačkou na TDi, vyrábí se vůbec.Co se děje s výkonem a kroutícím momentem po instalaci a jaká je cena té vačky???
Vo všeobecnosti na vw group sú k dispozícii 4 druhy profilov vačky, môžem Ti doporučiť 1 klasiku ktorá je dobrá dole a veľmi dobrá na strede. Ak ale chceš race tak sa priprav na to že ak to chceš tlačiť do otáčok budeš potrebovať vymeniť hlavný piest v čerpadle aspon na 12mm a upraviť piest kedže v hornej úvrati sú ventili na cca 1,2 otvorené.....zároven s tým že potrebuješ znížiť komp. pomer.
VW group piesty na 1.9Tdi motori sa vyrábajú s tromi typmi kompresnej výšky ty potrebuješ tu najmenšiu.
Holz-tdi píše:Já začnu z druhé strany: za těch 16 let, co se hrabu v ropákách, mám dost zkušeností a znám spoustu fíglů a věcí, který těžko někde vyčteš.
Když něco nakousnu, tak není žádná fundovaná odezva, takže buďto jsou tu samí "neznalci a začátečníci"(abych nikoho neurazil), nebo samí vychcánkové, kteří nechtějí nic říci a chtěli by jenom sosat, neboť informace jsou dnes to nejdražší.
Proto se mi nechce zde vylejvat svůj mozek. Může se vám zdát, že jsem sobec a skrblík, ale já vás všechny považuji za potenciální soupeře, jak na silnici, tak hlavně na sprintech- to se uvidí hned zítra v Mimoni, co mvolesko?(kéž by pršelo!!!).
Přijeďte do Mimoně, můžem dát řeč. Čao.
to je slovo do pranice! je vidět obměna lidí oproti starýmu fóru, dotazy a postupy zůstaly a staří "fóráci" už se zapojujou tak z 10%, nedivím se, starý časy sou pryč
Definuj "garrett T3", nicmene, myslim si, ze neni treba u Tebe vacku resit. Nejdrive bys musel mit duvod. Zacni poradnejma tryskama, turbem, cerpadlem, spojkou, sacim a vyfukovym traktem.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Tipuju T3 z 1.6TD 51kw... na TDI trochu nešťastné turbo, do 3000ot. to bude mrtvé a ty 764 to stejně nenakrmí. 200 koní by možná dalo, ale na větších tryskách a s mizerným průběhem. I takové 2052V by oproti tomu byla mnohem lepší volba, ale ideální pro tebe bude předělat ovládání turba na podtlak, 1749VA a AFN jednotka vačku není třeba vůbec řešit...
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5