Yeti 2.0 CR 81kW - Nestabilni vykon motoru

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kotrs
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Yeti 2.0 CR 81kW - Nestabilni vykon motoru

Příspěvek od kotrs »

Mám najeto 9500km, od prvních kilometrů byl motor v nízkých otáčkách nevýrazný (špatná odezva na plyn), přisuzoval jsem to čerstvosti motoru. Po asi 2000km začas mít motor své dobré chivlky, kdy krásně reagoval prakticky od nulových otáček na plyn, dobře se dávkoval, rozjíždění z křižovatek byla radost. Ovšem těchto chvilek je čím dál méně a také se zvýšila spotřeba o proti nezajetému motoru cca o 0.5l.
Nemá na to vliv nafta ani počasí ani regenerace DPF, zkoušel jsem i přidávat aditivum. Na motoru dle diagnostiky není žádná závada.

Máte někdo podobnou zkušenost?
Yeti 4x4 CR 81kW
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

zavčas reklamovat, řešit s prodejcem...toť moje zkušenosti
pak jsou schopni ti říct žes to dokurvil ty a žes měl přijít hned....
kotrs
Sběrač informací

Příspěvek od kotrs »

u prodejce mam bohuzel zkusenost, ze podobne zavady nechteji resit s tim ze to je normalni,uz jsem tam byl s prevodovkou,jde tam hur dvojka, pry mam radit pomalu, ale urcite ho na ten problem jeste upozornim a budu to chtit na papir
Yeti 4x4 CR 81kW
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Tak jed jinam...nemusi ke svemu prodejci....
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

prídi tam,povec svoj problém,ak nieje ochota,napíš importérovi a navštív iný servis.
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
kotrs
Sběrač informací

Příspěvek od kotrs »

Dneska tam asi zajedu, tak jsem zvědav co mi na to řeknou. Ale vzhledem k tomu, že jsem koukám zatím jedinej kdo má na tomhle motoru tenhle problém, bude to těžký. Čert ví co s tím je. Pokud do toho sedne někdo kdo s tím pořádně nikdy nejel, tak nic nepozná. Jede to asi jako starý TDI 81kW, na turbo to jede,ale je tam špatná odezva na plyn.
Ještě jsem si všiml, že někdy když jedu do kopce na dvojku nebo trojku, konstatníma otáčkama cca 1700, tak z ničeho nic jako by se v tomoru něco uvolnilo, změní projev (ostřejší zvuk) a zatáhne dopředu, sám od sebe, plynu pořád stejně.
Yeti 4x4 CR 81kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“