V rychlosti, dnes je pred vikendem ponekud vice prace takze jsem to psal v prestavkach, snad to bude pochopeno tak, jak jsem to myslel
@dolar100: ale to vis, ze tu jde o kopirovani, historie se opakuje. Nezz dali prvni lidi s obavama GT2052V do auta, tak ostatni sedeli s obavama v koute. Jakmile to par lidi testnulo, hned se zajimali na jakych svodech a jake upravy atd. Dalsi sezonu mela vetsina lidi tyhle turba v autech a machrovali s tim. Inspirace je dost? Ukaz mi nejake foto, ktere by prokazovalo, ze se nekomu podarilo narvat za motor velky komorovy sani, maly turbo, velky turbo, pomerne dost velkou downpipe a k tomu velky pulzne ladeny svody spolu s ovladacima prvkama, ktere jsou u twina nezbytnosti aniz by musel varit stenu. Baterku nezminuju, protoze ta je pred motorem a natahnout turbo tam (a hodit baterku do kufru s tim, ze se Ti zmensi objem kufru a zhorsi startovani) je sice mozne ale kazdy, kdo o turbodmychadlech neco vi, je si vedom, ze to neni rozhodne to "prave orechove".
Vis, pisou mi tu lidi PMky a tahaji ze me informace kvuli pulzne ladenym svodum. Kdyz jim reknu, ze jim je za 12tis. vyrobim, tak mi reknou, ze jsem se zblaznil. Aby ne, kdyz oni to delaji z "vyspatneneho" materialu a svari jim to kamarad "za pivo". Kdyz jim pak reknu, ze za navrh v 3D chce clovek, ktery to pro me modeluje (omlouvam se, ja v Catii neumim) 3000 korun, pricemz na tom stravi desitky hodin, tak me proklinaji.
@ roubic, pripadas mi navedeny a vice, nezli dost mi pripominas Zizalu, zdalipak s nim nejsi dost v kontaktu

toho se zeptej, ten me sleduje drobnohledem, ten Ti rekne vse, co jsem kdy o tom projektu zde prozradil.
K tomu grafu - obavam se, ze takovych hodnot se soucasnym turbem jentak nedosahnes. Pokud me pamet neklame, tak ani PT na Lupu bez nitra takovych hodnot nedosahli, alespon co jsem videl graf.
Co mam za auto Ti zajiste doslo, zvlaste pote, co jsi tak peclive studoval moje prispevky a hodnotil zde moje aktivity ... a nebo to tak nebylo? Mam duvod se domnivat, ze ne, protoze by sis vsiml, ze tu radim. Posledni pripad? Paradoxne Ty, kdyz jsem Ti neprimo radil, aby ses na tu hajtru 2559 vykaslal. A mimochodem to auto vazilo 1397 bez ridice, zatimco v tom vybrakovanem G2 sedel Mvolesko na kdovicem (nevim ted, jestli balon nebo basa od piva) a udajne dle jeho slov tam melo byt 180 koni. Kdyz se ted zamyslis a hodis si to do "rovnice", tak by Te melo napadnout jaky to mohlo nebo nemohlo mit vykon ... a bavime se tu o roce 2006
Jinak zapominas na jednu podstatnou vec:
toto je tema o Tobe a Tvem aute. Uvedom si, ze tuto diskuzi vyvolal fakt, ze jsi tu vystavil graf, ktery informuje o jedinem: jak to dopadne, kdyz je zmeren vuz, ktery neni kompletni, dokonceny a plne funkcni... ze stejneho duvodu jsem nebyl na brzde ja.
Vis, rozdil mezi nami je takovy, ze ja na brzdu jedu az pri finalnim reseni, protoze tam jedu jen na doladeni a zmereni finalniho reseni, nehodlam nikoho (vyjma ladice a zucastnenych lidi) zatezovat mezistavem. Je to vec pristupu, zodpovednosti.
Jak nikdo nikdy nevidel? Timto sam sebe pasujes do role "nikdo", ... jsi proste nikdo, gratuluji. Jinak bylo dostatek lidi, kteri to videli i se svezli ... dostatek pro me a vase potreby, pocity, moralni postoje jsou mi v tomto konkretnim pripade absolutne lhostejny.
Neuveris, neuvidis ... co myslis, co me vic stve, to, ze jsem musel pred obedem skrabat sklo nebo to, ze mi Ty neuveris?
