hadičky - obtokové turbo
Moderátoři: šulda, Moderátoři
hadičky - obtokové turbo
Hodite mi sem prosim nějaké foto jak mají být zapojené podtlakové hadičky na motor AGR r.v 2000 s obtokovým turbem předface? EGR mám zaslepený a hadičku k němu mám zaslepenou šroubkem. Je to trebas jedna z pricin ze mi netahne turbo ale vymenoval jsem je jak tam byly puvodne ale bylo vidno ze se v tom nekdo rypal ...
jesli mas obtokove turbo tak staci odpojit hadicku co vede od turba k N75 (u n75) a zaslepit trebas sroubem. banku i airbox nechas zapojene a jed s diagnostikou na vylet. turbo je nyni bez regulace a bude tlacit porad max co muze (coz nevadi pokud nejdes plnej plyn pri tomhle testu). Takze vyzkousel jestli se ti nafukuje spravne v tomhle stavu (po 2200ot a hodne plynu se musi turbo pretacet takze moc vysoky tlak) a pak res zapojeni hadicek 

Audi A4 B5 1.9TDI 66kW AHU 1997, MAF OFF, EGR OFF. Firds alá SPRINT764
Audi A6 C5 2,5TDi Q-tiptronic 132kW
VW Passat B5 AFN 81kW EGR OFF, MAP SL
může to být tedy příčina že mi turbo netáhne tak jak má ..když mám ty hadičky obráceně??hiero píše:pozri si oznacenie na ventile pozicia s oznacenim atm ide na filtrbox pod nou pozicia s oznacenim out ide na banku turba a posledna je jasna.....vacsinou oznacena vac ide na podtlak u teba na pretlak z turba....
zkus ten muj test s odpojenou hadickou. pak to musi tlacit jako ozivot (v ramci obtoku) a pokud to budes drzet pod krkem tak i do nouzaku kvuli vysokemu tlaku
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
bylo mi psano že mám odpojit tu druhou tu kam nevidim na turbo...protoze je mam asi obracene...tím myslím že bych měl odpojit ted tu na ventilu N75 co mi vede jakoby z vrchu ne?hiero píše:samo zrejme to moze byt pricina. ako ti bolo poradene odpoj hadicku z ovladacej banky turba to je ta plechovka na turbe z ktorej ide tiahlo a vyskusaj mlo by to tlacit naplno a tresknut do nuze...

kdyz odpojis banku tak ti bude utikat trochu tlak pres hadicku. vim ze je to malej prumer ale podle me je lepsi zaslepit hadicku zdroje tlaku u n75 sice to pak mozna prisava do airboxu ale minimalne a na tu chvilku to nic neudela
vem si mobil s bleskem a udelej par fotek a vidis kam to vede nebo tam zkus sahnout... kdyz zaslepis obe dve tak to taky pujde a je to jistota
jinak kup si diag - kabel stoji okolo 200kc na aukru KKL
vem si mobil s bleskem a udelej par fotek a vidis kam to vede nebo tam zkus sahnout... kdyz zaslepis obe dve tak to taky pujde a je to jistota

jinak kup si diag - kabel stoji okolo 200kc na aukru KKL
Tak ted tomu uz vubec nerozumim:-))stres3d píše:kdyz odpojis banku tak ti bude utikat trochu tlak pres hadicku. vim ze je to malej prumer ale podle me je lepsi zaslepit hadicku zdroje tlaku u n75 sice to pak mozna prisava do airboxu ale minimalne a na tu chvilku to nic neudela
čili naposled a jasne:-)...mám ty hadicky do turba opacne? pokud ano kterou hadicku mám u ventilu podle mého obrazku ucpat??? jak odepises pujdu na to! ale zatim bez diagnostiky...když ted potáhne jako prase a spadne do nouzaku tam mam ty dve hadicky prehodit a melo by to byt OK????
zacpi obe co vedou k turbu u n75 a jed to projet. pokud to potahne res hadicky pokud ne mas turbo v trapu. test na 5 minut