Ahoj mám alhambru tdi motor AVG 81kW rok 2000 a občas když běží motor na volnoběh chcípne - není to pravidelný prostě jen jednou za čas.
Na VAGu mi to ukázalo tohle - nevíte co by to mohlo být a jak to vyléčit? Hledal jsem ale moc jsem toho nenašel k tomuhle tématu. Všem předem děkuju.
Jo a ještě jsem koukal na tdi graf a bylo tam těsně na tý spodní toleranční čáře takže asi o něco menší předvstřik ale tam by snad problém být neměl ne?
ano vymazat šlo vše - ještě dodám že auto 5 měsícu stálo a jednou se startovalo když byla slabá baterka takže to nechytlo (musel jsem dobít aku) To jen kdyby to mohlo mít nějakou souvislost.
Opravdu nevíte? Chyby jdou vymazat a po nějakým čase se objeví už jen ta 16989 řídící jednotka - chyba v ROM. Teď jsem ještě navíc vysledoval že občas motor za jízdy jakoby na okamžik vynechá. Může tato závada s chybovou hláškou souviset? A co s tím?
Číslo chyby 16989 řídicí jednotka vadná chyba ROM
Příčina- vada v RJ motoru
Možné projevy,bliká kontrolka žhavení,špatné jízdní vlastnosti,motor zhasíná
Doporučený postup- výměna RJ motoru
auto jezdí pěkně jen občas škubne - výměná jednotky to je sice fajn ale spíš hledám nějaký jiný řešení jestli není... Asi nebude špatná když auto jezdí.. Nemůže tam být nějaká opravitelná záležitost?? Jako třeba nějaký studeňák nebo tak něco?
auto není čipovaný - nebo čipem myslíš součastku jako takovou ?? Ještě dotaz - kdybych to dal načipovat tak tam vlastně vymění software v jednotce a mohlo by to být ok ne?? Nebo se pletu??