@ batoo: opet vedle jak ta jedle, patent stoji dost penez, nemusis se bat, zajimal jsem se o to a byla o tom rec, nicmene nejdrive je treba, aby to 100% fungovalo a tim, ze to fungovalo treba na 95% neznamena, ze to nefungovalo. Ja jsem s tim najel 13tkm, bohuzel, vice jsem nemel moznost, nebyl duvod nekam jezdit a diky pracovnimu vytizeni jsem nebyl ani v zahranici. Hrozne se mi libi, ze zrovna ty, jeden z nejvetsich sberacu informaci mas odvahu toto psat.
Pokud ses tak chytrej a iniciativni, tak si ten system muzes koupit, 100% odladit, nechat patentovat a vesele prodavat. Aha, ja zapomnel, po zkusenostech s prodeji s Fiestou jsem se zarekl a obchodovat s tebou jsem si zakazal. No, predpokladam, ze se zase urazis, ze jsem si dovolil ti odporovat
@Jayson: diky za reakce, jakozto jeden z mala, ktery o tom dost vi, tak mas asi moznost to posoudit objektivne ... mimochodem Zizalovi to fungovalo, ale otazkou je jak dlouho
@Zizala:Bud jsi roubic ty nebo je to tve dvojce tveho starsiho "ja".
Mimochodem, dovol mi dobre minenou otazku - kolik jsi toho najel ty na svem twinu? Nemohl bys prosim te lidem poslouzit grafem z brzdy tveho twinu, aby si uvedomili, ze to ma vyznam?
@Toby: Souhlas, me to taky prijde smesny. Lidi se chovaji jako za minuleho rezimu, vsechno by nejradeji zadarmo, udelat si sam z nezridka pod rukou ziskaneho materialu, chteji byt o vsem informovani a pravo na informace si nepravem privlastnuji.
Proc jsem ho nevzal na start? Protoze to nebylo staveno na sprinty, je to tezka krava a video, ktere jsem postnul mi otevrelo oci. Na Mvoleskovyho lehkoodence bych tehdy potreboval jaky vykon, kdyz koeficient vahy byl minimalne 1,7?
@palin.pl: Takze se pripojujes do skupiny "nikdo"?
@luke.bean:Takze Bodu a MirkaX muzeme opet z "bandy pubertacek" vyjmout? Protoze ti maji dost mozna papiry a MTP dele nezli Ty. To je zajiste potesi. Mimochodem, jak vlastnictvi vozu souvisi s tim, co clovek muze zazit, mit v hlave, si muze precist, videt? Pokud jsi tim myslel Jaysona (ikdyz nechapu ten rok 2004, protoze auto ma snad rok nebo dva, asi jsi myslel MTP od mopeda) je jeden z lidi, kteri ten system videli, sahli si na nej a dost veci jsem s nim i resil. Tesi me na nem aktivni zajem o informace at uz jsou podavane v jakekoliv podobe ci forme. Co se jeho znalosti z hlediska "tuningu TDI" tyce, verim, ze ma na to, aby tu dost lidi strcil do kapsy.
Na zaver bych chtel dodat neco, co jsem uz rekl nekolikrat: kdyz jsem s tim projektem zacinal, vetsina me odrazovala a rikala, ze je to nesmysl, pak tu byli taci, kteri me hecovali, ti se delili na ty, kteri nezistne a ti, kteri z "postrannich" umyslu. Ti, kteri to kdy videli nebo s tim jeli, tak jsou lide, kteri mi nejak pomohli, podporovali me a vskutku v tomto konkretnim pripade nemam jedinou potrebu cokoliv sdilet. To, zda to udelam nebo neudelam je vec jina a cim vice do me budete ryt, tim mensi sance na to bude.
Navic, laskave si uvedomte, ze ja, ani nikdo jiny nema povinnost vas informovat o tom, co vyviji, jaky to ma prubeh a vysledky - jedna se ciste o dobrovolnou cinnost a je mi absolutne jedno, co si o tom budete myslet vy. Stejne jako vy nejste poroda ci sudi, ja nejsem na lavici obzalovanych.
Obcas mi to pripada, ze kdyz by se tu clovek pochlubil s tim, ze si dobre zasoulozil, tak ostatni budou tvrdit, ze neverej, dokud clovek nevystavi video nebo je nenecha si s jeho partnerkou taky strejchnout
... omlouvam se, ale pripadne reakce se dockate nejspis az po vikendu