na cca 200m ocelovýho lanka 6mm
zasekl sem se na jedné věci že nevím kolik má to lanko
poloměr ohybu

klidu trvale nezdeformovalo
bude stačit cívka o průměru 400mm ??
jinak to bude tahat tak 1000Kg
všem děkuji
... na netu sem nic konkrétního nenašel
Moderátoři: šulda, Moderátoři
diky tomuhle byl vynalezen krovinorez, ja mel na offroadu myslim 8 nebo 10 mm, spis tech 10, namotano myslim 60m, vic se tam nevlezlo, byl to Warn 4t, dostacujici, daval jsem za nej 8tis., pouzitej, da se koupit china okolo 10... je to vcetne rolen, rolny samotny stoji 1000,-Slavkov píše:Hlavně pořádně vyřeš "ukladač" lana a také vyústění (vertikální válečky?), čistič bord*lu se do lesa také hodí
Jinak 400mm je až až, mrkni se na takové ty komerční elektro navíjáky, tam je také nějaké 6/8 mm lano a motají to na "bubínek"...
Jinak nevím, čím to chceš pohánět a jistit, ale 6mm lano lze poměrně lehce škubnout a když pak luftem sviští 100m lana, tak to musí být mazec
což odpovídá cca 30průměrům lanka jak jsem psalKornout píše:běžně je lanko 6mm převáděno přes kladky cca R 15cm, přes kladky R-40cm převádíme i lana o průmeru 12mm.
Lano tím netrpí, jezdí takto po světě x milionů výtahů
Lano z výtahu se do lesa moc nehodí, je "tvrdý", má snahu se po zemi pořád kroutit - kamoš se s tím dost vydrbal. Ty uvedené poloměry jsou ale více než OK, lesnický navijáky TUN nebo Golem nijak extra velkou cívku nemají.běžně je lanko 6mm převáděno přes kladky cca R 15cm, přes kladky R-40cm převádíme i lana o průmeru 12mm.
Lano tím netrpí, jezdí takto po světě x milionů výtahů
jasně a tahali to na 6tcelenka píše:..já jen že mi kamarád povídal když na vojně tahaly BVP nebo BPV?
na ocelovym laně tak se přetrhlo a kluk co stál u lana měl dny sečtený...