Alfa Romeo -to je ono

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

:) To je etalon pojmu AR , krasavice která předběhla dobu a byl to symbol honiček a technického pokroku nejen na jihu Evropy..
nepropadat panice...
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

Obrázek

Tak ty vaše slavný italcar se zase předvedli 2 hadice k topení na punto v CNG z výroby rosily u topení a za 2 hadičky 5500.- dobrý den...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Co je to proti potkanému motoru s geniálně vyřešeným uložením spodního rozvodového kolečka ala koncern nebo si vzpomenˇ kolik jsi vyměnil spojek a dvouhmot u Italských strojů? . Tohle by Ital nikdy neudělal...Hadičky vyřeší učedník před svačinou.. :)
nepropadat panice...
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

spojek a sundaných rámů jsem si taky užil dost a radši dělám Vw než tyhle JTD a jim podobný hračky...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ale samozřejmě, každý to má jinak, ale když vyndám spojku z V6 , což jde velmi blbě a zjistím, že přítlačáku i s ložiskem /je tam "obrácená spojka/ nic není, a přesto chci celý set vyměnit /najeto je 250000km/, tak když majiteli řeknu cenu /myslím za přítlačák 7000kč/ a on se mě zeptá a co mu je? Tak mu popravdě řeknu, že nic, ale s ohledem na obtížnou demontáž je to prevence, řekne mi, nech ho tam, už jsem odešel do důchodu, musím šetřit..A co je lamele? Já je sjeté obložení, jinak je o.k. pružiny a vše v pořádku...Tak co s ní uděláš? Nechám ji obložit.. A auto jezdí dodnes bez chyby, co by zato dal majitel koncernových kusů, který když mu propadne pedál, vyřizuje si půjčku a zamlouvá si místo v servisu a modlí se, co se tam ještě najde...Ale každý má jiný pohled na svět, mám radši úsměv na tváři majitele než jeho staženou smutnou tvář, co jej ještě budoucnu čeká... :)
nepropadat panice...
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

tak obrácenou z principu vždycky novou kdo nedělal nepochopí s čím si mechanik zahrává...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Varoval jsem majitele, ale spojka vydržela i závody ve zrychlení, a vnuka, který když odjížděl, bylo slyšet na celou vesnici jak při hrabání kvílely gumy..Ale máš pravdu, riziko tu je, ale v dřívějších dobách, kdy spojka byla dimenzována jinak a automechaničina nespočívala hlavně ve výměnách téměř všeho, se měnila jen lamela , spíše ale jen obkládala. Ale kde loňské sněhy jsou... :)
nepropadat panice...
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

jakmile je tvrdej pedál měnit všechno a kde jsou doby kdy jsi na 120 udělal lamelu a zjistil jsi že to chce i přítlačák tak bylo za 2h hotovo znova...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
rudy5
Aktivista

alfa 159Tbi

Příspěvek od rudy5 »

Má tu niekto skúsenosti s touto alfou 159 Tbi , niekde som čítal že je to najlepší motor od afly.
BMW 330 ix
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ladas píše:jakmile je tvrdej pedál měnit všechno a kde jsou doby kdy jsi na 120 udělal lamelu a zjistil jsi že to chce i přítlačák tak bylo za 2h hotovo znova...
Ale to je Alfa romeo a ne koncern , popřípadě nějaký podělaný Peugeot dodávka, kde ložisko tahá přítlačák jen zajištěné kusem drátu/kulaté pojistky/..Už od dávných dob má Fiat spojkové ložisko "nezničitelné" , zatímco my tady řešili spojku u škody a mazali jej olejem, tak Fiat už byl dávno v budoucnosti. A bohužel Němci, superšikovný a pečlivý národ , bohužel většinu expertů za války pohřbil a ti co zbyli vydrželi tak do konce 70. tých let..A pak už to šlo z kopce. Zbytečně složité konstrukce s drahým servisem , které nastoupily právě po vylepšené rotačce, kterou sestrojili v roce 1978 v Golfu l s motorem 1,5 D , který mimochodem měl normální klínek na kolečku rozvodů než přišly inovace a svět se začal zrychlovat hlavně na prknech konstrukčních kanceláří a kdy konstruktéři aut měli plné ruce práce s moderními vyfikundacemi a neměli dost času na techniku...Proto taky vznikly motorové paskundy, jako byl 10 válec v Tuaregu, 6 válcová ostuda v tdi a další výkvěty motorové 2. ligy..Bohudík BMW je pořád letecká továrna a je to vidět...Ale je to jen můj názor, takže třeba je to jinak... :)
PS: samozřejmě já to měním všechno taky.nedá se nic dělat, ale tohle plýtvání těžko snáším, i když možná je to záměr vytvářet při servisu kopice šrotu , protože coby kdyby..
nepropadat panice...
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

BMW se svým řetězem u setrváku už taky skončilo s kvalitou bodejť by ne když ještě nejni ozkoušeno a na papíře jsou další inovované silnější a ekolepší motory...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Pak si vyber ..Proto jsem veteránista a bavím se tím, že mám el. motor s převodovkou a budu zabíhat složený motor zastudena.. Nechám ho problafat bez hlav a pak jej teprve prdnu do rámu.. :)
nepropadat panice...
jericho-3
Aktivista

Re: alfa 159Tbi

Příspěvek od jericho-3 »

rudy5 píše:Má tu niekto skúsenosti s touto alfou 159 Tbi , niekde som čítal že je to najlepší motor od afly.
Jistě jsi si recenze přečetl, já osobně s tím zkušenosti nemám, ale Italové mě potěšili , že nešli s modou a turbomotor má pořád litinový blok což zajistí tuhost motoru a nebude to žvýkačka..Takže životnost nebude omezena "krouticí se hlínou".Je to krásné auto, pro mladého nadšence nechrochtáka vhodné.. .Ostatní ukáže čas.. :)
nepropadat panice...
rudy5
Aktivista

fiat

Příspěvek od rudy5 »

BMW 330 ix
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je to borec, ty fifleny s SUV, které jsou tak dobré jet s nimi do divadla a ukazovat tuningy se můžou jít vycpat. Mladý kluk s velkým srdcem není ten, který "sere v síni".. :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“